Je kunt zelfgemaakte piccalilly een jaar lang bewaren! Heerlijk met de meeste witvis of stinkende kazen. Recept voor een grote pan piccalilly.
Tip: Snijd de pompoen door met behulp van een broodmes.
Mocht je nog problemen hebben met het opensnijden van de pompoen, leg hem dan 10 minuten lang in een oven op 150 graden Celsius. Op deze manier zal de pompoen zachter zijn, en dus makkelijker te snijden.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 03-01-2016, dit recept is voor 20 personen en duurt 50 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 09-09-2024
Snijd de courgette, 300 gram (geschilde) pompoen en 3 groene paprika's in kleine blokjes.
Was en schil de wortelen met een aardappelschilmes of dunschiller. Snijd de wortelen in dunne plakjes. Was ook de sperziebonen en snijd deze in kleine stukjes. Pel de 2 sjalotten en snijd deze fijn.
Maak lagen met de gesneden groentes in een hele grote kom en voeg véél zout toe tussen elke laag. Dek de grote kom af met huishoudfolie en plaats de kom in de koelkast.
Laat 1 hele dag rusten. Het zout zal een proces starten waar het meest vocht uit de groentes zal komen. Dit voorkomt uiteindelijk een zompige piccalilly.
Haal de kom na een dag uit de koelkast. Er zal veel water aan de onderkant van de kom moeten staan. Was nu het zout van de groentes af, met behulp van koud stromend water.
Was dit echt goed, anders houd je een hele zoute piccalilly over! Giet de groentes af met een groot vergiet en plaats terug in de kom.
Breng 600 ml water en 1 liter azijn aan de kook in de grote pan. Los nu 200 gram suiker op en voeg dan alle groentes toe.
Kook de groentes 20 minuten lang. Roer er dan 2 eetlepels mosterdpoeder, 1 eetlepel kurkuma en 1 theelepel gemberpoeder doorheen. De kurkuma zal de piccalilly de typische gele kleur geven.
Meng 4 eetlepels maïsmeel samen met een beetje water in een kleine kom, tot het mengsel lijkt op het voorbeeld hierboven. Dit simpele mengsel zal de zelfgemaakte piccalilly goed binden, anders krijg je een hele zure soep!
Meng het mengsel in de grote pan met de groentes en laat het enkele minuten indikken. Breng het geheel op smaak met peper en zout. Verdeel de piccalilly over 1 grote of meerdere kleinere gesteriliseerde (!) potten zodra deze klaar is.
Deze potten met zelfgemaakte piccalilly blijven een jaar lang goed, mits goed dichtgemaakt. Plaats de piccalilly na opening maximaal anderhalve week in de koelkast. Zelfgemaakte piccalilly is heerlijk met witvis, sterke kazen of bij boerenkool. Geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Hallo Corrie, dit is een recept om zelf piccalilly te maken. Dit is geen webshop waar potten piccalilly (of iets anders) worden verkocht. Veel liefs, Véronique
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.