Pastinaaksoep met champignons

(20)

Deze pastinaaksoep met champignons is extra lekker met knoflook en een vleugje hazelnoot. Een vegetarische (en vegan) soep bomvol smaak die zijdezacht is zonder toevoeging van room.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 07-03-2023, dit recept is voor 6 personen en duurt 45 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 28-10-2023

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Lunch
Pastinaaksoep met champignons

Ingrediënten


  • 900 gram pastinaak
  • 2 sjalotjes
  • 4 knoflooktenen
  • 3 laurierblaadjes
  • anderhalve liter groentebouillon
  • olijfolie
  • 300 gram kastanjechampignons
  • peper en zout naar smaak
  • paar takjes verse peterselie
  • scheut hazelnootolie

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • dunschiller
  • grote pan
  • staafmixer of blender
  • grote bakpan
  • houten lepel

Pastinaaksoep met champignons Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Lunch

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pastinaaksoep-met-champignons


Voorbereiding – 15 minuten

Pel de sjalotjes en snijd deze grof. Pel de knoflooktenen, snijd 2 knoflooktenen grof en de overige 2 knoflooktenen zo fijn mogelijk.

Schil de pastinaken en snijd deze in stukken, hoe grover de stukken zullen zijn hoe langer het duurt voor de soep klaar is.

Hak de peterselie fijn en zet opzij.

Pastinaaksoep met champignons
Pastinaaksoep met champignons

Pastinaaksoep met champignons afmaken – 30 minuten

Verhit een scheut olijfolie in een soeppan en bak hierin de stukken pastinaak. Voeg na 5 minuten de grof gesneden sjalotjes en knoflook toe en bak tot de sjalot glazig is geworden.

Voeg 3 laurierblaadjes toe en schenk anderhalve liter groentebouillon erbij. Breng aan de kook, zet het vuur dan lager en laat de soep ongeveer 20 minuten zachtjes koken. De exacte kooktijd is afhankelijk van de grootte van de pastinaak. 

Maak ondertussen de champignons schoon met een champignonborstel of keukenpapier. Snijd de champignons in dunne plakjes.

Verwijder de laurierblaadjes en gebruik een blender of staafmixer om de soep te pureren. Breng de pastinaaksoep op smaak met peper en zout.

Verhit een grote bakpan op hoog vuur en bak de champignons in delen tot deze mooi bruin zijn. Voeg de fijngesneden knoflook toe en bak nog kort mee. Breng de champignons op smaak met peper en zout.

Serveer de pastinaaksoep in kommen, verdeel hier de knoflook champignons overheen en maak af met een scheut hazelnootolie en verse peterselie. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 07-03-2023, dit recept is voor 6 personen en duurt 45 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 28-10-2023


Waardeer dit recept!
20 stemmen

Pastinaaksoep met champignons: Veel gestelde vragen

Kan ik de hazelnootolie vervangen?

Indien je geen hazelnotenolie kunt vinden, kun je eventueel ook walnootolie gebruiken.

Kun je pastinaak rauw eten?

Je kunt pastinaak eventueel rauw eten, maar het is lekkerder om deze te koken, roosteren, frituren etc.

0 reacties op Pastinaaksoep met champignons

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.