Deze dadels met zuurkool en spek zijn gebakken in de oven en zijn een leuke snack om uit te delen op een feestje.
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/dadels-met-zuurkool-en-spek
Haal de pitten uit de dadels en snijd 1 kant half open. Voeg een klein beetje zuurkool toe in het midden.
De reden dat je beter geen pitloze dadels kunt gebruiken is dat de meeste smaak en textuur behouden blijft met de pit er nog in. Verhit de oven voor tot een temperatuur van 175 graden Celsius.
Pak een dadel in met 1 of meerdere plakken spek. Prik er dan een houten spies doorheen om te voorkomen dat de spek van de dadel af valt tijdens het bakken.
Herhaal deze stap voor de resterende dadels.
Bedek de bakplaat met bakpapier en leg daar de dadels op. Bak de dadels in de voorverwarmde oven 20 tot 25 minuten lang, of tot ze krokant zijn.
Controleer tijdens het bakken of het spek gaar is. Laat de dadels gevuld met zuurkool en gewikkeld in spek afkoelen tot kamertemperatuur voordat je deze serveert.
Deze dadels zijn heerlijk om uit te delen op feestjes, geniet ervan!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.