Ohmydish.nl


Bloemkool broccoli soep

(10)

Deze vegetarische bloemkool broccoli soep is super makkelijk om te maken met weinig ingrediënten. Staat binnen een half uur op tafel.

30 minuten 6 personen Soep recepten
Bloemkool broccoli soep

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1 bloemkool
  • 1 broccoli
  • 1 middelgrote aardappel
  • 2 knoflooktenen
  • 1 ui
  • 1 liter groentebouillon
  • flinke snuf nootmuskaat
  • peper en zout naar smaak
  • olijfolie
  • scheut room
Bloemkool broccoli soep ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • dunschiller
  • grote pan
  • houten lepel
  • kleine pan
  • vergiet
  • blender of staafmixer

Bereiden


30 minuten 6 personen Soep recepten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/bloemkool-broccoli-soep


Voorbereiding – 10 minuten

Verdeel een handvol broccoli en bloemkool in zeer kleine roosjes en zet opzij. Verdeel de rest van de bloemkool en broccoli in grove stukken. Schil de steel en snijd deze ook grof, het is namelijk zonde om deze weg te gooien.

Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze vrij grof. Schil de aardappel en snijd deze in stukken.

Bloemkool broccoli soep
Bloemkool broccoli soep

Bloemkool broccoli soep afmaken – 20 minuten

Verhit een scheutje olijfolie in een grote pan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg na enkele minuten de broccoli en bloemkool toe en bak nog ongeveer 5 minuten langer.

Voeg de aardappel toe samen met de groentebouillon en breng aan de kook. Zet het vuur laag zodra de soep kookt en laat deze met deksel ongeveer 15 minuten zachtjes garen.

Breng ondertussen een klein pannetje met water aan de kook en kook hierin de kleine broccoli- en bloemkoolroosjes beetgaar.

Pureer de soep met een blender of staafmixer en breng op smaak met peper, zout en een snuf nootmuskaat.

Serveer de soep met de kleine broccoli- en bloemkoolroosjes, een beetje room en extra nootmuskaat. Eet smakelijk!

Bloemkool broccoli soep: veelgestelde vragen

Welke aardappel voor soep?

Je kunt het beste een kruimige aardappel gebruiken bij het maken van soep, maar een vastkokende aardappel kan eventueel ook. De aardappel zal de soep binden, waardoor deze iets dikker zal worden.

Kan ik de soep kruidiger maken?

Als je de bloemkool broccoli soep kruidiger wilt maken kun je behalve nootmuskaat, bijvoorbeeld ook nog kerrie en/of gerookte paprikapoeder toevoegen.

Wat vind jij van dit recept?
10 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken


Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.