Spitskool met kerrie
😍 56Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Spitskool met kerrie veganistisch

Het roerbakken van spitskool met kerrie is ontzettend makkelijk en daarmee het perfecte bijgerecht. Kruidige kool met o.a. ui en knoflook.

45 minuten
6 personen
Spitskool met kerrie ingrediënten
Recept spitskool met kerrie

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 25-04-2022, dit recept is voor 6 personen en duurt 45 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
30 minuten
Totale tijd
45 minuten

Voorbereiding – 15 minuten

Verwijder eventueel de buitenste bladeren van de spitskool en snijd de kool in stukjes. 

Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn.

Spitskool met kerrie
Spitskool met kerrie

De spitskool met kerrie afmaken – 30 minuten

Verhit een scheut olie in een diepe bakpan en fruit hierin de ui en knoflook enkele minuten. Voeg dan de helft van de kool toe en bak enkele minuten mee.

Voeg dan de andere helft van de kool toe en bak de spitskool ongeveer 10 minuten op hoog vuur. Voeg het paprikapoeder en de kerrie toe samen met peper en zout en bak nog kort mee.

Schenk een scheut water erbij, draai het vuur tot middelhoog en plaats de deksel op de pan. Laat de spitskool zachter worden in ongeveer 10 minuten. 

Haal de deksel van de pan zodra de spitskool zacht is en zet het vuur eventueel nog even hoog om het water te laten verdampen. Breng nogmaals op smaak met peper en zout. Serveer direct, eet smakelijk!

Tips!

Wat eet je bij spitskool met kerrie?

Deze kruidige spitskool is lekker met veel verschillende gerechten. In een simpel AVG'tje, maar ook lekker met rijst of couscous.

Wat is het verschil tussen witte kool en spitskool?

Spitskool is een kleine koolsoort, het is een verse zomergroente. Dat is direct het grootste verschil; het is geen wintergroente zoals de witte kool. 

Spitskool is iets zachter van smaak dan witte kool.

Wat vind je van dit recept?

56 waarderingen
😍
56
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
73.04 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
7.19 g
4.19 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
3.49 g
0.35 g
Eiwitten
2.95 g
Vezels
2.95 g
Natrium
270.87 mg
Mineralen
Ijzer
1.85 mg
Calcium
65.7 mg
Magnesium
10.19 mg
Kalium
10.19 mg
Fosfor
35.89 mg
Koper
0.07 mg
Zink
0.39 mg
Jodium
0.38 µg
Selenium
0.01 µg
Vitamines
Vitamine C
32.68 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
0 mg
Vitamine B1
0.04 mg
Vitamine B2
0.04 mg
Vitamine B6
0.11 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
20.71 µg
Vitamine E
0.05 mg
Vitamine K
1.91 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Spitskool met kerrie"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.