Deze pompoen-kastanjesoep is een heerlijke herfstsoep, met een extra zachte smaak door de toevoeging van de kastanjes. Klaar binnen 40 minuten.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 22-11-2018, dit recept is voor 6 personen en duurt 40 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 13-10-2024
Zorg er als eerste voor dat de kastanjes klaar zijn om te gebruiken, hiervoor kun je ze zelf in de oven poffen en dan pellen of ze al gepeld kopen.
Schil de pompoen, verwijder de zaadlijsten en snijd deze grof. Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze ook grof.
Verhit een scheutje olijfolie in een middelgrote pan en fruit hierin de ui en knoflook enkele minuten. Voeg de stukken pompoen toe en bak deze ook nog enkele minuten.
Schenk de kippenbouillon erbij, plaats de deksel op de pan en breng aan de kook. Zet het vuur lager zodra de soep kookt.
Voeg na ongeveer 10 minuten de kastanjes toe, maar houdt een handjevol apart voor de garnering. Kook de soep nog ongeveer een kwartier, de exacte tijd is afhankelijk van de grootte van de pompoen stukken.
Pureer de soep, dit kun je met een staafmixer of blender doen. Breng de soep op smaak met peper en zout. Garneer eventueel met gehakte kastanjes, peterselie en een klein beetje room.
Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.