Een luchtige vanille mousse met rood fruit is het ideale snelle toetje tijdens de feestdagen. Een groots effect voor weinig moeite en te maken met weinig ingrediënten. Extra lekker met frambozen en mini schuimpjes.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 21-12-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 15 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 20-11-2024
Klop de slagroom samen met een theelepel vanille extract tot deze stijf is, maar niet te stijf.
Klop de eiwitten tot deze stijve pieken vormen en voeg dan geleidelijk 40 gram suiker toe. Blijf kloppen tot de suiker opgelost is en voeg dan de slagroom en eiwitten voorzichtig samen. Zorg dat het zo luchtig mogelijk blijft, dus roer niet teveel.
Dek de vanille mousse af met huishoudfolie en laat deze ongeveer 2 uur in de koelkast opstijven.
Maak laagjes van de vanille mousse en frambozen en maak af met mini meringues en een takje aalbessen. Serveer direct, geniet ervan!
Hoe lang van te voren kan ik vanille mousse maken?
De mousse is het lekkerste als je deze dezelfde dag zal serveren, aangezien deze dan het luchtigste is. Maar een dag later kan ook prima.
Hoe lang kan ik de vanille mousse bewaren?
Je kunt de vanille mousse maximaal 2 dagen in de koelkast bewaren.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.