Pompoen-kastanjesoep

(12)

Deze pompoen-kastanjesoep is een heerlijke herfstsoep, met een extra zachte smaak door de toevoeging van de kastanjes. Klaar binnen 40 minuten. Laat een reactie achter

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 22-11-2018, dit recept is voor 6 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 28-10-2023

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Soep recepten
Pompoen-kastanjesoep

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1 kleine pompoen
  • 1 grote ui
  • 2 grote knoflooktenen
  • 500 gram kastanjes (je kunt deze zelf poffen of kant-en-klaar kopen)
  • 1,5 liter kippenbouillon
  • olijfolie
  • peper en zout naar smaak
  • optioneel: scheutje room en gehakte peterselie om erbij te serveren
Pompoen-kastanjesoep Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • dunschiller
  • snijplank & koksmes
  • lepel
  • middelgrote pan met deksel
  • staafmixer of blender

Bereiding


Kooktijd 40 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Soep recepten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pompoen-kastanjesoep


Voorbereiding – 10 minuten

Zorg er als eerste voor dat de kastanjes klaar zijn om te gebruiken, hiervoor kun je ze zelf in de oven poffen en dan pellen of ze al gepeld kopen.

Schil de pompoen, verwijder de zaadlijsten en snijd deze grof. Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze ook grof. 

Pompoen-kastanjesoep
Pompoen-kastanjesoep

Pompoen-kastanjesoep afmaken – 30 minuten

Verhit een scheutje olijfolie in een middelgrote pan en fruit hierin de ui en knoflook enkele minuten. Voeg de stukken pompoen toe en bak deze ook nog enkele minuten.

Schenk de kippenbouillon erbij, plaats de deksel op de pan en breng aan de kook. Zet het vuur lager zodra de soep kookt.

Voeg na ongeveer 10 minuten de kastanjes toe, maar houdt een handjevol apart voor de garnering. Kook de soep nog ongeveer een kwartier, de exacte tijd is afhankelijk van de grootte van de pompoen stukken.

Pureer de soep, dit kun je met een staafmixer of blender doen. Breng de soep op smaak met peper en zout. Garneer eventueel met gehakte kastanjes, peterselie en een klein beetje room.

Eet smakelijk!


Waardeer dit recept!
12 stemmen

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.