Ohmydish.nl


Reebiefstuk met verse vijgen en kaneelschuim

Serveer eens een warm tussengerecht met kerst, reebiefstuk met verse vijgen en kaneelschuim is hier een heerlijk voorbeeld van.

Reebiefstuk met verse vijgen en kaneelschuim
40 minuten 2 personen Voorgerechten
Reebiefstuk met verse vijgen en kaneelschuim

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 2 ree biefstukken op kamertemperatuur (100 gram per stuk voor een warm tussengerecht)
  • 3 verse vijgen
  • ongeveer 75 gram verse tagliatelle (kant-en-klaar of maak zelf pasta deeg)
  • 125 ml melk
  • scheutje room
  • 1/2e eetlepel suiker
  • 1 kaneelstok
  • 3 kardamom peulen
  • peper en zout naar smaak
  • olijfolie
  • scheut balsamico azijn
  • Mooi (eetbaar) takje om mee te garneren
Reebiefstuk met verse vijgen en kaneelschuim ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • middelgrote bakpan
  • kleine sauspan
  • slagroomspuit met 2 slagroompatronen, een staafmixer of melkopschuimer om een schuimige saus te maken
  • kleine bakpan
  • grote pan
  • keukenpapier

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

40 minuten 2 personen Voorgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/reebiefstuk-met-verse-vijgen-en-kaneelschuim


Voorbereiding -- 30 minuten

Verwarm de melk met room, halve eetlepel suiker, snuf zout, kaneelstok en kardamom peulen enkele minuten in het kleine sauspannetje. Laat het vervolgens een beetje afkoelen en dek af. Je kunt het een nacht laten trekken voor nog meer smaak, maar dit is niet persé noodzakelijk. Minimaal een half uur is wel aan te raden.

Je eigen pasta deeg maken is makkelijk en super lekker. Als je liever verse pasta bij de supermarkt koopt, kan dit natuurlijk ook en hoef je enkel een grote pan te vullen met water en zout en deze aan de kook te brengen.

Dep de biefstukken droog met keukenpapier en bestrooi met peper en zout. Verwijder het steeltje van de verse vijgen en snijd de vijgen daarna in kwarten.

Reebiefstuk met verse vijgen en kaneelschuim Reebiefstuk met verse vijgen en kaneelschuim

Reebiefstuk met verse vijgen en kaneelschuim afmaken -- 10 minuten

Haal de kaneelstokken en kardamom peulen uit de melk en schenk deze in de slagroomspuit en draai er 2 patronen op. Je kunt ook een melkopschuimer of staafmixer gebruik om schuim te creëren, net wat je makkelijker vindt. Dit schuim kun je zowel warm als koud gebruiken.

Verhit olijfolie in de middelgrote bakpan en bak hierin de reebiefstukken 2 minuten aan elke kant op middelhoog vuur, afhankelijk hoe je deze gebakken wilt hebben. Laat de biefstukken vervolgens enkele minuten rusten.

Verhit olijfolie in een kleine bakpan en bak hierin de vijgen een minuut, blus af met een scheut balsamico azijn en bak dit een minuut langer. Kook de pasta, deze heeft maar enkele minuten nodig en giet deze dan meteen af.

Verdeel de pasta in het midden van de borden, snijd de biefstuk in plakjes en serveer met de verse vijgen, kaneelschuim en een takje ter garnering. Smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
1 stem

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.