Zoetzure rode kool

(43)

Rode kool is altijd lekker, maar heb je als eens zoetzure rode kool geprobeerd? Het krijgt door de azijn een prachtige kleur en geeft veel gerechten extra structuur.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 19-01-2021, dit recept is voor 10 personen en duurt 45 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 09-01-2024

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 10 personen Categorie Bijgerechten
Zoetzure rode kool

Ingrediënten


  • ½e rode kool
  • 300 ml azijn
  • 300 ml water
  • 250 gram suiker
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 kaneelstok

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • optioneel: mandoline of snijmachine
  • grote pan
  • houten lepel
  • optioneel: steriele weckpotten

Zoetzure rode kool Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 10 personen Categorie Bijgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/zoetzure-rode-kool


Voorbereiding – 15 minuten

Verwijder de harde kern en de buitenste bladeren van de halve rode kool. Snijd de kool vervolgens fijn. Dit kun je met een mandoline of snijmachine doen, maar met een koksmes kan ook.

Zoetzure rode kool
Zoetzure rode kool

Zoetzure rode kool afmaken – 30 minuten

Verwarm azijn, water, suiker, laurierblaadjes en een kaneelstok in een grote pan. Voeg de gesneden kool toe zodra de suiker is opgelost.

Plaats de deksel op de pan, zet het vuur laag en laat de rode kool net zo lang koken tot deze beetgaar is. Je kunt deze zo zacht koken als je zelf wilt, maar deze zoetzure rode kool is juist het lekkerste als deze nog krokant is.

Je kunt deze direct serveren of eerst laten afkoelen. Om deze lang te kunnen bewaren kun je de zoetzure rode kool ook inmaken in steriele weckpotten. 

Serveer deze zoetzure rode kool bijvoorbeeld bij gebakken eend, de krokante rode kool is ook lekker op een broodje of bijvoorbeeld tortilla's. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 19-01-2021, dit recept is voor 10 personen en duurt 45 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 09-01-2024


Waardeer dit recept!
43 stemmen

0 reacties op Zoetzure rode kool

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.