Butterscotch
😍 8Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Butterscotch vegetarisch

Een butterscotch saus maak je gemakkelijk zelf met enkele ingrediënten. Een heerlijke karamel-achtige saus die je cake of andere desserts nog lekkerder zullen maken.

10 minuten
6 personen

Butterscotch is een beetje vergelijkbaar met karamel en wordt gemaakt met bruine suiker en boter. Om er een heerlijke zachte saus van te maken wordt er room en vanille aan toegevoegd.

Het verschil tussen karamel en butterscotch is voornamelijk de soort suiker die wordt gebruikt. Karamel wordt gemaakt met kristalsuiker, terwijl er voor butterscotch bruine suiker wordt gebruikt.

Naast deze heerlijke butterscotch saus zijn er ook butterscotch snoepjes. Dit zijn harde snoepjes die doorgaans per stuk verpakt zijn.

Door de naam lijkt butterscotch uit Schotland te komen, maar het komt echter uit Engeland. De naam komt echter van “scotched” of “scorched”, dit heeft betrekking op de boter die wordt verwarmd.  

Butterscotch ingrediënten

Recept butterscotch

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 07-12-2023, dit recept is voor 6 personen en duurt 10 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
0 minuten
Kooktijd
10 minuten
Totale tijd
10 minuten

Butterscotch maken – 10 minuten

Smelt de boter in een kleine sauspan. Voeg zodra de boter gesmolten is bruine basterdsuiker,120 ml room en een snuf zout toe.

Butterscotch
Butterscotch

Roer glad met een garde en laat het 4 tot 5 minuten koken op middelhoog vuur. Zorg ervoor dat het vuur niet te hoog staat, anders zal de karamel bitter gaan smaken.

Zet het vuur uit en voeg 1 theelepel vanille extract toe.

Verplaats de butterscotch saus naar een schone glazen pot en laat deze volledig afkoelen. Serveer bijvoorbeeld bij vanille ijs of cake, geniet ervan!

Tips!

Welke room voor het maken van butterscotch?

Je kunt verschillende soorten room gebruiken, maar gebruik bij voorkeur vloeibare ongezoete slagroom.

Welke suiker voor butterscotch?

Voor het maken van butterscotch wordt bruine suiker gebruikt, ofwel (lichte) bruine basterdsuiker.

Wat vind je van dit recept?

8 waarderingen
😍
8
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
215.69 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
19.15 g
19.15 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
15.45 g
9.4 g
Eiwitten
0.47 g
Vezels
0 g
Natrium
77.95 mg
Mineralen
Ijzer
0.2 mg
Calcium
16.46 mg
Magnesium
2.72 mg
Kalium
2.72 mg
Fosfor
14.08 mg
Koper
0.01 mg
Zink
0.07 mg
Jodium
0 µg
Selenium
0 µg
Vitamines
Vitamine C
0.2 mg
Vitamine D
0.3 mg
Vitamine A
0.17 mg
Vitamine B1
0.01 mg
Vitamine B2
0.02 mg
Vitamine B6
0.01 mg
Vitamine B12
0.04 µg
Foliumzuur
0.6 µg
Vitamine E
0 mg
Vitamine K
0 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Butterscotch"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.