Zet een heerlijke zelfgemaakte pizza tonno (tonijn pizza) op tafel vanavond. Met rode ui, mozzarella en een heerlijke passata. Recept voor 1 pizza.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Marco
Geplaatst op 10-09-2017, dit recept is voor 2 personen en duurt 35 minuten.
Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.
Bijgewerkt op: 11-09-2024
Begin met het voorbereiden van het pizzadeeg, maak voldoende deeg om 1 pizza bodem te maken.
Het is ook mogelijk om gebruik te maken van een kant-en-klare pizzabodem. Deze zijn te koop in de meeste grote supermarkten.
Giet de blikjes tonijn met behulp van een kommetje af en voeg toe aan het kommetje. Snijd de rode ui in dunne ringen. Verwarm de oven voor tot een temperatuur van 200 graden Celsius.
Bestuif het werkblad met bloem en wrijf ook de deegroller in met bloem. Rol het pizzadeeg uit tot een ronde vorm en leg op de bakplaat met bakpapier.
Bedek de pizzabodem met de passata, gebruik hiervoor een eetlepel.
Verdeel de rode uiringen en tonijn over de pizzabodem. Voeg dan een heel zakje geraspte mozzarella (150 gram) toe. Breng op smaak met wat peper en zout.
Bak de pizza tonno af in de voorverwarmde oven in ongeveer 15 - 20 minuten tijd, afhankelijk van de dikte van de pizzabodem.
Controleer of het midden van de pizza goed gebakken is, en haal deze dan uit de oven. Snijd in evenredige plakken.
Serveer de pizza eventueel met een lekkere knoflooksaus, eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.