Ohmydish.nl


Zelf speculaaskruiden maken

Speculaaskruiden worden voornamelijk voor vele soorten Sinterklaas recepten gebruikt. Makkelijk en snel zelf samen te stellen!

Zelf speculaaskruiden maken

Blog printen Bekijk reacties (1)


Het is nog lang geen Sinterklaas, maar speculaaskruiden kunnen ook voor andere recepten gebruikt worden. Zoals een overheerlijke spekkoek, met van die heerlijke kruidige laagjes. Vaak wordt deze kruidenmix ook wel koekkruiden genoemd.

Hoe je het ook noemt, dit kruidenmengsel is makkelijk te maken. Je kunt ervoor kiezen alle kruiden al gemalen te gebruiken, maar met behulp van een vijzel en stamper kun je de kruiden heel gemakkelijk zelf fijn maken. 

  • 2 eetlepels kaneel
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • 1 theelepel kruidnagel
  • 1/2 theelepel gember
  • 1/2 theelepel kardemom
  • 1/2 theelepel witte peper
  • 1/4e theelepel gemalen koriander
Zelf speculaaskruiden maken ingrediënten
Zelf speculaaskruiden maken ingrediënten

Als je alles al gemalen hebt gekocht, hoef je het enkel met elkaar te mengen en dan ben je klaar. Heb je bijvoorbeeld hele kardemom peulen, zoals wij, dien je deze eerst uit de peul te halen. Dit kun je heel makkelijk doen door er lichtjes met de stamper van de vijzel op te drukken.

Verwijder de peulen en voeg dan eventueel de andere hele kruiden toe, zoals de kruidnagel en maak draai en stamp bewegingen met de stamper tot je gemalen kruiden hebt. Dit zal niet lang duren, voeg dan de rest van de kruiden toe en meng goed. 

Zelf speculaaskruiden maken
Zelf speculaaskruiden maken

Voor een twist kun je eventueel nog anijs en/of foelie toe kunnen voegen. Bewaar deze kruidenmix in een afgesloten potje om er elk moment van te kunnen genieten.


Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/zelf-speculaaskruiden-maken


Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!← Vorig blog
Wat is passata?
Volgend blog →
Zelf kipkruiden maken

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.