• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Spring naar de inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

ohmydish.nl

Recepten en gerechten

  • Alle recepten
  • Blog
  • Contact opnemen
  • Ohmydish in English
  • Thema’s
    • Barbecue recepten
    • Brood recepten
    • High tea recepten
    • Ijsrecepten
    • Kerstrecepten
    • Kiprecepten
    • Ovenschotels
    • Paasrecepten
    • Pasta recepten
    • Pizza recepten
    • Quiche recepten
    • Sauzen
    • Slowcooker recepten
    • Soep recepten
    • Tapas
    • Valentijnsdag
    • Vegetarische recepten
    • Visrecepten
    • Wildrecepten
    • Wokrecepten
  • Hoofdgerechten
  • Lunch
  • Bijgerechten
  • Snacks
  • Toetjes
  • Voorafjes
  • Salades
  • Taart en cake
  • Ontbijt
Je bent hier: Home / Recepten / Sinterklaas tulband cake met peer

Sinterklaas tulband cake met peer

21 oktober 2017 door ohmydish Reageer

Deze Sinterklaas tulband cake met peer is extra lekker door de toevoeging van speculaaskruiden en amaretto. Natuurlijk ook zonder versieringen te maken!
Aantal pers.: 12 personen | Voorbereiding: 15 minuten | Kooktijd: 60 minuten | Moeilijkheid: Matig

Ingrediënten

  • 300 gram roomboter + extra
  • 200 gram suiker + 2 eetlepels
  • 6 eieren
  • 400 gram bloem + extra
  • 1 eetlepel speculaaskruiden
  • 4 rijpe peren
  • scheutje amaretto
  • flinke handvol amandelschaafsel
  • optioneel: kruidnoten en wortels of andere Sinterklaas decoraties
Sinterklaas tulband cake met peer ingredienten
Sinterklaas tulband cake met peer ingredienten

Kookgerei nodig

  • oven
  • tulband vorm
  • siliconen kwast
  • dunschiller
  • snijplank & koksmes
  • grote bakpan
  • elektrische mixer
  • siliconen spatel

Voorbereiding — 15 minuten

Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd de peren in stukjes. Verhit een klontje boter in een grote bakpan en bak hierin de peren een minuutje. Voeg dan 2 eetlepels suiker toe en bak dit nog even mee op hoog vuur. Schenk er dan een scheutje amaretto bij en zet de peren opzij.

Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius en vet het bakblik goed in met boter en een dun laagje bloem.

Sinterklaas tulband cake met peer
Sinterklaas tulband cake met peer

Sinterklaas tulband cake met peer afmaken — 1 uur

Klop 300 gram boter samen met 200 gram suiker tot het luchtig is en voeg dan één voor één de eieren toe. Voeg dan geleidelijk de bloem en speculaaskruiden toe en meng tot een glad beslag is ontstaan. Roer er dan de perenstukjes doorheen en schenk het beslag in de tulband vorm. Verdeel het amandelschaafsel over de bovenkant van het beslag en bak de cake gaar in ongeveer 50 minuten. Exacte tijd is afhankelijk van je oven, je kunt het beste met een houten prikker controleren of deze gaar is. Als de prikker er schoon uitkomt, is de tulband cake klaar.

Laat afkoelen en versier eventueel met kruidnoten en suiker decoratie om een Sinterklaas cake ervan te maken. Deze kun je bijvoorbeeld vastplakken door poedersuiker met water te mengen en dit met een kwastje aanbrengen op de bovenkant. Als dit opdroogt, zullen de kruidnoten vast blijven plakken. Geniet ervan!

Overzicht
recipe image
Receptnaam
Sinterklaas tulband cake met peer
Auteur
Ohmydish
Geplaatst op
2017-10-21
Voorbereidingstijd
15M
Kooktijd
1H
Totale tijd
1H15M

Onderwerp: Herfst recepten, Taart en cake Tags: amandelschaafsel, amaretto, bloem, boter, cake, cake beslag, ei, eieren, kruidige cake, kruidnoten, peer, rijpe peren, roomboter, sinterklaas, Sinterklaas tulband cake met peer, speculaaskruiden, suiker, suiker decoratie, tulband, tulband vorm

Over ohmydish

Veronique is een chef en Marco is een programmeur. Samen zijn wij Ohmydish in 2014 begonnen en plaatsen elke dag een nieuw recept. Onze recepten zijn niet specifiek gezond, vegan, makkelijk of goedkoop maar zijn allemaal met liefde en passie gemaakt. Neem gerust contact met ons op als je vragen hebt.

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Recept zoeken

Marco en Veronique van Ohmydish (2017) Wij zijn Marco en Véronique, wonen in Zuid-Frankrijk, houden van koken, het Franse leven, delen van recepten en onze twee honden! Meer over ons

Receptenteller

Er zijn al: 1086 recepten geplaatst!

Nieuwsbrief

Wil je elke maandag recepten in je inbox?

Let op: wij versturen geen spam

Kennisbank voor koken

Overzicht | Basisrecepten | Kooktermen | Keukenmaterialen | Kruiden & specerijen | Vraag en antwoord

Footer

Recepten moeilijkheid

Makkelijk | Gemiddeld | Matig | Moeilijk

Kennisbank voor koken

Overzicht | Basisrecepten | Kooktermen | Keukenmaterialen | Kruiden & specerijen | Vraag en antwoord

Ohmydish netwerk

  • (EN) Ohmydish.com
  • (NL) Ohmydish.nl

Recepten thema’s

Barbecue recepten | Brood recepten | High tea recepten | Ijsrecepten | Kerstrecepten | Kiprecepten | Ovenschotels | Paasrecepten | Pasta recepten | Pizza recepten | Quiche recepten | Saus recepten | Slowcooker recepten | Soep recepten | Tapas recepten | Valentijnsdag | Vegetarische recepten | Visrecepten | Wildrecepten | Wokrecepten

Recepten per seizoen

Lente recepten | Zomer recepten | Herfst recepten | Winter recepten

Keukens

Afrikaans | Amerikaans | Arabisch | Argentijns | Australisch | Aziatisch | Balkan | Belgisch | Brits | Caribisch | Chinees | Cubaans | Duits | Egyptisch | Engels | Europees | Frans | Grieks | Hawaiiaans | Hongaars | Iers | Indiaas | Indonesisch | Iraans | Irakees | Israelisch | Italiaans | Japans | Kantonees | Koreaans | Libanees | Maleisisch | Marokkaans | Mexicaans | Nederlands | Oekraïeens | Perzisch | Philipijns | Portugees | Roemeens | Russisch | Schots | Spaans | Surinaams | Thais | Tunesisch | Turks | Venezolaans | Vietnamees | Wereld | Zweeds | Zwitsers

Type- en spelfouten voorbehouden. Copyright © 2014 - 2018 · Ohmydish

Elke maandag recepten in je inbox?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang elke maandag onze nieuwste recepten, helemaal gratis!