Deze dadels met zuurkool en spek zijn gebakken in de oven en zijn een leuke snack om uit te delen op een feestje.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 23-01-2015, dit recept is voor 10 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Snijd 1 kant van de dadels half open en haal de pitten eruit. Voeg een klein beetje zuurkool toe in het midden.
De reden dat je beter geen pitloze dadels kunt gebruiken is dat de meeste smaak en textuur behouden blijft met de pit er nog in. Verhit de oven voor tot een temperatuur van 175 graden Celsius.
Pak een dadel in met een plak spek. Prik er dan een houten spies doorheen om te voorkomen dat het spek van de dadel af valt tijdens het bakken.
Herhaal deze stap voor de resterende dadels.
Bedek de bakplaat met bakpapier en leg daar de dadels op. Bak de dadels in de voorverwarmde oven 20 tot 25 minuten lang, of tot ze krokant zijn.
Controleer tijdens het bakken of het spek gaar is. Laat de dadels gevuld met zuurkool en gewikkeld in spek een beetje afkoelen voor je deze serveert.
Deze dadels zijn heerlijk om uit te delen op feestjes, geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.