Kleurrijke verse en vegetarische couscoussalade waar je blij van kunt worden. Een heerlijke lichte salade die binnen een half uur op tafel staat, heerlijk met zoete aardappel en aubergine.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 27-03-2015, dit recept is voor 2 personen en duurt 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Plaats de couscous in een kom en voeg een scheutje olie toe uit het potje van de zongedroogde tomaten samen met peper en zout.
Giet het kokende water over de couscous heen en dek af met huishoudfolie.
Je zult zien dat de couscous al het water opneemt en binnen 5 minuten klaar is. Roer zo nu en dan.
Schil de zoete aardappel en snijd brunoise (blokjes). Snijd dan de sjalot en het teentje knoflook zo fijn mogelijk.
Verhit een scheutje olijfolie in een bakpan en bak de zoete aardappelen een aantal minuten in de pan. Voeg dan de sjalot en knoflook toe en bak totdat de zoete aardappelblokjes gaar zijn.
Dit duurt ongeveer 8 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de aubergine in lange plakken. Giet wat olijfolie in een kleine kom en voeg olijfolie toe aan de aubergineplakken met behulp van een siliconen kwast.
Verhit de grillpan en gril de aubergine aan beide kanten goudbruin. Bestrooi direct met flink wat (zee) zout.
Roer de couscous nogmaals door om de klontjes eruit te halen, proef en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de couscous over 2 borden, dan de gebakken zoete aardappelblokjes en de gegrilde aubergineplakken.
Snijd een aantal zongedroogde tomaten in kleinere stukjes en halveer de cherry tomaatjes.
Voeg een handje rucola toe en pers wat citroensap over de couscoussalade.
Maak af met een scheutje extra olie van de zongedroogde tomaten. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.