Deze yakitori spiesjes zijn makkelijk te maken en super lekker. Ze kunnen gemaakt worden met verschillende soorten vlees maar deze met kippendijen zijn toch wel het lekkerste.
Gnocchi alla romana is een Italiaans gerecht uit Rome. Deze gnocchi soort wordt gemaakt zonder aardappel, maar met griesmeel.
Soupe au pistou is een Franse Provençaalse maaltijdsoep met zomergroenten en bonen. Pistou is een makkelijke Franse pestosoort.
Deze Gentse waterzooi is het best te omschrijven als een fluweelzachte en romige kippensoep. Met groenten, aardappelen en stukjes kip.
Een linzenvlaai is een klassieke Limburgse vlaai naar recept van mijn oma. Niet gevuld met linzen zoals je misschien denkt, maar met heerlijke jam.
Deze Franse gesuikerde soesjes heten in Frankrijk chouquettes en ze zijn makkelijk en snel klaar. Een simpel soezenbeslag met grove suiker en zonder vulling
Spritsen zijn klassieke Nederlandse koeken met een ontzettend volle boter smaak en een snuf vanille. Heerlijke koekjes om zelf te bakken!
Poireaux vinaigrette, ofwel prei met een dressing is een Franse klassieker. Overheerlijk als voorgerecht of lunch met wat brood, of als bijgerecht.
Een Griekse witte koolsalade zoals je deze kent van de saladebar bij de Griek. Een zure en een beetje zoete salade, geserveerd met zwarte olijven.
Atjar tjampoer kennen de meesten wel, zoetzure groenten met een prachtige gele kleur. Een heerlijk en makkelijk Indonesisch bijgerecht.
Maak zelf een pissaladière (Franse uientaart), dit is een typisch provençaalse pizza uit Nice. Met ansjovis, gekonfijte ui en zwarte olijven.
Een zelfgemaakte amandelstaaf is makkelijk te maken met een paar ingrediënten. De ideale last-minute snack voor Sinterklaas.
Een klassieker die echt bij Sinterklaas hoort is toch zeker wel gevulde speculaas. Speculaas met een heerlijke vulling van amandelspijs.
Pruimenvlaai is een klassieker in Limburg, naar recept dat al generaties in mijn familie is. Je kunt hier verschillende rassen pruim voor gebruiken.
Deze hartige taart met knoflook en pijnboompitten is een klassieker uit de Franse keuken. Een simpel gerecht uit de Languedoc-Roussillon.
Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.