Een heerlijke en vullende pastinaak wortelsoep is perfect voor een koude dag. Een zachte en licht zoete smaak, met een vleugje frisse sinaasappel. Laat een reactie achter
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pastinaak-wortelsoep
Pel de uien en knoflooktenen en snijd deze grof. Schil de pastinaak en wortel, was deze goed en snijd in stukken.
Verhit een scheut olijfolie in een middelgrote pan. Fruit hierin de ui en knoflook en voeg na enkele minuten de wortel en pastinaak toe. Bak deze tot ze licht beginnen te kleuren.
Schenk het sap van 1 sinaasappel erbij samen met een liter bouillon en breng aan de kook. Zet dan het vuur laag en laat de soep ongeveer 20 minuten zachtjes koken.
De exacte kooktijd is afhankelijk van de grootte van de stukken pastinaak en wortel. Pureer de soep, dit kun je met een staafmixer of blender doen. Voeg een handvol geraspte parmezaanse kaas toe.
Breng de soep op smaak met peper en zout en garneer met verse peterselie. Eet smakelijk!
Wat is lekker bij pastinaak wortelsoep?
Deze soep is vrij vullend, dus geschikt als avondmaaltijd met brood of soepstengels.
Wat is pastinaak?
De pastinaak is een herfst en winter groente, deze wordt ook wel gezien als ‘vergeten groente’. Pastinaak wordt ook wel witte wortel genoemd.
Wat voor smaak heeft pastinaak?
Een pastinaak heeft een uitgesproken smaak, maar is ook een tikkeltje zoet. Het heeft ook iets anijsachtig, maar niet zo sterk als bijvoorbeeld venkel.
Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.