Ohmydish.nl


Winter

 

Walnotenlikeur zelf maken

20 minuten 10 personen

Walnotenlikeur zelf maken is niet moeilijk, maar het heeft tijd nodig om zijn prachtige kleur en volle smaak te krijgen.


Belgisch stoofvlees

2 uur 10 minuten 4 personen

Dit Belgisch stoofvlees wil je maken, het is zo mals dat het vlees uit elkaar valt. Klassiek met friet en dat smaakt ook echt het beste bij dit stoofvlees!


Spruitjesstamppot

45 minuten 4 personen

Deze spruitjesstamppot met kerrie, champignons en spekjes is ontzettend lekker. Inclusief overzicht voor nog meer heerlijke stamppot variaties!


Gestoofde rode kool met granaatappelsap

1 uur 20 minuten 8 personen

Deze gestoofde rode kool met granaatappelsap is een heerlijk winters bijgerecht. Er gaat niets boven verse rode kool, extra lekker met granaatappel.


Griekse Stifado

4 uur 25 minuten 4 personen

Deze Griekse stifado is een heerlijke stoofpot met rundvlees, tomaat, sjalotjes en heel veel kruiden. Boordevol smaak en heerlijk met aardappels.


Babi ketjap

1 uur 50 minuten 4 personen

Een favoriet hier thuis is deze babi ketjap, heerlijk Indonesisch sticky stoofvlees dat geserveerd wordt met geurige rijst.


Antilliaanse runderstoofpot

6 uur 30 minuten 4 personen

Het is winter en dat vraagt om stoofpotjes! Deze Antilliaanse runderstoofpot is een beetje pittig, kruidig en vol van smaak.


Rucola stamppot met zongedroogde tomaatjes

30 minuten 4 personen

Winters weer vraagt om stamppot! Maak eens rucola stamppot met zongedroogde tomaatjes, lekker met en zonder spekjes. Staat binnen een half uur op tafel.


Parmentier met gehakt en pompoen

1 uur 15 minuten 4 personen

Parmentier met gehakt en pompoen is een ovenschotel uit de Franse keuken die perfect past bij de herfst en winter. De klassieke versie is zonder pompoen.


Kalkoenrolletjes met granaatappel en wortel

30 minuten 4 personen

Op zoek naar een vrij makkelijk en feestelijk hoofdgerecht? Deze kalkoenrolletjes met granaatappel en wortel staan binnen een half uur op tafel.


Pompoentaart met gekonfijte sinaasappel en amandelen

1 uur 50 minuten 12 personen

Een overheerlijke en frisse pompoentaart met gekonfijte sinaasappel en amandelen heeft even tijd nodig om te maken. Dit is het meer dan waard, maar ook zonder de decoraties nog steeds erg lekker.


Wortelsoep met appel

25 minuten 4 personen

Wortelsoep met appel is een vullende lunchsoep, of serveer in kleinere porties als voorgerecht. Fris door de geraspte appel en hartig door de verse gember.


Aubergine gratin

1 uur 5 minuten 4 personen

Voor deze aubergine gratin worden de aubergines eerst nĆ³g smaakvoller gemaakt in een grillpan. Extra lekker door een krokante laag kaas en een makkelijke tomatensaus.


Lamsstoofpot met kruidige couscous

4 uur 20 minuten 4 personen

Een winterse stoofpot met grapefruit, tomaat, ui en meer! Deze lamsstoofpot met kruidige couscous heeft vrij weinig ingrediƫnten en de slowcooker of braadpan doet het werk voor je.


Boeuf bourguignon

4 uur 15 minuten 6 personen

Een echte klassieker uit de Franse keuken: boeuf bourguignon. Een rundvlees stoofpot met rode wijn, champignons, spekjes en meer. Heerlijk kruidig!



Winter recepten

Kook een heerlijkeĀ winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.