Oranje bietensoep
😍 2Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Oranje bietensoep veganistisch

Oranje bieten zijn wat zoeter dan rode bieten. Deze oranje bietensoep is zacht en erg smakelijk. Klaar in 50 minuten, recept voor 6 personen.

50 minuten
6 personen
Oranje bietensoep ingrediënten
Recept oranje bietensoep

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 27-05-2016, dit recept is voor 6 personen en duurt 50 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 12-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
35 minuten
Kooktijd
15 minuten
Totale tijd
50 minuten

Voorbereiding – 35 minuten

Verhit je oven voor tot een temperatuur van 175 graden Celsius. Pel en snijd dan de oranje bieten in grove stukken. Pel de ui en de knoflookteentjes.

Snijd de ui in grote stukken. Voeg de oranje bieten, ui en de hele tenen knoflook toe aan de bakplaat met bakpapier erop.

Voeg een scheutje olijfolie toe over de groenten en breng op smaak met wat peper en zout. Rooster de oranje bieten 30 minuten lang in de voorverwarmde oven. 

Oranje bietensoep
Oranje bietensoep

Afmaken van de oranje bietensoep – 15 minuten

Voeg de geroosterde oranje bieten toe aan de middelgrote pan samen met de groentebouillon. Breng aan de kook, en zet dan het vuur lager.

Laat het geheel 10 minuten lang op laag vuur pruttelen, of totdat de oranje bieten zacht genoeg zijn geworden. Gebruik dan een staafmixer om een zachte en gladde soep te maken.

Zet het vuur hoger en breng de soep bijna aan de kook. Proef, en breng op smaak met extra peper en zout. Rooster de cashewnoten in een droge kleine bakpan en serveer deze bovenop de soep.

Je kunt eventueel ook een lepel room toevoegen aan elke kom soep. Eet smakelijk!

Tip: Je kunt deze oranje bietensoep ook laten afkoelen, om er op een warme zomerdag van te kunnen genieten.

Wat vind je van dit recept?

2 waarderingen
😍
2
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
105.95 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
14.55 g
7.74 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
4.45 g
1.55 g
Eiwitten
4.75 g
Vezels
3.26 g
Natrium
1534.14 mg
Mineralen
Ijzer
2.09 mg
Calcium
46.47 mg
Magnesium
43.48 mg
Kalium
43.48 mg
Fosfor
88.29 mg
Koper
0.11 mg
Zink
0.86 mg
Jodium
0.38 µg
Selenium
0.69 µg
Vitamines
Vitamine C
8.08 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
0 mg
Vitamine B1
0.06 mg
Vitamine B2
0.06 mg
Vitamine B6
0.13 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
82.29 µg
Vitamine E
0.55 mg
Vitamine K
3.63 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Oranje bietensoep"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.