Een Griekse witte koolsalade zoals je deze kent van de saladebar bij de Griek. Een zure en een beetje zoete salade, geserveerd met zwarte olijven.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 14-01-2020, dit recept is voor 8 personen en duurt 50 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 12-02-2024
In een Griekse witte koolsalade blijft de witte kool knapperig en wordt de frisse dressing extra goed opgenomen omdat je deze door de warme witte kool zult mengen.
Witte kool is een heerlijke groente die vooral in de winter in het seizoen is, een groente die veelzijdig is want je kunt er alle kanten mee op. Witte kool wordt bijvoorbeeld gebruikt voor het maken van zuurkool, maar ook in een wokgerecht komen stukken witte kool goed tot hun recht.
De bekende Griekse witte koolsalade kun je bijna altijd wel vinden bij de saladebar van een Grieks restaurant in Nederland. Wat mij betreft het allerlekkerste van de saladebar!
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/griekse-witte-koolsalade
Verwijder de buitenste bladeren en de harde kern van de witte kool. Snijd de kool fijn, je kunt hier een snijmachine of mandoline voor gebruiken maar je kunt de kool ook met je koksmes snijden.
Verwarm de witte wijnazijn samen met een scheut water en breng aan de kook. Voeg de gesneden kool toe en plaats een deksel op de pan.
Gaar de witte kool enkele minuten en roer af en toe, kook de kool niet te lang want deze moet nog krokant zijn. Je kunt de kool ook stomen of kort koken in ruim kokend water.
Giet de kool dan af en laat een beetje afkoelen. Maak ondertussen een simpele dressing van het sap van 1 citroen, 4 eetlepels honing en 4 eetlepels olijfolie.
Roer deze door de warme witte kool en laat deze dan volledig afkoelen. Deze koolsalade krijgt nog meer smaak als deze minimaal een nacht in de koelkast heeft gestaan, maar na 2 dagen is deze nog smaakvoller.
Bij de Griek serveren ze deze salade met (ontpitte) zwarte olijven. Geniet ervan!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 14-01-2020, dit recept is voor 8 personen en duurt 50 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 12-02-2024
Zijn de olijven verplicht?
Zoals bij elk recept kun je het naar eigen wens aanpassen. Ben je niet zo'n liefhebber van olijven? Dan kun je ze weglaten of vervangen met een ander ingrediënt.
Hoe lang blijft de Griekse witte kool salade goed?
Je kunt deze rauwkostsalade afgedekt in een bakje in de koelkast tot wel 5 dagen bewaren. Gebruik steeds een schone lepel om op te scheppen.
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.