Frisse tuinbonensoep

(12)

Deze frisse tuinbonensoep is hartig en toch perfect voor deze laatste dagen van de zomer vanwege de frisheid van de citroen. Klaar in 20 minuten.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 15-09-2016, dit recept is voor 6 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 23-09-2023

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Lunch
Frisse tuinbonensoep

Ingrediënten


  • 500 gram tuinbonen (vers of diepvries)
  • 100 gram erwten (vers of diepvries)
  • 1 grote ui
  • 2 knoflooktenen
  • 1/2 citroen (rasp + sap)
  • 1 liter groentebouillon
  • 100 gram blokjes ham (of laat deze weg voor een vegetarische versie)
  • olijfolie
  • peper en zout naar smaak

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • grote pan
  • blender of staafmixer
  • citruspers
  • citrusrasp

Frisse tuinbonensoep Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Lunch

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/frisse-tuinbonensoep


Voorbereiding – 5 minuten

Pel de ui en knoflooktenen, snijd ze vervolgens grof. Je hoeft de uien en knoflooktenen niet netjes fijn te snijden, aangezien we de soep gaan pureren. 

Frisse tuinbonensoep
Frisse tuinbonensoep

De tuinbonensoep afmaken – 15 minuten

Verhit olijfolie in de grote pan en fruit de uien en knoflook ongeveer 2 minuten aan. Voeg dan de (diepvries) tuinbonen en erwten toe en bak deze nog enkele minuten mee.

Schenk de groentebouillon erbij en breng aan de kook. Zodra de soep kookt draai je het vuur lager en laat het zachtjes garen.

Dit zal ongeveer 10 minuten duren tot de tuinbonen volledig gaar zijn. Houdt een beetje tuinbonen apart als je wilt en pureer de rest tot een gladde soep.

Je kunt hiervoor een blender of staafmixer gebruiken. Breng de soep op smaak met peper, zout en sap van een halve citroen.

Verdeel de soep over borden of kommen en voeg een kleine hoeveelheid van de achterhouden tuinbonen toe.

Voor een niet-vegetarische variant kun je hamblokjes toevoegen. Maak de soep af met citroenrasp en geniet ervan!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 15-09-2016, dit recept is voor 6 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 23-09-2023


Waardeer dit recept!
12 stemmen

0 reacties op Frisse tuinbonensoep

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.