Dit witlof met ham en kaassaus gerecht is lekker op elke dag van de week. Recept voor 4 personen, klaar in 40 minuten tijd.
Recept printen Bekijk reacties (2) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/witlof-met-ham-en-kaassaus
Haal de witlof dan uit de pan, giet deze af en laat tot kamertemperatuur afkoelen. Knijp er zoveel mogelijk water uit zodra de witlof is afgekoeld. Doe dit voorzichtig en gebruik beide handen hiervoor, probeer de witlof niet te breken.
Smelt boter in een kleine sauspan op middel-laag vuur, voeg dan de bloem toe. Roer met behulp van een houten lepel totdat er een roux ontstaat. Een roux is niet meer dan boter en bloem als bindmiddel voor een saus. Tip: je kunt een roux gebruiken als basis voor veel verschillende sauzen!
Als de roux wit geworden is, giet en vermeng (met een garde) de volle melk in het pannetje. Giet niet alle melk in 1 keer toe. Blijf roeren totdat er een mooie, gladde saus ontstaat. Breng op smaak met peper, zout en (verse) geraspte nootmuskaat. Roer er dan de kaas doorheen, gebruik een kaas die makkelijk smelt zoals een jonge Gouda kaas. Zet het vuur uit.
Witlof met ham en kaassaus
De witlof met ham en kaassaus is heerlijk met bijvoorbeeld een aardappelpuree, eet smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.