Brioche met biefstuk en blauwe kaas - een feestelijk warm voorgerecht
😍 0 Geweldig
😋 0 Lekker
😲 0 Verrassend
😕 0 Matig

Brioche met biefstuk en blauwe kaas

Luister naar dit recept

Deze knapperige brioche met biefstuk en blauwe kaas is een fantastisch warm voorgerecht. Perfect om je gasten te verrassen tijdens de feestdagen, een dikke aanrader!

40 minuten
6 personen

Voedingsbalansscore

Super
8.2/10
Glycemische index
Glycemische belasting
25.27 (Laag)
1.04 (Laag)

Voedingswaarde per portie

Kcal
189.94 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
4.12 g
2.98 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
12.59 g
5.54 g
Eiwitten
15.36 g
Vezels
1.46 g
Natrium
572.01 mg

Wat krijg je als je knapperig boterachtig brioche brood met hartige blauwschimmelkaas, zoete geroosterde paprika, nootachtige rucola, zure balsamico en walnoten voor extra textuur combineert? Het perfecte warme voorgerecht voor de feestdagen!

Je kunt eventueel geroosterde paprika uit pot gebruiken, maar zelf paprika's roosteren is makkelijker en het zeker waard voor extra smaakvolle paprika's.

Brioche met biefstuk en blauwe kaas ingrediënten

Recept brioche met biefstuk en blauwe kaas

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Recept brioche met biefstuk en blauwe kaas allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 10-12-2025, dit recept is voor 6 personen en duurt 40 minuten.

Bijgewerkt op: 11-12-2025

Aan de slag
Bereidingstijd
20 minuten
Kooktijd
20 minuten
Totale tijd
40 minuten

Voorbereiding - 20 minuten

Haal de biefstuk en blauwe kaas vooraf uit de koelkast zodat deze op temperatuur kunnen komen.

Was de rucola en verwijder overtollig water met een sla centrifuge. Hak de walnoten grof.

Je kunt geroosterde paprika uit pot gebruiken of rooster deze zelf in de oven of airfryer tot de buitenkant donker begint te worden.

Snijd hiervoor de (punt)paprika's door de helft, verwijder de zaadlijsten en besprenkel deze met olijfolie, peper en zout. Rooster deze vervolgens ongeveer 15 minuten op 200 graden Celsius. Je kunt het vel er dan gemakkelijk afhalen en snijd de paprika's in reepjes.

Brioche met biefstuk en blauwe kaas - een feestelijk warm voorgerecht
Brioche met biefstuk en blauwe kaas - een feestelijk warm voorgerecht

Brioche met biefstuk en blauwe kaas maken - 20 minuten

Snijd 6 grove plakken van het brioche brood en verwijder de korst.

Verhit een grote bakpan op middelhoog vuur en voeg een klont boter toe. Bak het brioche brood mooi goudbruin aan beide kanten. Je kunt de zijkanten eventueel ook goudbruin bakken.

Verhit de grote bakpan opnieuw en voeg een scheut olijfolie toe. Bestrooi de biefstuk met peper en zout en bak deze enkele minuten aan beide kanten tot deze nog mooi rosé is. Of iets meer doorbakken als je dat liever hebt.

Pak de biefstukken in met aluminiumfolie en laat deze even rusten.

Bouw ondertussen de brioche op door te beginnen met een beetje rucola, stukjes geroosterde paprika en blauwe kaas in stukken gebroken.

Snijd de biefstukken in plakjes en verdeel deze over de brioche.

Maak af met een beetje gehakte walnoten, maldon zout en balsamico crème. Serveer direct, eet smakelijk!

Tips!

Hoe lang biefstuk bakken?

De exacte tijd is afhankelijk van meerdere factoren. Hoe dik is je biefstuk, welke temperatuur heeft het vlees en hoe heet is de pan. Maar over het algemeen gelden de volgende tijden:

  • Rare (saignant), rood van binnen: enkel dichtschroeien, 1 minuut per kant.
  • Medium (à point), rosé van binnen: 2 à 3 minuten per kant.
  • Well done (bien cuit), doorbakken van binnen: 5 minuten per kant.

Kan ik de brioche voorgerechtjes vooraf maken?

Je kunt alle onderdelen apart klaar zetten en vlak voor het serveren hoef je dan enkel de brioche en biefstuk te bakken.

