Deze mini tortilla's met gebakken bonen en rode kool zijn super makkelijk te maken. Ontzettend lekker door de kruiden, een beetje pittig en precies goed in balans met rode kool.
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/mini-tortillas-met-gebakken-bonen-en-rode-kool
Maak eerst de zoetzure rode kool.
Pel de sjalot en knoflooktenen en snijd deze fijn. Verwijder het vel van de chorizo en snijd deze in stukken. Plaats de kidneybonen in een vergiet en spoel deze af met water.
Snijd de zwarte olijven door de helft en zet opzij. Pers het sap uit een halve citroen.
Verhit een klein beetje olijfolie in een grote bakpan en fruit hierin de sjalot en knoflooktenen. Voeg na enkele minuten de chorizo toe en bak dan de kidneybonen enkele minuten mee op hoog vuur.
Voeg de gemalen komijn en koriander toe en breng op smaak met peper en zout. Roer de gehalveerde zwarte olijven erdoor samen met het sap van een halve citroen.
Verwarm de tortilla's in een droge bakpan. Verdeel de gebakken bonen over de tortilla's, maak af met rode kool en een beetje geraspte kaas. Eet smakelijk!
Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenMet warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!