Zelf vanille roomijs maken
😍 9Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Zelf vanille roomijs maken

Zelf vanille roomijs maken is ontzettend lekker. Heb je het verschil tussen zelfgemaakt en gekocht vanille ijs al eens geproefd? Mmm!

1 uur
8 personen
Zelf vanille roomijs maken ingrediënten
Recept zelf vanille roomijs maken

Ingrediënten

8 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 10-07-2015, dit recept is voor 8 personen en duurt 1 uur.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 26-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
20 minuten
Kooktijd
40 minuten
Totale tijd
1 uur

Voorbereiding – 20 minuten

Begin met het scheiden van de eieren, met het eiwit kun je een ander recept maken zoals bijvoorbeeld een pavlova of een dessert met meringues.

Eiwit kun je in de koelkast bewaren voor ongeveer 2 dagen, of in de diepvries tot wel 3 maanden. Halveer het vanillestokje en schraap het merg eruit.

Meng room, melk en 85 gram suiker in een kleine sauspan en voeg dan het merg en het vanillestokje toe. Verwarm het op middelhoog vuur, maar zorg dat het niet te heet wordt.

Gebruik een elektrische mixer of garde om de eidooiers samen met de resterende 85 gram suiker te kloppen tot het schuimig en wit is geworden.

Verwijder het vanillestokje uit de room en schenk voorzichtig het warme mengsel bij de eidooiers terwijl je blijft kloppen. Als je dit te snel doet, of je klopt niet genoeg, zullen de eieren gaan garen en ontstaan er klontjes.

Schenk dan het mengsel terug in de pan en gaar het mengsel op laag vuur. Blijf voortdurend roeren om aanbranden te voorkomen.

Het beste kun je hier een siliconen spatel voor gebruiken, omdat je dan makkelijk over de bodem kunt roeren zonder een stukje te vergeten.

Je kunt zien of het mengsel gaar is, door met je vinger een streep te trekken op de spatel. Als de streep zichtbaar blijft, is het mengsel gaar. Laat het mengsel afkoelen voor je het in je ijsmachine schenkt. 

Vanille ijs met aardbeien
Vanille ijs met aardbeien

Het vanille roomijs afmaken – 40 minuten

Nu het makkelijkste deel van het ijs maken. Schenk het mengsel in de machine en laat draaien voor ongeveer 40 minuten, afhankelijk van het type ijsmachine dat je gebruikt.

Zodra het klaar is, schep je het in een goed af te sluiten bak en zet in de vriezer. Serveer bijvoorbeeld met verse aardbeien, geniet ervan!

Wat vind je van dit recept?

9 waarderingen
😍
9
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
0 reacties op "Zelf vanille roomijs maken"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.