Een butterscotch saus maak je gemakkelijk zelf met enkele ingrediënten. Een heerlijke karamel-achtige saus die je cake of andere desserts nog lekkerder zullen maken.
Butterscotch is een beetje vergelijkbaar met karamel en wordt gemaakt met bruine suiker en boter. Om er een heerlijke zachte saus van te maken wordt er room en vanille aan toegevoegd.
Het verschil tussen karamel en butterscotch is voornamelijk de soort suiker die wordt gebruikt. Karamel wordt gemaakt met kristalsuiker, terwijl er voor butterscotch bruine suiker wordt gebruikt.
Naast deze heerlijke butterscotch saus zijn er ook butterscotch snoepjes. Dit zijn harde snoepjes die doorgaans per stuk verpakt zijn.
Door de naam lijkt butterscotch uit Schotland te komen, maar het komt echter uit Engeland. De naam komt echter van “scotched” of “scorched”, dit heeft betrekking op de boter die wordt verwarmd.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 07-12-2023, dit recept is voor 6 personen en duurt 10 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Smelt de boter in een kleine sauspan. Voeg zodra de boter gesmolten is bruine basterdsuiker,120 ml room en een snuf zout toe.
Roer glad met een garde en laat het 4 tot 5 minuten koken op middelhoog vuur. Zorg ervoor dat het vuur niet te hoog staat, anders zal de karamel bitter gaan smaken.
Zet het vuur uit en voeg 1 theelepel vanille extract toe.
Verplaats de butterscotch saus naar een schone glazen pot en laat deze volledig afkoelen. Serveer bijvoorbeeld bij vanille ijs of cake, geniet ervan!
Welke room voor het maken van butterscotch?
Je kunt verschillende soorten room gebruiken, maar gebruik bij voorkeur vloeibare ongezoete slagroom.
Welke suiker voor butterscotch?
Voor het maken van butterscotch wordt bruine suiker gebruikt, ofwel (lichte) bruine basterdsuiker.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.