Ohmydish.nl


Honingkip

Deze honingkip is krokant en heerlijk kleverig tegelijk. Staat binnen een half uur op tafel met een sausje van honing, sojasaus en meer. Verrassend lekker!

Honingkip
30 minuten 4 personen Hoofdgerechten
Honingkip

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1 kg kipfilet
  • 200 ml karnemelk
  • bloem (grote hoeveelheid om te paneren)
  • 100 ml zonnebloemolie of andere neutrale olie
  • peper en zout naar smaak
  • 100 gram honing
  • 6 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels sesamolie
  • 1 theelepel chili vlokken
  • 4 eetlepels mirin (rijst wijn, o.a. te koop bij de toko)
  • 1 eetlepel maizena
Honingkip ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • kleine sauspan
  • garde
  • 2 diepe borden of kommen
  • grote bakpan
  • vleestang
  • grote kom
  • keukenpapier

Bereiden

30 minuten 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/honingkip


Voorbereiding -- 10 minuten

Snijd de kipfilet in stukjes, niet te groot en niet te klein. Meng de honing, sojasaus, sesamolie, chili vlokken en mirin in de kleine sauspan en meng dit op laag vuur.

Meng bloem in een diep bord met peper en zout en in het andere diepe bord de karnemelk om de kip mee te paneren.

Honingkip Honingkip

De honingkip afmaken -- 20 minuten

Haal de stukjes kip eerst door de bloem, dan door de karnemelk en vervolgens nogmaals door de bloem. Verwarm zonnebloem of andere neutrale olie in de grote bakpan. Bak de gepaneerde stukjes kip in de olie voor ongeveer 3 minuten aan beide kanten. Exacte tijd is afhankelijk van de grootte van de kipstukjes. Het beste kun je niet alles tegelijk bakken, want dan gaan de kipstukjes aan elkaar plakken en worden ze niet krokant.

Plaats keukenpapier in de grote kom en plaats daar de kipstukjes in om het overtollige vet op te vangen. Herhaal tot alle kipstukjes krokant gebakken zijn en verwijder dan het keukenpapier.

Zodra het honingmengsel warm is, voeg je een eetlepel maizena toe. Roer glad met een garde tot de saus een beetje ingedikt is en schenk de saus over de kip. Meng goed tot alles bedekt is en serveer direct. Serveer bijvoorbeeld met rijst en sperziebonen. Smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
2 stemmen
Volgend recept →
Abrikozen-ananas galette

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.