Pastinaaksoep met champignons
😍 20Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Pastinaaksoep met champignons veganistisch

Deze pastinaaksoep met champignons is extra lekker met knoflook en een vleugje hazelnoot. Een vegetarische (en vegan) soep bomvol smaak die zijdezacht is zonder toevoeging van room.

45 minuten
6 personen
Pastinaaksoep met champignons ingrediënten
Recept pastinaaksoep met champignons

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 07-03-2023, dit recept is voor 6 personen en duurt 45 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 28-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
30 minuten
Totale tijd
45 minuten

Voorbereiding – 15 minuten

Pel de sjalotjes en snijd deze grof. Pel de knoflooktenen, snijd 2 knoflooktenen grof en de overige 2 knoflooktenen zo fijn mogelijk.

Schil de pastinaken en snijd deze in stukken, hoe grover de stukken zullen zijn hoe langer het duurt voor de soep klaar is.

Hak de peterselie fijn en zet opzij.

Pastinaaksoep met champignons
Pastinaaksoep met champignons

Pastinaaksoep met champignons afmaken – 30 minuten

Verhit een scheut olijfolie in een soeppan en bak hierin de stukken pastinaak. Voeg na 5 minuten de grof gesneden sjalotjes en knoflook toe en bak tot de sjalot glazig is geworden.

Voeg 3 laurierblaadjes toe en schenk anderhalve liter groentebouillon erbij. Breng aan de kook, zet het vuur dan lager en laat de soep ongeveer 20 minuten zachtjes koken. De exacte kooktijd is afhankelijk van de grootte van de pastinaak. 

Maak ondertussen de champignons schoon met een champignonborstel of keukenpapier. Snijd de champignons in dunne plakjes.

Verwijder de laurierblaadjes en gebruik een blender of staafmixer om de soep te pureren. Breng de pastinaaksoep op smaak met peper en zout.

Verhit een grote bakpan op hoog vuur en bak de champignons in delen tot deze mooi bruin zijn. Voeg de fijngesneden knoflook toe en bak nog kort mee. Breng de champignons op smaak met peper en zout.

Serveer de pastinaaksoep in kommen, verdeel hier de knoflook champignons overheen en maak af met een scheut hazelnootolie en verse peterselie. Eet smakelijk!

Tips!

Kan ik de hazelnootolie vervangen?

Indien je geen hazelnotenolie kunt vinden, kun je eventueel ook walnootolie gebruiken.

Kun je pastinaak rauw eten?

Je kunt pastinaak eventueel rauw eten, maar het is lekkerder om deze te koken, roosteren, frituren etc.

Wat vind je van dit recept?

20 waarderingen
😍
20
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
180.77 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
28.95 g
0.15 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
3.26 g
0.88 g
Eiwitten
5.49 g
Vezels
9.53 g
Natrium
1170.88 mg
Mineralen
Ijzer
2.7 mg
Calcium
110.24 mg
Magnesium
9.75 mg
Kalium
9.75 mg
Fosfor
199.16 mg
Koper
0.32 mg
Zink
0.27 mg
Jodium
0.41 µg
Selenium
0.02 µg
Vitamines
Vitamine C
34.66 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
0.03 mg
Vitamine B1
0.18 mg
Vitamine B2
0.37 mg
Vitamine B6
0.23 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
17.6 µg
Vitamine E
0.1 mg
Vitamine K
1.91 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Pastinaaksoep met champignons"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.