Poire Belle-Hélène

(22)

Poire Belle-Hélène is een klassiek Frans dessert. Peren met warme chocoladesaus, slagroom en amandelschaafsel is een favoriet bij velen. Laat een reactie achter

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 25-11-2019, dit recept is voor 6 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 14-11-2023

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Toetjes
Poire Belle-Hélène

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 6 rijpe peren, bijvoorbeeld Williams
  • 1 liter water
  • 1 citroen
  • 200 gram suiker
  • 150 gram pure chocolade
  • 200 ml slagroom
  • 6 bolletjes vanille ijs
  • handvol amandelschaafsel
Poire Belle-Hélène Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • grote pan met deksel
  • dunschiller
  • snijplank & klein mesje
  • elektrische mixer
  • optioneel: spuitzak met stervormig mondje
  • kleine bakpan
  • kleine pan met passende kom (bain-marie)
  • siliconen spatel
  • ijslepel

Bereiding


Kooktijd 40 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Toetjes

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/poire-belle-helene


Voorbereiding – 30 minuten

Plaats water en suiker in een grote pan en breng aan de kook. Pers het sap uit de citroen en voeg dit samen met de uitgeperste citroen toe aan het water.

Schil de peren en snijd een stukje van de onderkant zodat de peren rechtop kunnen blijven staan. Plaats de peren in het water en zet het vuur laag.

Plaats de deksel op de pan en kook de peren zachtjes gaar in ongeveer 20 minuten. Klop 150 ml slagroom en zoet deze bijvoorbeeld met een eetlepel poedersuiker.

Doe deze in een spuitzak met stervormig mondje om er mooie toefjes van te kunnen spuiten. Rooster het amandelschaafsel kort in een droge bakpan. 

Poire Belle-Hélène
Poire Belle-Hélène

Poire Belle-Hélène afmaken – 10 minuten

Maak een bain-marie door een laagje water in een kleine pan te doen. Plaats een passende kom bovenop en voeg hier de pure chocolade in stukken aan toe.

Smelt de chocolade dan rustig op laag vuur. Roer er de resterende 50 ml room bij om de chocoladesaus vloeibaarder te maken, hierdoor kun je deze beter over de peren schenken.

Haal de peren uit het water en zet deze rechtop op de borden. Verdeel een kleine en een grote toef slagroom per bord, leg een bol ijs op de kleine toef.

Door deze op een beetje slagroom te leggen zal deze niet gaan schuiven. Maak het dessert af met chocoladesaus en amandelschaafsel, geniet ervan!


Waardeer dit recept!
22 stemmen

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.