Deze zoete aardappel friet uit de oven is een keer wat anders dan de "normale" frietjes. Lekker met bijvoorbeeld een bakje zelfgemaakte tzatziki.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 14-12-2014, dit recept is voor 2 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Snijd de zoete aardappel in dikke (julienne) reepjes. Hoe dikker de frietjes gesneden zijn, hoe langer deze gebakken moeten worden. Was de zoete aardappelfrietjes onder koud, stromend water.
Laat ze enkele minuten onder water staan. Dep de frietjes heel goed droog met een keukendoek. Door de frietjes goed te drogen zullen de zoete aardappel frietjes krokant worden.
Bedek de frietjes met maizena, zout, paprikapoeder en cayennepeper. Gebruik niet te weinig zout, dit is ook belangrijk om het vocht uit de zoete aardappel te halen. Besprenkel dan met olijfolie.
Bedek een bakplaat met het bakpapier en plaats daar de frietjes op, laat wel wat ruimte tussen de frietjes over.
Verhit de oven voor tot een temperatuur van 180 graden Celsius. Bak de zoete aardappel frietjes in 20 minuten krokant, draai de frietjes halverwege tijdens het bakken een keer om.
Deze frietjes zijn lekker met bijvoorbeeld een bakje zelfgemaakte tzatziki, eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.