Ohmydish.nl


Chinese kippensoep

Deze Chinese kippensoep is goed gevuld met onder andere gefrituurde glasnoedels, in dunne reepjes gesneden omelet en knapperige taugé.

35 minuten 4 personen Soep recepten
Chinese kippensoep

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 2 kipfilets
  • 2 liter kippenbouillon
  • 3 eieren
  • Glasnoedels
  • 3 wortels
  • 2 cm verse gember
  • 1 eetlepel rijstwijn
  • Handvol taugé
  • Zonnebloemolie
  • 2 lente-uitjes of ⅓e prei
  • Sesamolie
  • Peper
  • Zout
Chinese kippensoep ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Koekenpan
  • Grote pan
  • Wok of diepe pan
  • Snijplank
  • Koksmes
  • Kommetje
  • Keukenpapier
  • Tang
  • 2 vorken
  • Eetlepel of mesje

Bereiden


35 minuten 4 personen Soep recepten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/chinese-kippensoep


Voorbereiding – 25 minuten

Schil de wortels en snijd in dunne reepjes of plakjes, doe dit ook voor de lenteui.

Breng 2 liter kippenbouillon aan de kook in een grote pan. Zet het vuur lager en kook hierin de kipfilets gaar. Voeg ook alvast de wortel toe.

Ga in de tussentijd verder met het recept. Tik 3 eieren los in een kommetje, voeg naar smaak peper en zout toe.

Voeg een scheutje zonnebloemolie toe aan de koekenpan, bak een zo dun mogelijke omelet (voeg dus niet teveel ei toe aan de pan).

Herhaal deze stap totdat al het ei gebruikt is. Leg de omeletten op elkaar. Wacht heel even totdat de omeletten afgekoeld zijn en rol ze dan op.

Snijd met behulp van een koksmes de omeletten in dunne reepjes. Je kunt op de foto zien hoe deze gesneden zijn.

Voeg 200 ml zonnebloemolie toe aan een wok of diepe pan. Verhit de olie en frituur hierin de glasnoedels. Bekijk hieronder een filmpje hoe je dit doet:

Leg de gefrituurde glasnoedels apart op een stukje keukenpapier.

Zodra de kipfilets voldoende afgekoeld zijn kun je ze uit elkaar gaan halen. Je kunt hiervoor simpelweg je handen gebruiken, handiger is om dit met behulp van 2 vorken te doen.

Schil 2 cm verse gember met behulp van een eetlepel of mesje, snijd deze in zo fijn mogelijke stukjes.

Chinese kippensoep
Chinese kippensoep

De Chinese kippensoep afmaken – 10 minuten

Voeg de “pulled chicken” terug aan de grote pan met kippenbouillon. Voeg nu naar smaak peper, zout en een eetlepel rijstwijn toe.

Voeg de fijngesneden gember en lente-ui toe. Druppel naar smaak een beetje sesamolie erbij en roer alles goed door.

Serveer de Chinese kippensoep met de in reepjes gesneden omelet. Garneer met taugé en maak af met de gefrituurde glasnoedels. Eet smakelijk!

Chinese kippensoep: veelgestelde vragen

Helpt Chinese kippensoep tegen verkoudheid?

Kippensoep is altijd een goed hulpmiddel tegen verkoudheid. De toevoeging van veel groenten en ei zal ervoor zorgen dat je er zo weer boven op bent!

Kan ik de kip ook vervangen?

Dat is lastig, aangezien dit recept zowel kip, kippenbouillon als ei gebruikt. Je kunt dan beter kiezen voor een lekkere groentensoep.

Wat vind jij van dit recept?
25 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

← Vorig recept
Savooiekool ovenschotel
Volgend recept →
Mispel taart

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.