Spitskool met kerrie

(4)

Het roerbakken van spitskool met kerrie is ontzettend makkelijk en daarmee het perfecte bijgerecht. Kruidige kool met o.a. ui en knoflook.

45 minuten 6 personen Bijgerechten
Spitskool met kerrie

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1 spitskool
  • 3 eetlepels kerrie
  • 1 grote ui
  • 2 knoflooktenen
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • peper en zout naar smaak
  • zonnebloem- of andere neutrale olie
  • scheutje water
Spitskool met kerrie ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • diepe bakpan of wok (met deksel)
  • houten lepel

Bereiden


45 minuten 6 personen Bijgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/spitskool-met-kerrie


Voorbereiding – 15 minuten

Verwijder eventueel de buitenste bladeren van de spitskool en snijd de kool in stukjes. 

Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn.

Spitskool met kerrie
Spitskool met kerrie

De spitskool met kerrie afmaken – 30 minuten

Verhit een scheut olie in een diepe bakpan en fruit hierin de ui en knoflook enkele minuten. Voeg dan de helft van de kool toe en bak enkele minuten mee.

Voeg dan de andere helft van de kool toe en bak de spitskool ongeveer 10 minuten op hoog vuur. Voeg het paprikapoeder en de kerrie toe samen met peper en zout en bak nog kort mee.

Schenk een scheut water erbij, draai het vuur tot middelhoog en plaats de deksel op de pan. Laat de spitskool zachter worden in ongeveer 10 minuten. 

Haal de deksel van de pan zodra de spitskool zacht is en zet het vuur eventueel nog even hoog om het water te laten verdampen. Breng nogmaals op smaak met peper en zout. Serveer direct, eet smakelijk!

Spitskool met kerrie: veelgestelde vragen

Wat eet je bij spitskool met kerrie?

Deze kruidige spitskool is lekker met veel verschillende gerechten. In een simpel AVG'tje, maar ook lekker met rijst of couscous.

Wat is het verschil tussen witte kool en spitskool?

Spitskool is een kleine koolsoort, het is een verse zomergroente. Dat is direct het grootste verschil; het is geen wintergroente zoals de witte kool. 

Spitskool is iets zachter van smaak dan witte kool.

Wat vind jij van dit recept?
4 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

← Vorig recept
Tater tots
Volgend recept →
Broodje gezond

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.