Een Oostenrijkse witte koolsalade is een makkelijke en frisse koolsalade met weinig ingrediënten. Deze simpele salade zit bomvol smaak en ken je wellicht van de salade buffetten van je vakantie.
Een witte koolsalade uit Oostenrijk is makkelijk te maken met weinig ingrediënten. Soms wordt er ook nog ui aan toegevoegd aan deze simpele salade om deze een intensievere smaak te geven.
Een Oostenrijkse witte koolsalade wordt ook wel Duitse witte koolsalade genoemd, aangezien ze veel overeenkomsten hebben. Een Duitse witte koolsalade is echter vaak iets zuurder, aangezien ze minder of geen suiker toevoegen of juist iets meer azijn gebruiken. Vaak gebruikt een Duitse variant ook net iets meer karwijzaad, waardoor de salade een meer uitgesproken smaak heeft.
Mocht je geen heel karwijzaad vinden kun je dit eventueel ook vervangen door gemalen karwijzaad. Daarnaast kun je karwijzaad eventueel vervangen door venkelzaad.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 13-03-2024, dit recept is voor 6 personen en duurt 25 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 18-09-2024
Snijd of rasp de witte kool vrij fijn, dit kun je bijvoorbeeld met een foodprocessor doen.
Plaats de witte kool in een vergiet en meng er een halve eetlepel zout door. Laat de witte kool minimaal een half uur staan, op deze manier zal het zout vocht onttrekken worden uit de kool.
Druk zoveel vocht uit de witte kool en verplaats deze dan naar een kom.
Breng de witte kool op smaak met peper, 100 ml azijn, 2 eetlepels olie, 1 theelepel karwijzaad en een halve eetlepel suiker.
Laat de witte kool even staan zodat de smaken kunnen intrekken, de Oostenrijkse witte koolsalade is een dag later het allerlekkerste.
Wat is karwijzaad?
Karwijzaad wordt ook wel kummel genoemd en wordt vaak verward met komijnzaad. Dit komt omdat karwij vaak ook wel wilde komijn wordt genoemd.
Karwijzaad is een kruid met een anijsachtige smaak, het zit qua smaak een beetje tussen komijn en dille in. Karwijzaad is pittiger dan komijnzaad en is iets anders van vorm.
Kan ik karwijzaad vervangen?
Je kunt karwijzaad eventueel vervangen door venkelzaad, aangezien deze beide een beetje een anijsachtige smaak hebben.
Komijnzaad heeft een scherpere smaak, maar je kunt karwijzaad eventueel wel vervangen door komijnzaad.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.