Deze zoete aardappel friet uit de oven is een keer wat anders dan de "normale" frietjes. Lekker met bijvoorbeeld een bakje zelfgemaakte tzatziki. Laat een reactie achter
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/zoete-aardappel-friet-uit-de-oven
Snijd de zoete aardappel in dikke (julienne) reepjes. Hoe dikker de frietjes gesneden zijn, hoe langer deze gebakken moeten worden. Was de zoete aardappelfrietjes onder koud, stromend water.
Laat ze enkele minuten onder water staan. Dep de frietjes heel goed droog met een keukendoek. Door de frietjes goed te drogen zullen de zoete aardappel frietjes krokant worden.
Bedek de frietjes met maizena, zout, paprikapoeder en cayennepeper. Gebruik niet te weinig zout, dit is ook belangrijk om het vocht uit de zoete aardappel te halen. Besprenkel dan met olijfolie.
Bedek een bakplaat met het bakpapier en plaats daar de frietjes op, laat wel wat ruimte tussen de frietjes over.
Verhit de oven voor tot een temperatuur van 180 graden Celsius. Bak de zoete aardappel frietjes in 20 minuten krokant, draai de frietjes halverwege tijdens het bakken een keer om.
Deze frietjes zijn lekker met bijvoorbeeld een bakje zelfgemaakte tzatziki, eet smakelijk!
Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.