Deze Chinese kippensoep is goed gevuld met onder andere gefrituurde glasnoedels, in dunne reepjes gesneden omelet en knapperige taugé.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Marco
Geplaatst op 24-06-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 35 minuten.
Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.
Bijgewerkt op: 27-08-2024
Schil de wortels en snijd in dunne reepjes of plakjes, doe dit ook voor de lenteui.
Breng 2 liter kippenbouillon aan de kook in een grote pan. Zet het vuur lager en kook hierin de kipfilets gaar. Voeg ook alvast de wortel toe.
Ga in de tussentijd verder met het recept. Tik 3 eieren los in een kommetje, voeg naar smaak peper en zout toe.
Voeg een scheutje zonnebloemolie toe aan de koekenpan, bak een zo dun mogelijke omelet (voeg dus niet teveel ei toe aan de pan).
Herhaal deze stap totdat al het ei gebruikt is. Leg de omeletten op elkaar. Wacht heel even totdat de omeletten afgekoeld zijn en rol ze dan op.
Snijd met behulp van een koksmes de omeletten in dunne reepjes. Je kunt op de foto zien hoe deze gesneden zijn.
Voeg 200 ml zonnebloemolie toe aan een wok of diepe pan. Verhit de olie en frituur hierin de glasnoedels. Bekijk hieronder een filmpje hoe je dit doet:
Leg de gefrituurde glasnoedels apart op een stukje keukenpapier.
Zodra de kipfilets voldoende afgekoeld zijn kun je ze uit elkaar gaan halen. Je kunt hiervoor simpelweg je handen gebruiken, handiger is om dit met behulp van 2 vorken te doen.
Schil 2 cm verse gember met behulp van een eetlepel of mesje, snijd deze in zo fijn mogelijke stukjes.
Voeg de “pulled chicken” terug aan de grote pan met kippenbouillon. Voeg nu naar smaak peper, zout en een eetlepel rijstwijn toe.
Voeg de fijngesneden gember en lente-ui toe. Druppel naar smaak een beetje sesamolie erbij en roer alles goed door.
Serveer de Chinese kippensoep met de in reepjes gesneden omelet. Garneer met taugé en maak af met de gefrituurde glasnoedels. Eet smakelijk!
Helpt Chinese kippensoep tegen verkoudheid?
Kippensoep is altijd een goed hulpmiddel tegen verkoudheid. De toevoeging van veel groenten en ei zal ervoor zorgen dat je er zo weer boven op bent!
Kan ik de kip ook vervangen?
Dat is lastig, aangezien dit recept zowel kip, kippenbouillon als ei gebruikt. Je kunt dan beter kiezen voor een lekkere groentensoep.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.