Pastinaaksoep met champignons

(10)

Deze pastinaaksoep met champignons is extra lekker met een knoflook en een vleugje hazelnoot. Een vegetarische (en vegan) soep bomvol smaak die zijdezacht is zonder toevoeging van room.

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Lunch
Pastinaaksoep met champignons

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 900 gram pastinaak
  • 2 sjalotjes
  • 4 knoflooktenen
  • 3 laurierblaadjes
  • anderhalve liter groentebouillon
  • olijfolie
  • 300 gram kastanjechampignons
  • peper en zout naar smaak
  • paar takjes verse peterselie
  • scheut hazelnootolie
Pastinaaksoep met champignons Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • dunschiller
  • grote pan
  • staafmixer of blender
  • grote bakpan
  • houten lepel

Bereiding


Kooktijd 45 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Lunch

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pastinaaksoep-met-champignons


Voorbereiding – 15 minuten

Pel de sjalotjes en snijd deze grof. Pel de knoflooktenen, snijd 2 knoflooktenen grof en de overige 2 knoflooktenen zo fijn mogelijk.

Schil de pastinaken en snijd deze in stukken, hoe grover de stukken zullen zijn hoe langer het duurt voor de soep klaar is.

Hak de peterselie fijn en zet opzij.

Pastinaaksoep met champignons
Pastinaaksoep met champignons

Pastinaaksoep met champignons afmaken – 30 minuten

Verhit een scheut olijfolie in een soeppan en bak hierin de stukken pastinaak. Voeg na 5 minuten de grof gesneden sjalotjes en knoflook toe en bak tot de sjalot glazig is geworden.

Voeg 3 laurierblaadjes toe en schenk anderhalve liter groentebouillon erbij. Breng aan de kook, zet het vuur dan lager en laat de soep ongeveer 20 minuten zachtjes koken. De exacte kooktijd is afhankelijk van de grootte van de pastinaak. 

Maak ondertussen de champignons schoon met een champignonborstel of keukenpapier. Snijd de champignons in dunne plakjes.

Verwijder de laurierblaadjes en gebruik een blender of staafmixer om de soep te pureren. Breng de pastinaaksoep op smaak met peper en zout.

Verhit een grote bakpan op hoog vuur en bak de champignons in delen tot deze mooi bruin zijn. Voeg de fijngesneden knoflook toe en bak nog kort mee. Breng de champignons op smaak met peper en zout.

Serveer de pastinaaksoep in kommen, verdeel hier de knoflook champignons overheen en maak af met een scheut hazelnootolie en verse peterselie. Eet smakelijk!

Wat vind jij van dit recept?

10 stemmen

Pastinaaksoep met champignons: Veel gestelde vragen

Kan ik de hazelnootolie vervangen?

Indien je geen hazelnotenolie kunt vinden, kun je eventueel ook walnootolie gebruiken.

Kun je pastinaak rauw eten?

Je kunt pastinaak eventueel rauw eten, maar het is lekkerder om deze te koken, roosteren, frituren etc.

Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.