Serveer eens een warm tussengerecht met kerst, reebiefstuk met verse vijgen en kaneelschuim is hier een heerlijk voorbeeld van.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 23-12-2016, dit recept is voor 2 personen en duurt 40 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 21-09-2024
Tip: Gebruik biefstuk van 100 gram per stuk voor een warm tussengerecht en biefstuk van 150 - 180 gram voor een hoofdgerecht.
Verwarm de melk met room, halve eetlepel suiker, snuf zout, kaneelstok en kardamom peulen enkele minuten in het kleine sauspannetje.
Laat het vervolgens een beetje afkoelen en dek af. Je kunt het een nacht laten trekken voor nog meer smaak, maar dit is niet persé noodzakelijk. Minimaal een half uur is wel aan te raden.
Je eigen pasta deeg maken is makkelijk en super lekker. Als je liever verse pasta bij de supermarkt koopt, kan dit natuurlijk ook en hoef je enkel een grote pan te vullen met water en zout en deze aan de kook te brengen.
Dep de biefstukken droog met keukenpapier en bestrooi met peper en zout. Verwijder het steeltje van de verse vijgen en snijd de vijgen daarna in kwarten.
Haal de kaneelstokken en kardamom peulen uit de melk en schenk deze in de slagroomspuit en draai er 2 patronen op. Je kunt ook een melkopschuimer of staafmixer gebruik om schuim te creëren, net wat je makkelijker vindt. Dit schuim kun je zowel warm als koud gebruiken.
Verhit olijfolie in de middelgrote bakpan en bak hierin de reebiefstukken 2 minuten aan elke kant op middelhoog vuur, afhankelijk hoe je deze gebakken wilt hebben. Pak in met aluminiumfolie en laat de biefstukken vervolgens enkele minuten rusten.
Verhit olijfolie in een kleine bakpan en bak hierin de vijgen een minuut, blus af met een scheut balsamico azijn en bak dit een minuut langer. Kook de pasta, deze heeft maar enkele minuten nodig en giet deze dan meteen af.
Verdeel de pasta in het midden van de borden, snijd de biefstuk in plakjes en serveer met de verse vijgen, kaneelschuim en een takje ter garnering. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.