Palmkool is ook wel bekend onder de Italiaanse naam 'cavolo nero'. Maak er eens een palmkool quiche mee, met o.a. ricotta en een vleugje citroen.
De smaken van een Indonesische rendang, maar dan gemaakt van jackfruit. Deze vegetarische rendang is ook nog een vegan, met een heerlijke zelfgemaakte boemboe.
Deze mini paksoi zien er leuk uit en zijn eens wat anders dan paksoi uit de wok, aangezien deze paksoi met sinaasappel in de pan wordt bereid.
Teriyakisaus maken is makkelijk met weinig ingrediënten. Een heerlijke saus met o.a. gember, knoflook en sojasaus die lekker is bij vele soorten gerechten, zoals zalm, kip of biefstuk.
Een citroen chutney heeft even tijd nodig om op smaak te komen, maar dat is het helemaal waard voor de citroenliefhebber. De overige papadum dips zijn wel snel klaar en zijn net zo lekker!
Klassieke gravad lax maken is heel makkelijk, je moet wel even geduld hebben voor deze gemarineerde zalm. Een heerlijk en feestelijk gravad lax voorgerecht, met o.a. dille en citroen.
Een spoom is een heerlijk verfrissende cocktail die geserveerd wordt als tussengerecht van een meergangen menu, met als doel de smaakpupillen te neutraliseren.
Een poké bowl met tonijn in een heerlijke limoenmarinade staat binnen een half uur op tafel. Een vrolijke kom vol rijst, knapperige groenten en verse tonijn.
Een Turkse linzensoep maken, ofwel mercimek çorbasi, is makkelijk en zit bomvol kruiden. Een fluweelzachte rode linzensoep met o.a. munt, knoflook en zwarte peper.
Een heerlijke fruitsalade staat binnen een handomdraai op tafel is het ideale gerecht bij de barbecue of tijdens een warme dag. Extra lekker met het sappigste zomerfruit.
Super romig ijs, zonder gebruik te maken van room. Fluweelzachte rabarbersorbet met vanille, een heerlijk lente toetje.
Een heerlijke kipcocktail met mandarijn, walnoten en meer is een simpel voorgerecht dat snel klaar is en ideaal tijdens een etentje omdat het vooraf klaar te maken is.
Een boerenkoolsalade met rode biet en een heerlijke muntdressing is een ideale frisse lente salade. Boordevol kleur en boerenkool bevat ook nog eens veel voedingsstoffen.
Gestoofde appeltjes met kaneel en vanille zijn boterzacht en een tikje zoet. Super makkelijk om te maken en heerlijk als ontbijt met yoghurt of met een bolletje vanille ijs als toetje.
Een simpele en romige pasta met waterkers en garnalen staat binnen no-time op tafel. Een heerlijke doordeweekse maaltijd met weinig ingrediënten.
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.