Ohmydish.nl


Wilde bramentaart

Voeg amandelen en geraspte witte chocolade toe aan deze wilde bramentaart voor nog mee smaak! Pluk de bramen zelf en bak er een heerlijke taart van!

Wilde bramentaart
40 minuten 12 personen Taart en cake
Wilde bramentaart

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 200 gram bloem
  • 100 gram amandelmeel
  • 1 ei
  • 125 gram koude boter + extra om mee in te vetten
  • 80 gram suiker + 1 eetlepel extra
  • Snufje zout
  • 500 gram wilde bramen
  • Witte chocolade ter garnering
Wilde bramentaart ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Taartvorm
  • Siliconen kwast
  • Keukenmachine, of kneed het deeg met de hand
  • Huishoudfolie
  • Deegroller
  • Rasp

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

40 minuten 12 personen Taart en cake

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/wilde-bramentaart


Voorbereiding -- 10 minuten + wachttijd

* Tip: je kunt ook gepelde amandelen kopen en deze met behulp van een foodprocessor vermalen.

Begin met het voorbereiden van de taartbodem. Vermeng bloem, de helft van het amandelmeel, zout en 80 gram suiker. Snijd de koude boter in blokjes en voeg deze 1 voor 1 toe aan het bloem-mengsel. Voeg dan ook het ei toe en blijf kneden totdat er een deegbal ontstaat. Pak de deegbal in met huishoudfolie en plaats deze in de koelkast voor een uur.

Vet de taartvorm in met boter met behulp van een siliconen kwast. Verhit de oven voor tot een temperatuur van 190 graden celsius. Maak de bramen schoon onder koud, stromend water.

De wilde bramentaart afmaken -- 30 minuten

Bestuif je werkblad met bloem en rol het deeg uit met behulp van een deegroller. Plaats het deeg op de taartvorm en verdeel deze evenredig in de taartvorm. Het deeg is erg zacht, dus het kan heel gemakkelijk breken! Druk het deeg met je vingers in de vorm. Verdeel de andere helft van de amandelen over de bovenkant van het deeg. Voeg dan de bramen en 1 eetlepel suiker toe, de wilde bramentaart kan nu afgebakken worden!

Bak de taart ongeveer 20 minuten, afhankelijk van het type oven. De korst moet goudbruin zijn, en de bramen iets wat opengescheurd. Laat de taart afkoelen voordat je deze met geraspte witte chocolade aankleed. Geniet ervan!


Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!


← Vorig recept
Pittige biefstuksalade

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.