Deze pastinaaksoep met champignons is extra lekker met knoflook en een vleugje hazelnoot. Een vegetarische (en vegan) soep bomvol smaak die zijdezacht is zonder toevoeging van room. Laat een reactie achter
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 07-03-2023, dit recept is voor 6 personen en duurt 45 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 28-10-2023
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pastinaaksoep-met-champignons
Pel de sjalotjes en snijd deze grof. Pel de knoflooktenen, snijd 2 knoflooktenen grof en de overige 2 knoflooktenen zo fijn mogelijk.
Schil de pastinaken en snijd deze in stukken, hoe grover de stukken zullen zijn hoe langer het duurt voor de soep klaar is.
Hak de peterselie fijn en zet opzij.
Verhit een scheut olijfolie in een soeppan en bak hierin de stukken pastinaak. Voeg na 5 minuten de grof gesneden sjalotjes en knoflook toe en bak tot de sjalot glazig is geworden.
Voeg 3 laurierblaadjes toe en schenk anderhalve liter groentebouillon erbij. Breng aan de kook, zet het vuur dan lager en laat de soep ongeveer 20 minuten zachtjes koken. De exacte kooktijd is afhankelijk van de grootte van de pastinaak.
Maak ondertussen de champignons schoon met een champignonborstel of keukenpapier. Snijd de champignons in dunne plakjes.
Verwijder de laurierblaadjes en gebruik een blender of staafmixer om de soep te pureren. Breng de pastinaaksoep op smaak met peper en zout.
Verhit een grote bakpan op hoog vuur en bak de champignons in delen tot deze mooi bruin zijn. Voeg de fijngesneden knoflook toe en bak nog kort mee. Breng de champignons op smaak met peper en zout.
Serveer de pastinaaksoep in kommen, verdeel hier de knoflook champignons overheen en maak af met een scheut hazelnootolie en verse peterselie. Eet smakelijk!
Kan ik de hazelnootolie vervangen?
Indien je geen hazelnotenolie kunt vinden, kun je eventueel ook walnootolie gebruiken.
Kun je pastinaak rauw eten?
Je kunt pastinaak eventueel rauw eten, maar het is lekkerder om deze te koken, roosteren, frituren etc.
Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.