Poire Belle-Hélène is een klassiek Frans dessert. Peren met warme chocoladesaus, slagroom en amandelschaafsel is een favoriet bij velen.
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/poire-belle-helene
Plaats water en suiker in een grote pan en breng aan de kook. Pers het sap uit de citroen en voeg dit samen met de uitgeperste citroen toe aan het water.
Schil de peren en snijd een stukje van de onderkant zodat de peren rechtop kunnen blijven staan. Plaats de peren in het water en zet het vuur laag.
Plaats de deksel op de pan en kook de peren zachtjes gaar in ongeveer 20 minuten. Klop 150 ml slagroom en zoet deze bijvoorbeeld met een eetlepel poedersuiker.
Doe deze in een spuitzak met stervormig mondje om er mooie toefjes van te kunnen spuiten. Rooster het amandelschaafsel kort in een droge bakpan.
Maak een bain-marie door een laagje water in een kleine pan te doen. Plaats een passende kom bovenop en voeg hier de donkere chocolade in stukken aan toe.
Smelt de chocolade dan rustig op laag vuur. Roer er de resterende 50 ml room bij om de chocoladesaus vloeibaarder te maken, hierdoor kun je deze beter over de peren schenken.
Haal de peren uit het water en zet deze rechtop op de borden. Verdeel een kleine en een grote toef slagroom per bord, leg een bol ijs op de kleine toef.
Door deze op een beetje slagroom te leggen zal deze niet gaan schuiven. Maak het dessert af met chocoladesaus en amandelschaafsel, geniet ervan!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.