Ohmydish.nl


Dunne kerriekoekjes

Deze dunne kerriekoekjes zijn heerlijk knapperig en staan mooi als garnering voor bijvoorbeeld voorafjes en soepen. Klaar in 15 minuten.

Dunne kerriekoekjes
15 minuten 20 personen Bijgerechten
Dunne kerriekoekjes

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 40 gram boter
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 1 theelepel gembersiroop
  • Kneepje limoensap
  • 40 gram eiwitten
  • 40 gram bloem
  • Peper en zout
Dunne kerriekoekjes ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Kleine sauspan
  • Middelgrote kom
  • Siliconen bakmat
  • Siliconen kwast
  • Oven
  • Garde

Bereiden

15 minuten 20 personen Bijgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/dunne-kerriekoekjes


Voorbereiding -- 5 minuten

Verhit de oven voor tot een temperatuur van 160 graden Celsius. Smelt de boter in een klein sauspannetje op middelhoog vuur. Meng de kerriepoeder door de boter zodra deze gesmolten (en niet té heet) is. Gebruik een garde om de kerrie goed met de boter te mengen, doe dit ongeveer een minuut. Hou er rekening mee dat de kerriepoeder erg snel kan verbranden, zet het vuur direct uit zodra de boter en kerriepoeder goed vermengd zijn. Laat daarna het kerriemengsel een aantal minuten afkoelen.

Vermeng in de tussentijd de eiwitten, limoensap, gembersiroop en wat peper en zout. Meng er dan met behulp van een garde het kerriemengsel doorheen. Voeg als laatste de bloem door, en meng dit alles goed samen totdat er een glad beslag ontstaat.

Dunne kerriekoekjes Dunne kerriekoekjes

De dunne kerriekoekjes bakken -- 10 minuten

Gebruik een siliconen kwast om het beslag op de siliconen bakmat te smeren. Probeer de kerriekoekjes even lang en niet te dik uit te smeren, dit is belangrijk om er zeker van te zijn dat het hele kerriekoekje evenredig gebakken wordt. Smeer de kerriekoekjes ook niet te dun uit, dan zullen ze heel gemakkelijk breken. Probeer een aantal diktes uit, en zie welke het beste voor je werkt. Dit lijkt wellicht wat ingewikkeld, maar na wat oefening is het best makkelijk!

Bak de kerriekoekjes een aantal minuten in de oven. Blijf bij de oven staan om te controleren of de kerriekoekjes al gaar zijn, deze bakken heel snel! De exacte baktijd is afhankelijk van de dikte, lengte en kracht van de oven. Gebruik deze heerlijke kerriekoekjes bijvoorbeeld als decoratie van soepen en hartige gerechten. Een mooi kerriekoekje met een lekkere bite. Geniet ervan!


Wat vind jij van dit recept?
1 stem


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!


Volgend recept →
Lagen cake met mandarijntjes

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.