Deze vegetarische bloemkool broccoli soep is super makkelijk om te maken met weinig ingrediënten. Staat binnen een half uur op tafel.
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/bloemkool-broccoli-soep
Verdeel een handvol broccoli en bloemkool in zeer kleine roosjes en zet opzij. Verdeel de rest van de bloemkool en broccoli in grove stukken. Schil de steel en snijd deze ook grof, het is namelijk zonde om deze weg te gooien.
Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze vrij grof. Schil de aardappel en snijd deze in stukken.
Verhit een scheutje olijfolie in een grote pan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg na enkele minuten de broccoli en bloemkool toe en bak nog ongeveer 5 minuten langer.
Voeg de aardappel toe samen met de groentebouillon en breng aan de kook. Zet het vuur laag zodra de soep kookt en laat deze met deksel ongeveer 15 minuten zachtjes garen.
Breng ondertussen een klein pannetje met water aan de kook en kook hierin de kleine broccoli- en bloemkoolroosjes beetgaar.
Pureer de soep met een blender of staafmixer en breng op smaak met peper, zout en een snuf nootmuskaat.
Serveer de soep met de kleine broccoli- en bloemkoolroosjes, een beetje room en extra nootmuskaat. Eet smakelijk!
Wat vind jij van dit recept?
Welke aardappel voor soep?
Je kunt het beste een kruimige aardappel gebruiken bij het maken van soep, maar een vastkokende aardappel kan eventueel ook. De aardappel zal de soep binden, waardoor deze iets dikker zal worden.
Kan ik de soep kruidiger maken?
Als je de bloemkool broccoli soep kruidiger wilt maken kun je behalve nootmuskaat, bijvoorbeeld ook nog kerrie en/of gerookte paprikapoeder toevoegen.
Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenJe proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.