Ohmydish.nl


Vullend

 

Soupe au pistou - Proven├žaalse maaltijdsoep

1 uur 30 minuten 8 personen

Soupe au pistou is een Franse Proven├žaalse maaltijdsoep met zomergroenten en bonen. Pistou is een makkelijke Franse pesto soort.


Piadina met rauwe ham en mozzarella

20 minuten 3 personen

Heerlijke lunch waarmee je je zo in Itali├ź waant! Een piadina is een Italiaans platbrood met o.a. mozzarella, rauwe ham en tomaten.


Griekse mixed grill

2 uur 30 minuten 4 personen

Een Griekse mixed grill zoals je deze kent van een Grieks restaurant, maar dan bij je thuis. Je kunt er eventueel ook nog gyros bij serveren.


Spruitjesstamppot

45 minuten 4 personen

Deze spruitjesstamppot met kerrie, champignons en spekjes is ontzettend lekker. Inclusief overzicht voor nog meer heerlijke stamppot variaties!


Harira - Marokkaanse soep

1 uur 50 minuten 6 personen

Deze marokkaanse soep zit boordevol kruiden, vlees, tomaat, kikkererwten en zelfs linzen. Harira is een heerlijk vullende maaltijdsoep.


Hartige taart met brickdeeg, kwark en spinazie

50 minuten 6 personen

Deze hartige taart met brickdeeg, kwark en spinazie zit boordevol groenten. Heerlijk krokant deeg met een romige vulling, kaas en eventueel ham.


Stoofpot met rundvlees en venkel

5 uur 30 minuten 6 personen

Een stoofpot met rundvlees en venkel is gemaakt in de slowcooker, maar kan ook in een braadpan. De aardappels kunnen eventueel ook los erbij geserveerd worden. Door de venkel is deze stoofpot niet te zwaar van smaak.


Quiche met prei en geitenkaas

1 uur 5 minuten 4 personen

Een quiche met prei en geitenkaas kan gemaakt worden met een zelfgemaakte taartbodem of kant-en-klaar bladerdeeg. Boordevol kaas en voor de liefhebbers een plakje spek, maar deze quiche kan ook makkelijk vegetarisch blijven.


Chili sin carne

45 minuten 6 personen

Een chili sin carne is een chili boordevol bonen, maïs en kruiden maar zonder vlees. Deze vegetarische versie is net zo lekker, met pepers, limoen, rijst en meer!


Kalfsstoof met vanille - Blanquette de veau à la vanille

2 uur 4 personen

Deze klassieke Franse kalfsstoof wordt nog zachter van smaak door het toevoegen van vanille. Deze blanquette de veau à la vanille is een echte smaakbom!


Indiase curry-kokossoep met kip

40 minuten 6 personen

Een kruidige Indiase curry-kokossoep met kip wordt nog lekkerder met een zelfgemaakte curry pasta. Klaar in ongeveer 40 minuten, heerlijk als lunch.


Romige tagliatelle met scampi's

20 minuten 4 personen

Deze romige tagliatelle met scampi's is een beetje pittig, vol van smaak door het toevoegen van mascarpone en een beetje zuur door de citroen. Staat binnen 20 minuten op tafel.


Hutspot

30 minuten 6 personen

Echte Hollandse kost, wie is er niet dol op! Klassieke hutspot, heerlijk simpel met aardappels, wortels en uien. Binnen een half uur op tafel.


Zuurkoolstamppot

30 minuten 4 personen

Een klassieke zuurkoolstamppot zonder poespas is op zijn tijd ontzettend lekker. Ook te maken zonder spekjes, heerlijke smeuïge stamppot, mm!


Wild ragout

4 uur 40 minuten 6 personen

Goed vullende winterse wild ragout (stoof) met volle smaken, perfect voor het wild seizoen. Heerlijk om binnen mee op te warmen als het buiten koud is.



Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.