Malse eendenborst met romanesco
😍 15Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Malse eendenborst met romanesco

Wil je een sjiek diner koken voor je gasten? Verras ze met deze malse eendenborst met romanesco. Klaar in 25 minuten tijd.

25 minuten
2 personen
Malse eendenborst met romanesco ingrediënten
Recept malse eendenborst met romanesco

Ingrediënten

2 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 08-11-2015, dit recept is voor 2 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 26-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
15 minuten
Totale tijd
25 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Begin met het maken van de aardappelpuree, je kunt een recept voor standaard aardappelpuree hier vinden. Of een recept voor aardappelpuree met gebakken knoflook hier. 

Combineer simpelweg het water, dragonazijn, suiker, kruidnagels, een kaneelstokje, laurierblaadjes, gedroogde jeneverbessen en steranijs in een middelgrote pan. Breng het geheel aan de kook en snijd in de tussentijd de rode kool zo fijn mogelijk. Je kunt hier eventueel een mandoline voor gebruiken. 

Voeg de gesneden rode kool toe aan het kokende water en plaats de deksel op de pan. Laat het een aantal minuten koken. Haal dan de pan van het vuur af. Je zult zien dat de dragonazijn de rode kool een mooie paarse kleur geeft. 

Maak de radijsjes schoon en snijd deze in partjes. Pers het sap uit een sinaasappel en zet opzij. Vul de andere middelgrote pan met water en een snuf zout, en breng aan de kook. 

Verdeel tijdens het wachten de romanesco in roosjes, op precies dezelfde wijze als dat je dat met een bloemkool of broccoli zou doen. 

Malse eendenborst met romanesco
Malse eendenborst met romanesco

De malse eendenborst met romanesco afmaken – 15 minuten

Breng de eendenborstfilet op smaak met peper en zout. Plaats de eendenborstfilet met de vet kant naar beneden in 1 van de middelgrote bakpannen. Voeg geen boter of olie in de pan, verhit de pan op middelhoog vuur. 

Plaats de eendenborstfilet dus in een koude pan, anders schroei je het vet direct dicht en zul je een taaie eendenborstfilet overhouden. Op deze manier zal het vet uit de eendenborstfilet rustig gaan smelten, dit zal de saus extra smaak gaan geven. 

De vette kant zal na 8 minuten krokant worden. Draai de eendenborstfilet dan om en bak deze nog een extra 4 minuten lang. De gebakken eendenborstfilet moet een beetje rosé zijn, en de kern moet exact 53 graden celsius zijn voor het beste resultaat. (controleer dit met een vleesthermometer). 

Kook in de tussentijd de romanesco in de pan met kokend water voor een aantal minuten. Giet dan de romanesco af en houdt deze warm. Haal de gebakken eendenborstfilet uit de pan en houdt deze warm door deze in te pakken met aluminumfolie. 

Maak in de tussentijd de saus en bak de radijsjes. Verhit het vet van de eendenborstfilet opnieuw en voeg sinaasappelsap toe. Kook dit een minuut en breng op smaak met peper en zout, mocht dat nodig zijn. 

Verhit olijfolie in de andere middelgrote bakpan en bak hierin de radijsjes een aantal minuten. Breng op smaak met peper en zout. Begin met het opscheppen door een (aantal) lepels vol aardappelpuree op te scheppen samen met een aantal romansco roosjes. 

Snijd de gebakken eendenborstfilet in plakken met een scherp mes en verdeel deze over de 2 borden. Verdeel dan ook de gebakken radijsjes en wat van het sinaasappel en eendenvet.

Maak de borden op door de zoetzure rode kool toe te voegen. Haal er wel even de laurierblaadjes en andere kruiden uit. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

15 waarderingen
😍
15
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
0 reacties op "Malse eendenborst met romanesco"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.