Deze honingkip is krokant en heerlijk kleverig tegelijk. Staat binnen een half uur op tafel met een sausje van honing, sojasaus en meer. Verrassend lekker!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 24-05-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 01-03-2023
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/honingkip
Snijd de kipfilet in stukjes, niet te groot en niet te klein. Meng de honing, sojasaus, sesamolie, chili vlokken en mirin in de kleine sauspan en meng dit op laag vuur.
Meng bloem in een diep bord met peper en zout en in het andere diepe bord de karnemelk om de kip mee te paneren.
Haal de stukjes kip eerst door de bloem, dan door de karnemelk en vervolgens nogmaals door de bloem. Verwarm zonnebloem of andere neutrale olie in de grote bakpan.
Bak de gepaneerde stukjes kip in de olie voor ongeveer 3 minuten aan beide kanten. Exacte tijd is afhankelijk van de grootte van de kipstukjes.
Het beste kun je niet alles tegelijk bakken, want dan gaan de kipstukjes aan elkaar plakken en worden ze niet krokant. Plaats keukenpapier in de grote kom en plaats daar de kipstukjes in om het overtollige vet op te vangen.
Herhaal tot alle kipstukjes krokant gebakken zijn en verwijder dan het keukenpapier. Zodra het honingmengsel warm is, voeg je een eetlepel maizena toe.
Roer glad met een garde tot de saus een beetje ingedikt is en schenk de saus over de kip. Meng goed tot alles bedekt is en serveer direct. Serveer bijvoorbeeld met rijst en sperziebonen. Eet smakelijk!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 24-05-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 01-03-2023
Mijn man zei dat het in een restaurant geserveerd kon worden, goed recept dus! Bedankt voor het delen, we hebben ervan gesmuld. Groetjes Laura
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.