Een fluweelzachte bloemkoolsoep met weinig ingrediënten en bomvol smaak, deze vegetarische soep is extra lekker met croutons maar ook lekker met bijvoorbeeld spekjes of chorizo.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 06-12-2022, dit recept is voor 6 personen en duurt 50 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Je kunt de bloemkool volledig gaar koken of stomen. Om te koken vul je een grote pan met water en zout en breng aan de kook. Verdeel de bloemkool in roosjes en kook deze volledig gaar in het kokende water.
Maak ondertussen eventueel zelf croutons door een laag olijfolie zachtjes te verwarmen met 2 geplette knoflooktenen. Zodra de olie de knoflook volledig heeft opgenomen verwijder je de knoflooktenen.
Snijd het oude brood in stukjes en bak dit mooi goudbruin en krokant in de knoflookolie.
Giet de zachte bloemkool af en pureer deze tot deze super zacht zijn. Gebruik een deel van de groentebouillon om de bloemkoolpuree gladder te maken. Je kunt hier het beste een blender voor gebruiken, met een staafmixer zal de bloemkool minder glad worden.
Schenk de bloemkoolpuree samen met de resterende groentebouillon terug in de pan en laat dit op laag vuur 15 minuten zachtjes koken.
Breng op smaak met witte peper en zout. Haal van het vuur en roer de melk en boter erdoor tot deze volledig gesmolten is.
Meng 4 eidooiers samen met 60 ml koud water in een kleine kom, gebruik hiervoor een garde. Zet de soep terug op laag vuur en roer de eidooiers erdoor, blijf direct roeren om klontjes te voorkomen.
Kook de soep zachtjes tot deze iets dikker is geworden door de eidooiers. Serveer direct met eventueel croutons en verse peterselie, eet smakelijk!
Kan ik halfvolle melk gebruiken?
Je kunt halfvolle melk gebruiken i.p.v. volle melk, de soep zal dan nog steeds vol van smaak zijn.
Hoeveel weegt een bloemkool?
Zonder blad weegt een rauwe bloemkool gemiddeld zo'n 700 gram.
Kan ik de bloemkool ook direct in de groentebouillon koken?
De reden waarom de bloemkool eerst gaar gekookt of gestoomd zal worden is dat deze veel gladder gepureerd kan worden. Je kunt de bloemkool eventueel direct in de groentebouillon koken, de soep zal dan iets minder glad worden tijdens het pureren door de hoeveelheid vocht.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.