Couscoussalade
😍 7Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Couscoussalade veganistisch

Kleurrijke verse en vegetarische couscoussalade waar je blij van kunt worden. Een heerlijke lichte salade die binnen een half uur op tafel staat, heerlijk met zoete aardappel en aubergine.

20 minuten
2 personen
Couscoussalade ingrediënten

Recept couscoussalade

Ingrediënten

2 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 27-03-2015, dit recept is voor 2 personen en duurt 20 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
5 minuten
Totale tijd
20 minuten

Voorbereiding – 15 minuten

Plaats de couscous in een kom en voeg een scheutje olie toe uit het potje van de zongedroogde tomaten samen met peper en zout.

Giet het kokende water over de couscous heen en dek af met huishoudfolie.

Je zult zien dat de couscous al het water opneemt en binnen 5 minuten klaar is. Roer zo nu en dan. 

Schil de zoete aardappel en snijd brunoise (blokjes). Snijd dan de sjalot en het teentje knoflook zo fijn mogelijk.

Verhit een scheutje olijfolie in een bakpan en bak de zoete aardappelen een aantal minuten in de pan. Voeg dan de sjalot en knoflook toe en bak totdat de zoete aardappelblokjes gaar zijn.

Dit duurt ongeveer 8 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de aubergine in lange plakken. Giet wat olijfolie in een kleine kom en voeg olijfolie toe aan de aubergineplakken met behulp van een siliconen kwast.

Verhit de grillpan en gril de aubergine aan beide kanten goudbruin. Bestrooi direct met flink wat (zee) zout. 

Vegetarische couscoussalade
Vegetarische couscoussalade

De couscoussalade afmaken – 5 minuten

Roer de couscous nogmaals door om de klontjes eruit te halen, proef en breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de couscous over 2 borden, dan de gebakken zoete aardappelblokjes en de gegrilde aubergineplakken.

Snijd een aantal zongedroogde tomaten in kleinere stukjes en halveer de cherry tomaatjes.

Voeg een handje rucola toe en pers wat citroensap over de couscoussalade.

Maak af met een scheutje extra olie van de zongedroogde tomaten. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

7 waarderingen
😍
7
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
306.45 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
48.01 g
12.15 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
8.21 g
3.31 g
Eiwitten
12.52 g
Vezels
8.06 g
Natrium
974.27 mg
Mineralen
Ijzer
3.72 mg
Calcium
117.3 mg
Magnesium
84.56 mg
Kalium
84.56 mg
Fosfor
143.78 mg
Koper
0.49 mg
Zink
1.11 mg
Jodium
1.07 µg
Selenium
0.28 µg
Vitamines
Vitamine C
55.02 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
334.19 mg
Vitamine B1
0.25 mg
Vitamine B2
0.21 mg
Vitamine B6
0.85 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
30.65 µg
Vitamine E
1.08 mg
Vitamine K
23.33 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Couscoussalade"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.