Ingrediënten
- 300 gram roomboter + extra
- 200 gram suiker + 2 eetlepels
- 6 eieren
- 400 gram bloem + extra
- 1 eetlepel speculaaskruiden
- 4 rijpe peren
- scheutje amaretto
- flinke handvol amandelschaafsel
- optioneel: kruidnoten en wortels of andere Sinterklaas decoraties

Kookgerei nodig
- oven
- tulband vorm
- siliconen kwast
- dunschiller
- snijplank & koksmes
- grote bakpan
- elektrische mixer
- siliconen spatel
Voorbereiding — 15 minuten
Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd de peren in stukjes. Verhit een klontje boter in een grote bakpan en bak hierin de peren een minuutje. Voeg dan 2 eetlepels suiker toe en bak dit nog even mee op hoog vuur. Schenk er dan een scheutje amaretto bij en zet de peren opzij.
Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius en vet het bakblik goed in met boter en een dun laagje bloem.

Sinterklaas tulband cake met peer afmaken — 1 uur
Klop 300 gram boter samen met 200 gram suiker tot het luchtig is en voeg dan één voor één de eieren toe. Voeg dan geleidelijk de bloem en speculaaskruiden toe en meng tot een glad beslag is ontstaan. Roer er dan de perenstukjes doorheen en schenk het beslag in de tulband vorm. Verdeel het amandelschaafsel over de bovenkant van het beslag en bak de cake gaar in ongeveer 50 minuten. Exacte tijd is afhankelijk van je oven, je kunt het beste met een houten prikker controleren of deze gaar is. Als de prikker er schoon uitkomt, is de tulband cake klaar.
Laat afkoelen en versier eventueel met kruidnoten en suiker decoratie om een Sinterklaas cake ervan te maken. Deze kun je bijvoorbeeld vastplakken door poedersuiker met water te mengen en dit met een kwastje aanbrengen op de bovenkant. Als dit opdroogt, zullen de kruidnoten vast blijven plakken. Geniet ervan!

Geef een reactie