Ohmydish.nl


Couscoussalade

Kleurrijke verse en vegetarische couscoussalade waar je blij van kunt worden! Recept voor 2 personen, klaar in 20 minuten.

Couscoussalade
20 minuten 2 personen Lunch
Couscoussalade

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 200 gram couscous
  • 400 ml kokend water
  • 1 zoete aardappel
  • 4 zongedroogde tomaten
  • 1 aubergine
  • 8 cherry tomaatjes
  • Handvol rucola
  • 1 sjalotje
  • 1 teentje knoflook
  • Olijfolie
  • Halve citroen
  • Peper en zout naar smaak
Couscoussalade ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Snijplank
  • Koksmes
  • Bakpan
  • Kleine kom
  • Grillpan
  • Siliconen kwast
  • Huishoudfolie

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

20 minuten 2 personen Lunch

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/couscoussalade


Voorbereiding -- 15 minuten

Doe de couscous in een kom en voeg een scheutje olie toe uit het potje van de zongedroogde tomaten samen met wat peper en zout. Giet het kokende water over de couscous heen en dek af met huishoudfolie. Je zult zien dat de couscous al het water opneemt en binnen 5 minuten klaar is. Roer zo nu en dan.

Schil de zoete aardappel en snijd brunoise (blokjes). Snijd dan de sjalot en het teentje knoflook zo fijn mogelijk. Verhit een scheutje olijfolie in een bakpan en bak de zoete aardappelen een aantal minuten in de pan. Voeg dan de sjalot en knoflook toe en bak totdat de zoete aardappelblokjes gaar zijn. Dit duurt ongeveer 8 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Snijd de aubergine in lange plakken. Giet wat olijfolie in een kleine kom en voeg olijfolie toe aan de aubergineplakken met behulp van een siliconen kwast. Verhit de grillpan en gril de aubergine aan beide kanten goudbruin. Bestrooi direct met flink wat (zee) zout.

Couscoussalade Couscoussalade

De couscoussalade afmaken -- 5 minuten

Roer de couscous nogmaals door om de klontjes eruit te halen, proef en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de couscous over 2 borden, dan de gebakken zoete aardappelblokjes en de gegrilde aubergineplakken. Snijd een aantal zongedroogde tomaten in kleinere stukjes en halveer de cherry tomaatjes. Voeg een handje rucola toe en pers wat citroensap over de couscoussalade. Maak af met een scheutje extra olie van de zongedroogde tomaten.


Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!


← Vorig recept
Zelfgemaakte brioche
Volgend recept →
Risotto alla Milanese

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.