Deze knapperige brioche met biefstuk en blauwe kaas is een fantastisch warm voorgerecht. Perfect om je gasten te verrassen tijdens de feestdagen, een dikke aanrader!
Wat krijg je als je knapperig boterachtig brioche brood met hartige blauwschimmelkaas, zoete geroosterde paprika, nootachtige rucola, zure balsamico en walnoten voor extra textuur combineert? Het perfecte warme voorgerecht voor de feestdagen!
Je kunt eventueel geroosterde paprika uit pot gebruiken, maar zelf paprika's roosteren is makkelijker en het zeker waard voor extra smaakvolle paprika's.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 10-12-2025, dit recept is voor 6 personen en duurt 40 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 11-12-2025
Haal de biefstuk en blauwe kaas vooraf uit de koelkast zodat deze op temperatuur kunnen komen.
Was de rucola en verwijder overtollig water met een sla centrifuge. Hak de walnoten grof.
Je kunt geroosterde paprika uit pot gebruiken of rooster deze zelf in de oven of airfryer tot de buitenkant donker begint te worden.
Snijd hiervoor de (punt)paprika's door de helft, verwijder de zaadlijsten en besprenkel deze met olijfolie, peper en zout. Rooster deze vervolgens ongeveer 15 minuten op 200 graden Celsius. Je kunt het vel er dan gemakkelijk afhalen en snijd de paprika's in reepjes.

Snijd 6 grove plakken van het brioche brood en verwijder de korst.
Verhit een grote bakpan op middelhoog vuur en voeg een klont boter toe. Bak het brioche brood mooi goudbruin aan beide kanten. Je kunt de zijkanten eventueel ook goudbruin bakken.
Verhit de grote bakpan opnieuw en voeg een scheut olijfolie toe. Bestrooi de biefstuk met peper en zout en bak deze enkele minuten aan beide kanten tot deze nog mooi rosé is. Of iets meer doorbakken als je dat liever hebt.
Pak de biefstukken in met aluminiumfolie en laat deze even rusten.
Bouw ondertussen de brioche op door te beginnen met een beetje rucola, stukjes geroosterde paprika en blauwe kaas in stukken gebroken.
Snijd de biefstukken in plakjes en verdeel deze over de brioche.
Maak af met een beetje gehakte walnoten, maldon zout en balsamico crème. Serveer direct, eet smakelijk!
Hoe lang biefstuk bakken?
De exacte tijd is afhankelijk van meerdere factoren. Hoe dik is je biefstuk, welke temperatuur heeft het vlees en hoe heet is de pan. Maar over het algemeen gelden de volgende tijden:
Kan ik de brioche voorgerechtjes vooraf maken?
Je kunt alle onderdelen apart klaar zetten en vlak voor het serveren hoef je dan enkel de brioche en biefstuk te bakken.
Ik zou het niet aanraden de voorgerechten al vooraf te maken, het brood zal dan minder krokant zijn en de biefstuk zal dan al koud zijn en dat is zonde.
Per 1 persoonsportie / stuk:
| Hoeveelheid | Ingrediënt | Allergenen | Kcal | Koolhydraten | Koolhydraten waarvan suikers | Vet | Vet waarvan verzadigd | Eiwit | Vezels | Natrium | Ijzer | Calcium | Magnesium | Kalium | Fosfor | Koper | Zink | Jodium | Seleen | Vitamine C | Vitamine D | Vitamine A | Vitamine B1 | Vitamine B2 | Vitamine B6 | Vitamine B12 | Vitamine B11 | Vitamine E | Vitamine K | Vitamine K1 | |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 1 | plak | brioche brood | ei, melk, gluten | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
| 0.17 | klont | roomboter | melk | 18.38 | 0.02 g | 0.02 g | 2.06 g | 1.35 g | 0.02 g | - | 0.13 mg | - | 0.33 mg | 0.05 mg | 0.38 mg | 0.50 mg | - | - | - | - | - | 0.03 mg | 0.02 mg | - | - | - | - | - | - | - | - |
| 0.33 | biefstukken | 58.42 | - | - | 1.61 g | 0.32 g | 10.95 g | - | 32.20 mg | 1.01 mg | 2.30 mg | 9.20 mg | 161.00 mg | 92.00 mg | 0.03 mg | 2.02 mg | - | - | - | 0.05 mg | - | 0.02 mg | 0.03 mg | 0.09 mg | 0.74 µg | 2.30 µg | - | - | - | ||
| olijfolie | 1.35 | - | - | 0.15 g | 0.02 g | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | |||
| peper | 0.05 | 0.01 g | - | - | - | - | - | 0.01 mg | - | 0.07 mg | - | 0.22 mg | 0.03 mg | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | |||
| maldon zout | - | - | - | - | - | - | - | 400.00 mg | - | 0.10 mg | 2.90 mg | 0.05 mg | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | |||
| 0.33 | geroosterde paprika's | 13.00 | 2.25 g | 1.75 g | - | - | 0.50 g | 1.00 g | 5.00 mg | 0.20 mg | 10.00 mg | 5.00 mg | 175.00 mg | 2.50 mg | 0.02 mg | 0.13 mg | - | - | 75.00 mg | - | 0.05 mg | 0.02 mg | 0.03 mg | 0.08 mg | - | 25.00 µg | - | - | - | ||
| 16.67 | gram | blauwschimmelkaas | melk | 62.83 | - | - | 5.67 g | 3.58 g | 3.17 g | - | 133.33 mg | 0.05 mg | 116.67 mg | 8.33 mg | 18.33 mg | 33.33 mg | - | - | - | - | 0.08 mg | 0.13 mg | - | 0.01 mg | 0.05 mg | 0.02 mg | 0.33 µg | 6.67 µg | - | - | - |
| 0.17 | handvol | rucola | 1.08 | 0.08 g | 0.07 g | 0.02 g | - | 0.11 g | 0.13 g | 0.83 mg | 0.09 mg | 3.33 mg | 0.83 mg | 18.33 mg | 2.92 mg | - | 0.02 mg | - | - | 1.25 mg | - | 0.02 mg | 0.01 mg | 0.01 mg | 0.01 mg | - | 2.92 µg | - | - | - | |
| 0.17 | handvol | walnoten | noten | 28.13 | 0.50 g | 0.11 g | 2.60 g | 0.21 g | 0.60 g | 0.33 g | 0.08 mg | 0.08 mg | 3.75 mg | 6.67 mg | 22.50 mg | 16.67 mg | 0.05 mg | 0.10 mg | - | - | 0.17 mg | - | - | 0.02 mg | 0.01 mg | 0.02 mg | - | 2.08 µg | - | - | - |
| balsamico crème | sulfiet | 6.70 | 1.26 g | 1.04 g | 0.48 g | 0.06 g | 0.02 g | - | 0.43 mg | 0.02 mg | 1.00 mg | 0.25 mg | 3.75 mg | 0.50 mg | 0.01 mg | 0.01 mg | - | 0.01 µg | - | - | - | - | - | - | - | - | 0.02 mg | - | - | ||
| 189.94 | 4.12 g | 2.98 g | 12.59 g | 5.54 g | 15.36 g | 1.46 g | 572.01 mg | 1.47 mg | 137.54 mg | 33.23 mg | 399.56 mg | 148.45 mg | 0.10 mg | 2.28 mg | - | 0.01 µg | 76.50 mg | 0.21 mg | 0.09 mg | 0.06 mg | 0.13 mg | 0.21 mg | 1.07 µg | 38.97 µg | 0.02 mg | - | - | ||||
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!