• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Spring naar de inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

ohmydish.nl

Recepten en gerechten

  • Alle recepten
  • Blog
  • Contact opnemen
  • Ohmydish in English
  • Thema’s
    • Barbecue recepten
    • Brood recepten
    • High tea recepten
    • Ijsrecepten
    • Kerstrecepten
    • Kiprecepten
    • Ovenschotels
    • Paasrecepten
    • Pasta recepten
    • Pizza recepten
    • Quiche recepten
    • Sauzen
    • Slowcooker recepten
    • Soep recepten
    • Tapas
    • Valentijnsdag
    • Vegetarische recepten
    • Visrecepten
    • Wildrecepten
    • Wokrecepten
  • Hoofdgerechten
  • Lunch
  • Bijgerechten
  • Snacks
  • Toetjes
  • Voorafjes
  • Salades
  • Taart en cake
  • Ontbijt
Je bent hier: Home / Recepten / Ouderwetse boerenkoolstamppot

Ouderwetse boerenkoolstamppot

31 oktober 2016 door ohmydish Reageer

Ouderwetse boerenkoolstamppot staat bij velen regelmatig op tafel. Het is heerlijk met rookworst en een jus gemaakt van uien. Recept voor 6 personen.
Aantal pers.: 6 personen | Voorbereiding: 10 minuten | Kooktijd: 20 minuten | Moeilijkheid: Makkelijk

Ingredienten

  • 1,5 kg kruimige aardappelen
  • 500 gram (gesneden) boerenkool
  • 2 rookworsten
  • 2 klontjes roomboter
  • scheutje melk
  • 2 uien
  • 200 ml water
  • 2 eetlepels maizena
  • peper en zout naar smaak
  • mosterd of piccalilly om erbij te serveren (kant-en-klaar of zelfgemaakt)
Ouderwetse boerenkoolstamppot ingrediënten
Ouderwetse boerenkoolstamppot ingrediënten

Kookgerei

  • grote pan
  • aardappelstamper
  • kleine bakpan
  • houten lepel
  • kleine kom
  • middelgrote pan
  • vergiet

Voorbereiding — 10 minuten

Schil de aardappels en snijd in grove stukken. Plaats de aardappels in de grote pan en vul deze met water en een lepel zout en breng aan de kook. Vul ondertussen de middelgrote pan met water en breng aan de kook om later de rookworsten in te verwarmen.

Pel de uien en snijd deze zo fijn mogelijk.

Ouderwetse boerenkoolstamppot
Ouderwetse boerenkoolstamppot

Ouderwetse boerenkoolstamppot afmaken — 20 minuten

Verwarm een klontje boter in de kleine bakpan en fruit de uien aan tot deze goed bruin zijn. Deze zullen de jus zijn bruine kleur geven. Blijf regelmatig roeren om aanbranden te voorkomen. Roer de maizena glad met een beetje water in een kleine kom. Schenk water en het maizena papje bij de uien en laat de jus enkele minuten koken tot deze de gewenste dikte heeft bereikt. Je kunt eventueel een scheutje ketjap toevoegen als de kleur te licht is. Wil je graag toch een vleessmaak aan de jus, voeg dan een blokje runderbouillon toe.

Verwarm ondertussen de rookworsten in het kokende water. Voeg de boerenkool toe aan de grote pan zodra de aardappels bijna gaar zijn. Kook deze nog ongeveer 5 minuten mee en giet het dan af. Plaats de aardappels en boerenkool terug in de pan en stamp deze fijn. Voeg een klontje boter en een scheutje melk toe tot de boerenkool smeuiig genoeg is. Breng de boerenkool op smaak met peper en zout.

Serveer de boerenkool met rookworst, uien jus en mosterd of piccalilly. Smakelijk!

Overzicht
recipe image
Receptnaam
Ouderwetse boerenkoolstamppot
Geplaatst op
2016-10-31
Voorbereidingstijd
10M
Kooktijd
20M
Totale tijd
30M
Gemiddelde waardering
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Onderwerp: Hoofdgerechten, Winter recepten Tags: aardappels, boerenkool, boerenkool stamppot, boerenkoolstamp, gesneden boerenkool, jus van uien, jus zonder vlees aanbraden, kruimige aardappelen, maizena, melk, mosterd, peper, piccalilly, rookworst, roomboter, stamppot, uien, uien jus, water, zelfgemaakte piccalilly, zout

Over ohmydish

Veronique is een chef en Marco is een programmeur. Samen zijn wij Ohmydish in 2014 begonnen en plaatsen elke dag een nieuw recept. Onze recepten zijn niet specifiek gezond, vegan, makkelijk of goedkoop maar zijn allemaal met liefde en passie gemaakt. Neem gerust contact met ons op als je vragen hebt.

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Recept zoeken

Marco en Veronique van Ohmydish (2017) Wij zijn Marco en Véronique, wonen in Zuid-Frankrijk, houden van koken, het Franse leven, delen van recepten en onze twee honden! Meer over ons

Receptenteller

Er zijn al: 1086 recepten geplaatst!

Nieuwsbrief

Wil je elke maandag recepten in je inbox?

Let op: wij versturen geen spam

Kennisbank voor koken

Overzicht | Basisrecepten | Kooktermen | Keukenmaterialen | Kruiden & specerijen | Vraag en antwoord

Footer

Recepten moeilijkheid

Makkelijk | Gemiddeld | Matig | Moeilijk

Kennisbank voor koken

Overzicht | Basisrecepten | Kooktermen | Keukenmaterialen | Kruiden & specerijen | Vraag en antwoord

Ohmydish netwerk

  • (EN) Ohmydish.com
  • (NL) Ohmydish.nl

Recepten thema’s

Barbecue recepten | Brood recepten | High tea recepten | Ijsrecepten | Kerstrecepten | Kiprecepten | Ovenschotels | Paasrecepten | Pasta recepten | Pizza recepten | Quiche recepten | Saus recepten | Slowcooker recepten | Soep recepten | Tapas recepten | Valentijnsdag | Vegetarische recepten | Visrecepten | Wildrecepten | Wokrecepten

Recepten per seizoen

Lente recepten | Zomer recepten | Herfst recepten | Winter recepten

Keukens

Afrikaans | Amerikaans | Arabisch | Argentijns | Australisch | Aziatisch | Balkan | Belgisch | Brits | Caribisch | Chinees | Cubaans | Duits | Egyptisch | Engels | Europees | Frans | Grieks | Hawaiiaans | Hongaars | Iers | Indiaas | Indonesisch | Iraans | Irakees | Israelisch | Italiaans | Japans | Kantonees | Koreaans | Libanees | Maleisisch | Marokkaans | Mexicaans | Nederlands | Oekraïeens | Perzisch | Philipijns | Portugees | Roemeens | Russisch | Schots | Spaans | Surinaams | Thais | Tunesisch | Turks | Venezolaans | Vietnamees | Wereld | Zweeds | Zwitsers

Type- en spelfouten voorbehouden. Copyright © 2014 - 2018 · Ohmydish

Elke maandag recepten in je inbox?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang elke maandag onze nieuwste recepten, helemaal gratis!