Deze geroosterde groenten met kurkuma zijn een overheerlijk en makkelijk bijgerecht. Met pastinaak, venkel en zoete aardappel. Klaar in 45 minuten.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 17-01-2018, dit recept is voor 6 personen en duurt 45 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Schil de pastinaken en zoete aardappel en snijd deze in grove stukken. Pel de kleine uitjes, dit lukt het makkelijkste door ze een halve minuut te koken in water, echter is dit niet noodzakelijk.
Het is niet nodig om de knoflooktenen te pellen, plet de knoflooktenen en voeg deze samen met de pastinaak, zoete aardappel en uitjes toe aan de grote ovenschaal.
Verwijder het groene deel van de venkel knol, snijd deze dan door de helft en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in grove stukken en voeg deze toe aan de ovenschaal.
Schil de gember wortel en rasp deze fijn. Meng de gember samen met kurkuma, komijn en een flinke scheut olijfolie. Meng dit mengsel door de groenten en voeg eventueel meer olijfolie toe.
Breng op smaak met peper en zout. Rooster de groenten ongeveer 30 minuten in de oven. Verwijder de hele knoflooktenen en garneer eventueel met peterselie. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.