Walnotencake met walnotenlikeur
😍 4Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Walnotencake met walnotenlikeur vegetarisch

Een smeuïge walnotencake met walnotenlikeur is een heerlijke cake met stukjes walnoot en een volle notensmaak. Garneer eventueel met chocolade, maar zonder ook nog steeds erg smaakvol.

1 uur 5 minuten
8 personen

Een walnotencake met walnotenlikeur heeft een volle notensmaak en is een tikkeltje zoet. Precies goed in balans met stukjes walnoot en chocolade.

Een typische herfst cake die een feestelijk tintje krijgt met witte chocolade sterretjes, maar zonder sterretjes het hele jaar door een aanrader.

Mocht je liever minder geraffineerde suiker gebruiken kun je de suiker gedeelte vervangen door gepureerde dadels, zo krijg je een smeuïge iets gezondere dadel walnotencake.

Walnotencake met walnotenlikeur ingrediënten

Recept walnotencake met walnotenlikeur

Ingrediënten

8 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 29-12-2023, dit recept is voor 8 personen en duurt 1 uur 5 minuten.

Bijgewerkt op: 10-10-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
5 minuten
Kooktijd
1 uur
Totale tijd
1 uur 5 minuten

Voorbereiding – 5 minuten

Vet een klein cakeblik in met boter en bekleed eventueel met een strook bakpapier zodat je de cake makkelijker uit het bakblik kunt halen.

Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.

Walnotencake met walnotenlikeur
Walnotencake met walnotenlikeur

De walnotencake met walnotenlikeur afmaken – 1 uur

Klop de boter samen met suiker tot het een luchtig mengsel is, dit kun je het beste met een elektrische mixer doen.

Voeg de eieren één voor één toe en meng telkens opnieuw tot een glad mengsel. Voeg de bloem en bakpoeder geleidelijk toe.

Hak de walnoten, niet te grof maar dit hoeft ook niet heel fijn. Voeg de walnoten toe samen met 4 eetlepels walnotenlikeur en meng tot een glad beslag.

Verdeel het cakebeslag over het cakeblik en zorg dat de bovenkant glad is. Bak de cake gaar in ongeveer 40 - 45 minuten, maak in de tussentijd de ovendeur niet open om inzakken te voorkomen.

De exacte baktijd is afhankelijk van de oven en afmeting van het cakeblik. Controleer met een prikker of de cake gaar is, als de prikker er schoon uitkomt is de walnotencake gaar.

Laat de cake afkoelen en smelt ondertussen ongeveer 50 gram pure chocolade. Haal de cake uit het cakeblik en garneer de walnotencake met gesmolten chocolade en sterretjes, geniet ervan!

Tips!

Welke walnoten voor een walnotencake?

Je kunt voor een walnotencake gepelde walnoten gebruiken of pel ze zelf met een notenkraker.

Welke walnotenlikeur voor een walnotencake?

Een walnotenlikeur is meestal bitterzoet en geeft een cake een volle notensmaak. Je kunt hiervoor elke walnotenlikeur gebruiken die je wilt, deze kun je kopen zoals een Italiaanse walnotenlikeur (nocino) of gebruik zelfgemaakte walnotenlikeur.

Wat vind je van dit recept?

4 waarderingen
😍
4
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
594.6 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
47.2 g
32.68 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
38.54 g
19.43 g
Eiwitten
8.22 g
Vezels
1.6 g
Natrium
44.13 mg
Mineralen
Ijzer
1.13 mg
Calcium
65.02 mg
Magnesium
36.47 mg
Kalium
36.47 mg
Fosfor
157.7 mg
Koper
0.3 mg
Zink
1.02 mg
Jodium
7.88 µg
Selenium
6.91 µg
Vitamines
Vitamine C
0.5 mg
Vitamine D
0.72 mg
Vitamine A
0.32 mg
Vitamine B1
0.12 mg
Vitamine B2
0.19 mg
Vitamine B6
0.15 mg
Vitamine B12
0.52 µg
Foliumzuur
28 µg
Vitamine E
0.25 mg
Vitamine K
0.06 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Walnotencake met walnotenlikeur"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.