Ohmydish.nl


Kersen pannenkoeken

Heerlijke dikke kersen pannenkoeken zoals mijn oma ze vroeger maakte. Een simpel pannenkoekenbeslag met kersen erdoorheen.

Kersen pannenkoeken
20 minuten 4 personen Lunch
Kersen pannenkoeken

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 300 ml volle melk
  • 2 eieren
  • 300 gram zelfrijzend bakmeel
  • optioneel: 2 eetlepels custard poeder of vanille extract of een zakje vanillesuiker
  • ongeveer 250 gram ontpitte kersen
  • boter om mee te bakken
  • poedersuiker om te serveren
Kersen pannenkoeken ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • grote kom
  • garde
  • grote bakpan
  • spatel

Bereiden

20 minuten 4 personen Lunch

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/kersen-pannenkoeken


Voorbereiding -- 10 minuten

Meng de eieren samen met melk en custard poeder of vanille extract met een garde. Voeg geleidelijk het zelfrijzend bakmeel toe en roer tot een glad beslag.

Je kunt ervoor kiezen een beetje poedersuiker door het beslag te roeren, of bestuif de pannenkoek na het bakken met een beetje poedersuiker. Roer er dan de ontpitte kersen doorheen. 

Kersen pannenkoeken
Kersen pannenkoeken

Kersen pannenkoeken afmaken -- 10 minuten

Verwarm een beetje boter in een grote bakpan, zorg dat de boter niet te heet wordt. Afhankelijk van de grootte van de pan kun je 1 of 2 pannenkoeken tegelijk bakken.

Bak de pannenkoeken mooi goudbruin aan beide kanten. Serveer direct met een beetje extra poedersuiker. Geniet ervan!


Wat vind jij van dit recept?
2 stemmen


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!


Volgend recept →
Kip alfredo pizza

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.