Frambozen bûche de Noël ofwel een frambozen cakerol, is een super luchtige cake met een simpele vanille slagroom, verse frambozen en mini meringues. Een topper voor de feestdagen.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 09-12-2022, dit recept is voor 6 personen en duurt 45 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en leg een bakplaat of ondiep bakblik met bakpapier klaar.
Klop 4 eieren samen met 100 gram suiker tot een luchtige massa, dit zal ongeveer 5 minuten duren.
Smelt ondertussen 50 gram roomboter en voeg deze ook toe aan de eieren. Voeg dan ook geleidelijk de bloem met een snufje zout toe en zorg dat het beslag zo luchtig mogelijk blijft.
Verdeel het beslag over het bakpapier met een spatel, zorg dat de cake niet te dun gaat worden.
Maak een rechthoek van ongeveer 25 x 35 cm. Bak de cake gaar in ongeveer 10 minuten.
Leg een schone theedoek klaar met een laagje poedersuiker eroverheen, dit zorgt ervoor dat de cake niet aan de theedoek zal vastplakken. Zodra de cake gaar is, verplaats je deze direct naar de theedoek met poedersuiker en verwijder het bakpapier.
Rol de cake met de theedoek meteen voorzichtig op, omdat deze nog warm is gaat dit heel gemakkelijk. Zorg ervoor dat de theedoek niet tussen de cake komt.
Laat deze niet te lang in de theedoek, dan zal de cake zacht worden en aan de theedoek gaan plakken.
Laat de cake niet te lang opgerold liggen, de cake zal dan gaan plakken waardoor de cake zal gaan scheuren zodra je deze uit gaat rollen.
Klop de slagroom samen met een theelepel vanille extract en een eetlepel poedersuiker. Zorg ervoor dat de slagroom niet te stijf is, maar ook niet te dun.
Rol de cakerol opnieuw uit en besmeer met een laag slagroom, maak de laag niet te dik. Verdeel frambozen over ¾e van de cakerol en rol deze dan voorzichtig op.
Besmeer de buitenkant met de resterende slagroom en plaats de resterende frambozen bovenop. Leg de mini meringues tussen de frambozen, geniet ervan!
Hoe lang kan ik een bûche de Noël (cakerol) bewaren?
Je kunt een cakerol ongeveer 3 dagen (goed verpakt) in de koelkast bewaren.
Mijn cakerol breekt tijdens het oprollen, wat nu?
Als je cakerol breekt tijdens het oprollen, komt dit meestal doordat de cake te krokant is geworden tijdens het bakken. Dit is niet erg, als je de cakerol besmeert met slagroom zie je dat niet meer.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.