Een luchtige vanille mousse met rood fruit is het ideale snelle toetje tijdens de feestdagen. Een groots effect voor weinig moeite en te maken met weinig ingrediënten. Extra lekker met frambozen en mini schuimpjes.
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/vanille-mousse-met-rood-fruit
Klop de slagroom samen met een theelepel vanille extract tot deze stijf is, maar niet te stijf.
Klop de eiwitten tot deze stijve pieken vormen en voeg dan geleidelijk 40 gram suiker toe. Blijf kloppen tot de suiker opgelost is en voeg dan de slagroom en eiwitten voorzichtig samen. Zorg dat het zo luchtig mogelijk blijft, dus roer niet teveel.
Dek de vanille mousse af met huishoudfolie en laat deze ongeveer 2 uur in de koelkast opstijven.
Maak laagjes van de vanille mousse en frambozen en maak af met mini meringues en een takje aalbessen. Serveer direct, geniet ervan!
Wat vind jij van dit recept?
Hoe lang van te voren kan ik vanille mousse maken?
De mousse is het lekkerste als je deze dezelfde dag zal serveren, aangezien deze dan het luchtigste is. Maar een dag later kan ook prima.
Hoe lang kan ik de vanille mousse bewaren?
Je kunt de vanille mousse maximaal 2 dagen in de koelkast bewaren.
Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenJe proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.