Deze dunne kerriekoekjes zijn heerlijk knapperig en staan mooi als garnering voor bijvoorbeeld voorafjes en soepen. Klaar in 15 minuten.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 04-12-2015, dit recept is voor 20 personen en duurt 15 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verhit de oven voor tot een temperatuur van 160 graden Celsius. Smelt de boter in een klein sauspannetje op middelhoog vuur.
Meng de kerriepoeder door de boter zodra deze gesmolten (en niet té heet) is. Gebruik een garde om de kerrie goed met de boter te mengen, doe dit ongeveer een minuut.
Hou er rekening mee dat de kerriepoeder erg snel kan verbranden, zet het vuur direct uit zodra de boter en kerriepoeder goed vermengd zijn.
Laat daarna het kerriemengsel een aantal minuten afkoelen. Vermeng in de tussentijd de eiwitten, limoensap, gembersiroop en wat peper en zout.
Meng er dan met behulp van een garde het kerriemengsel doorheen. Voeg als laatste de bloem door, en meng dit alles goed samen totdat er een glad beslag ontstaat.
Gebruik een siliconen kwast om het beslag op de siliconen bakmat te smeren. Probeer de kerriekoekjes even lang en niet te dik uit te smeren.
Dit is belangrijk om er zeker van te zijn dat het hele kerriekoekje evenredig gebakken wordt. Smeer de kerriekoekjes ook niet te dun uit, dan zullen ze heel gemakkelijk breken.
Probeer een aantal diktes uit, en zie welke het beste voor je werkt. Dit lijkt wellicht wat ingewikkeld, maar na wat oefening is het best makkelijk! Bak de kerriekoekjes een aantal minuten in de oven.
Blijf bij de oven staan om te controleren of de kerriekoekjes al gaar zijn, deze bakken heel snel! De exacte baktijd is afhankelijk van de dikte, lengte en kracht van de oven.
Gebruik deze heerlijke kerriekoekjes bijvoorbeeld als decoratie van soepen en hartige gerechten. Een mooi kerriekoekje met een lekkere bite. Geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.