Ik zou het niet aanraden de voorgerechten al vooraf te maken, het brood zal dan minder krokant zijn en de biefstuk zal dan al koud zijn en dat is zonde.

Wat vind je hiervan?

0 waarderingen
😍
0
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie / stuk:

Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
Algemeen
Kcal
189.94 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
4.12 g
2.98 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
12.59 g
5.54 g
Eiwitten
15.36 g
Vezels
1.46 g
Natrium
572.01 mg
Toon vitamines & mineralen
Handig! Scroll deze tabel horizontaal om alle voedingswaarden per ingrediënt te zien
Hoeveelheid Ingrediënt Allergenen Kcal Koolhydraten Koolhydraten waarvan suikers Vet Vet waarvan verzadigd Eiwit Vezels Natrium Ijzer Calcium Magnesium Kalium Fosfor Koper Zink Jodium Seleen Vitamine C Vitamine D Vitamine A Vitamine B1 Vitamine B2 Vitamine B6 Vitamine B12 Vitamine B11 Vitamine E Vitamine K Vitamine K1
1 plak brioche brood ei, melk, gluten - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
0.17 klont roomboter melk 18.38 0.02 g 0.02 g 2.06 g 1.35 g 0.02 g - 0.13 mg - 0.33 mg 0.05 mg 0.38 mg 0.50 mg - - - - - 0.03 mg 0.02 mg - - - - - - - -
0.33 biefstukken 58.42 - - 1.61 g 0.32 g 10.95 g - 32.20 mg 1.01 mg 2.30 mg 9.20 mg 161.00 mg 92.00 mg 0.03 mg 2.02 mg - - - 0.05 mg - 0.02 mg 0.03 mg 0.09 mg 0.74 µg 2.30 µg - - -
olijfolie 1.35 - - 0.15 g 0.02 g - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
peper 0.05 0.01 g - - - - - 0.01 mg - 0.07 mg - 0.22 mg 0.03 mg - - - - - - - - - - - - - - -
maldon zout - - - - - - - 400.00 mg - 0.10 mg 2.90 mg 0.05 mg - - - - - - - - - - - - - - - -
0.33 geroosterde paprika's 13.00 2.25 g 1.75 g - - 0.50 g 1.00 g 5.00 mg 0.20 mg 10.00 mg 5.00 mg 175.00 mg 2.50 mg 0.02 mg 0.13 mg - - 75.00 mg - 0.05 mg 0.02 mg 0.03 mg 0.08 mg - 25.00 µg - - -
16.67 gram blauwschimmelkaas melk 62.83 - - 5.67 g 3.58 g 3.17 g - 133.33 mg 0.05 mg 116.67 mg 8.33 mg 18.33 mg 33.33 mg - - - - 0.08 mg 0.13 mg - 0.01 mg 0.05 mg 0.02 mg 0.33 µg 6.67 µg - - -
0.17 handvol rucola 1.08 0.08 g 0.07 g 0.02 g - 0.11 g 0.13 g 0.83 mg 0.09 mg 3.33 mg 0.83 mg 18.33 mg 2.92 mg - 0.02 mg - - 1.25 mg - 0.02 mg 0.01 mg 0.01 mg 0.01 mg - 2.92 µg - - -
0.17 handvol walnoten noten 28.13 0.50 g 0.11 g 2.60 g 0.21 g 0.60 g 0.33 g 0.08 mg 0.08 mg 3.75 mg 6.67 mg 22.50 mg 16.67 mg 0.05 mg 0.10 mg - - 0.17 mg - - 0.02 mg 0.01 mg 0.02 mg - 2.08 µg - - -
balsamico crème sulfiet 6.70 1.26 g 1.04 g 0.48 g 0.06 g 0.02 g - 0.43 mg 0.02 mg 1.00 mg 0.25 mg 3.75 mg 0.50 mg 0.01 mg 0.01 mg - 0.01 µg - - - - - - - - 0.02 mg - -
    189.94 4.12 g 2.98 g 12.59 g 5.54 g 15.36 g 1.46 g 572.01 mg 1.47 mg 137.54 mg 33.23 mg 399.56 mg 148.45 mg 0.10 mg 2.28 mg - 0.01 µg 76.50 mg 0.21 mg 0.09 mg 0.06 mg 0.13 mg 0.21 mg 1.07 µg 38.97 µg 0.02 mg - -
0 reacties op "Brioche met biefstuk en blauwe kaas"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Groente Brood Kaas Biefstuk Noten Boter Nootjes

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.