Biefstuk en rode kool sandwich

(1)

Thuis een luxe lunch maken? Maak dan eens deze biefstuk en rode kool sandwich, makkelijk te maken met een heerlijke saus en knapperige groenten.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 28-01-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 35 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 18-12-2021

Kooktijd 35 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Lunch
Biefstuk en rode kool sandwich

Ingrediënten


  • ongeveer 400 gram biefstuk of bavette
  • 8 sneetjes brood naar keuze
  • flinke handvol zoetzure rode kool
  • 2 wortelen
  • flinke handvol radijsjes
  • zonnebloemolie
  • 6 eetlepels zoete ketjap
  • 2 theelepels sambal
  • 2 eetlepels sesamolie
  • ongeveer 1 eetlepel sesamzaadjes
  • peper en zout naar smaak

Kookgerei nodig


  • dunschiller
  • snijplank & koksmes
  • kleine kom
  • middelgrote bakpan
  • houten lepel
  • broodmes

Biefstuk en rode kool sandwich Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 35 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Lunch

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/biefstuk-en-rode-kool-sandwich


Voorbereiding – 20 minuten

Maak de zoetzure rode kool als je deze wilt gebruiken.

Was en schil de wortelen en snijd deze in niet al te grote stukken, bijvoorbeeld in reepjes. Was de radijsjes en snijd deze in kwarten. Snijd de biefstuk of bavette in vrij kleine stukken.

Meng zoete ketjap samen met sambal en sesamolie en breng op smaak met peper en zout.

Biefstuk en rode kool sandwich
Biefstuk en rode kool sandwich

Biefstuk en rode kool sandwich afmaken – 15 minuten

Verhit een scheut zonnebloemolie in een middelgrote bakpan. Bak hier de wortel enkele minuten in. Bak dan ook de radijsjes en biefstuk mee.

Voeg na enkele minuten de ketjapsaus toe en breng nogmaals op smaak met peper en zout.

Snijd het brood in plakken en verdeel de biefstuk en saus over het brood. Maak af met rode kool en eventueel sesamzaadjes. Smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 28-01-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 35 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 18-12-2021


Waardeer dit recept!
1 stem

0 reacties op Biefstuk en rode kool sandwich

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.