Ohmydish.nl


Poire Belle-Hélène

Poire Belle-Hélène is een klassiek Frans dessert. Peren met warme chocoladesaus, slagroom en amandelschaafsel is een favoriet bij velen.

Poire Belle-Hélène
40 minuten 6 personen Toetjes
Poire Belle-Hélène

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 6 rijpe peren, bijvoorbeeld Williams
  • 1 liter water
  • 1 citroen
  • 200 gram suiker
  • 150 gram pure chocolade
  • 200 ml slagroom - gezoet met bijvoorbeeld poedersuiker
  • 6 bolletjes vanille ijs
  • handvol amandelschaafsel
Poire Belle-Hélène ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • grote pan met deksel
  • dunschiller
  • snijplank & klein mesje
  • elektrische mixer
  • optioneel: spuitzak met stervormig mondje
  • kleine bakpan
  • kleine pan met passende kom (bain-marie)
  • siliconen spatel
  • ijslepel

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

40 minuten 6 personen Toetjes

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/poire-belle-helene


November is alweer bijna ten einde, dus is het weer tijd voor de foodblogswap. Deze maand mocht ik iets uitzoeken van Anja en er was veel lekkers om uit te kiezen. We kregen Franse vrienden op bezoek dus ik wilde een dessert maken. Mijn oog viel op de peren met chocoladesaus, oftewel de klassieker Poire Belle-Hélène. Altijd lekker!

Voorbereiding -- 30 minuten

Plaats water en suiker in een grote pan en breng aan de kook. Pers het sap uit de citroen en voeg dit samen met de uitgeperste citroen toe aan het water. Schil de peren en snijd een stukje van de onderkant zodat de peren rechtop kunnen blijven staan.

Plaats de peren in het water en zet het vuur laag. Plaats de deksel op de pan en kook de peren zachtjes gaar in ongeveer 20 minuten. Klop 150 ml slagroom en zoet deze bijvoorbeeld met een eetlepel poedersuiker. Doe deze in een spuitzak met stervormig mondje om er mooie toefjes van te kunnen spuiten. Rooster het amandelschaafsel kort in een droge bakpan.

Poire Belle-Hélène Poire Belle-Hélène

Poire Belle-Hélène afmaken -- 10 minuten

Maak een bain-marie door een laagje water in een kleine pan te doen. Plaats een passende kom bovenop en voeg hier de donkere chocolade in stukken aan toe. Smelt de chocolade dan rustig op laag vuur. Roer er de resterende 50 ml room bij om de chocoladesaus vloeibaarder te maken, hierdoor kun je deze beter over de peren schenken.

Haal de peren uit het water en zet deze rechtop op de borden. Verdeel een kleine en een grote toef slagroom per bord, leg een bol ijs op de kleine toef. Door deze op een beetje slagroom te leggen zal deze niet gaan schuiven. Maak het dessert af met chocoladesaus en amandelschaafsel, geniet ervan!


Wat vind jij van dit recept?
2 stemmen
← Vorig recept
Amandelstaaf
Volgend recept →
Pompoen chutney

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.