Gerechtsoort: bijgerecht

176 Recepten

 


Oostenrijkse witte koolsalade

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (6)

Een Oostenrijkse witte koolsalade is een makkelijke en frisse koolsalade met weinig ingrediënten. Deze simpele salade zit bomvol smaak en ken je wellicht van de salade buffetten van je vakantie.


Spruitjes met kastanjes

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (2)

Spruitjes met kastanjes en spekjes uit de oven zijn een klassieker, het zoete van de kastanjes en het bittere van de spruitjes is namelijk een top combinatie. Makkelijk om te maken met weinig ingrediënten.


Rode koolsalade met appel

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (7)

Frisse rode koolsalade met appel is heerlijk als bijgerecht voor een barbecue of picknick. Met de lekkerste romige dressing is dit gerecht bij velen favoriet!


Marokkaanse tomatensalade

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (13)

Een Marokkaanse tomatensalade is een simpele salade met tomaten, ui en kruiden. Net weer even anders dan de meeste tomatensalades en staat binnen no-time op tafel.


Soba noedels met sesam

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (5)

Deze soba noedels met sesam uit de wok zijn makkelijk en snel te maken. Japanse noedels met een simpele woksaus zijn een smaakvol bijgerecht met weinig ingrediënten.


Sperziebonen koken doe je zo

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (2)

Sperziebonen zijn een favoriet bij velen, om ze zo lekker mogelijk te bereiden behouden ze bij voorkeur een beetje een 'bite'. Bekijk hier tips hoe je sperziebonen het beste kunt koken.


Courgette uit de oven

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (6)

Deze courgette uit de oven is makkelijk om te maken en extra lekker met feta, pijnboompitten en citroen. Het ideale zomerse bijgerecht omdat het heerlijk fris en hartig is.


Poriyal - Indiase gebakken groenten

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (7)

Deze Indiase gebakken groenten zitten bomvol smaak en veel kruiden zoals mosterdzaadjes en komijn. Poriyal is een Indiaas bijgerecht met kokos en extra lekker met rijst en naanbrood.


Zuurkoolsalade

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (8)

Deze zuurkoolsalade met bonen, wortels en walnoten is een heerlijk frisse salade voor bij de barbecue. Je kunt de bonen eventueel weglaten voor een minder vullende salade.


Haricots verts met spek

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 8 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (4)

Haricots verts met spek zijn een ouderwets bijgerecht, meestal geserveerd tijdens de feestdagen. Maak deze boontjes met spek eens met een vleugje kruiden.


Surinaams zuurgoed

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 8 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (17)

Surinaams zuurgoed met komkommer en paprika is ontzettend smaakvol door de toevoeging van kruiden, een super lekker bijgerecht van knapperige groenten.


Borlottibonen (kievitsbonen) in tomatensaus

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (6)

Een makkelijk gerecht met een Italiaanse twist, deze borlottibonen in tomatensaus zijn makkelijk te maken en ontzettend voedzaam. Deze bonen worden ook wel kievitsbonen genoemd.


Sajoer tumis boontjes

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (17)

De sajoer boontjes zijn veruit de bekendste groentesoort uit de Indonesische keuken. Deze sajoer tumis boontjes zijn net iets anders, misschien zelfs nog wel lekkerder!


Gegrilde tomaten

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (17)

Gegrilde tomaten zijn een bijgerecht zoals je die nog nooit hebt gegeten. Ook lekker als voorgerecht, eventueel met een beetje brood of salade.


Gebakken radijsjes

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (6)

Gebakken radijsjes zijn een heerlijk en makkelijk bijgerecht. Een tikkeltje zoet en te maken met weinig ingrediënten. Ideaal om veel radijsjes tegelijk op te kunnen maken.



Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.