Heerlijke recepten uit onze eigen (Oer-Hollandse) keuken. Recepten zoals stamppot,vlaai, snacks zoals frikandellen en kroketten en nog veel meer!
Een bruine bonenschotel met speklappen is een heerlijke winterse maaltijd. Een vullende stoof met o.a. aardappelen en savooiekool en de speklappen zijn extra lekker met mosterd.
Een boerenkool stamppot met aardpeer is een heerlijke variatie op de ouderwetse boerenkoolstamppot. Aardperen zijn een vergeten groenten die bomvol smaak zitten en ook nog eens gezond zijn.
Deze krulandijvie stamppot, ofwel een frisée sla stamppot, is een vegetarische maaltijd die het hele jaar door lekker is. Extra knapperig met appel en hazelnoten.
Stamppot is altijd een heerlijk en makkelijk gerecht tijdens een koude dag. Maak eens deze witlof stamppot met ham en kaas, weer eens wat anders!
Een hutspot ovenschotel is 2 heerlijke dingen combineren. Want wat is er lekkerder dan een stamppot? Een stamppot met een krokante kaaslaag!
Deze spruitjesstamppot met kerrie, champignons en spekjes is ontzettend lekker. Inclusief overzicht voor nog meer heerlijke stamppot variaties!
Met maar 4 ingrediënten maak je al zelfgemaakte dunne en luchtige pannenkoeken. Gebruik dit makkelijke recept om heerlijk zoete of hartige pannenkoeken te maken.
Een makkelijke maaltijd voor doordeweeks is deze pastinaak stamppot. Vegetarisch, vol van smaak én met als extra champignons en romaine sla, jammie!
De zachte honing en anijs achtige blokjes, dat zijn de echte pepernoten, wisten jullie dat? Ze zijn te maken met weinig ingrediënten en zijn snel klaar.
Klassieke spekkoek komt oorspronkelijk uit Nederlands-Indië. Dunne laagjes vanille cake wisselen zich af met dunne laagjes kruidige cake; de moeite waard!
Ouderwetse stoofsla, iedereen kent het vast wel. Zo niet, dan is het absoluut de moeite waard dit eens te maken. Een hele krop sla gestoofd in boter met ham
Een goede Limburgse koude schotel maak je een dag vooraf! Perfect om te serveren op feestjes met harde broodjes. Recept voor 4 kilo koude schotel.
De limburgse kruimelvlaai, een klassieker en favoriet bij velen. Heerlijk ouderwets gistdeeg met een laag custard en een krokante kruimellaag.
Hét recept voor de enige echte Limburgse vlaai, al generaties lang in mijn familie. Kersenvlaai is een heerlijke klassieke vlaai uit Limburg.
Één van de meest bekende Limburgse vlaaien: abrikozenvlaai. Mét het authentieke raster, gemaakt van hetzelfde gistdeeg als de bodem naar recept van mijn oma
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.