Kervelsoep met croutons is een zeer snelle soep met weinig ingrediënten. Verse kervel geeft deze soep een prachtige groene kleur en een lichte anijs smaak.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Marco
Geplaatst op 29-07-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.
Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Was de verse kervel en verwijder de harde stelen. Schil de aardappel en snijd deze in kleine stukken. Pel de ui en knoflookteen en snijd deze fijn.
Voeg de kervel samen met aardappel, ui, knoflook, water en kippenbouillonblokje toe aan een grote pan en breng dit aan de kook. Het is niet nodig om eerst de ui en knoflook aan te fruiten.
Zodra de soep kookt zet je het vuur laag. Laat de soep zo kort mogelijk zachtjes koken om de groene kleur zo goed mogelijk te behouden.
Zodra de aardappel en ui zacht zijn geworden zet je het vuur meteen uit. Pureer de soep met een staafmixer of blender en breng op smaak met peper en zout.
Serveer direct met een scheutje room en croutons, eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.