Zachte krieltjessalade met een heerlijke mayonaise dressing, lekker voor bij de barbecue of als bijgerecht bij vlees of vis. Recept voor 6 personen.
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/krieltjessalade
Snijd het teentje knoflook en de sjalotjes zo fijn mogelijk. Was de lente ui en snijd in fijne ringen. Scheur de waterkers in kleinere stukken. Mocht je gebruik maken van citroenen, pers dan ongeveer 2 eetlepels citroensap uit de citroen.
Vul de grote pan met water en breng aan de kook. Plaats een kilo krieltjes in de pan en voeg een snuf zout toe. Zet het vuur lager zodra het water kookt en laat 15 - 18 minuten lang zacht koken, of totdat alle krieltjes helemaal gaar zijn.
Giet de krieltjes af onder koud, stromend water. Snijd de krieltjes dan doormidden. Meng de mayonaise, yoghurt, knoflook, mosterd, citroensap en de fijngesneden sjalotjes met elkaar. Breng op smaak met peper en zout.
Doe alle gekookte en gehalveerde krieltjes in de grote kom met de mayonaisesaus en meng goed. Voeg waterkers toe en de in ringen gesneden lente ui toe en meng alles goed door.
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.