Bloemkool broccoli soep

(43)

Deze vegetarische bloemkool broccoli soep is super makkelijk om te maken met weinig ingrediënten. Staat binnen een half uur op tafel.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 01-12-2021, dit recept is voor 6 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 28-10-2023

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Soep recepten
Bloemkool broccoli soep

Ingrediënten


  • 1 bloemkool
  • 1 broccoli
  • 1 middelgrote aardappel
  • 2 knoflooktenen
  • 1 ui
  • 1 liter groentebouillon
  • flinke snuf nootmuskaat
  • peper en zout naar smaak
  • olijfolie
  • scheut room

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • dunschiller
  • grote pan
  • houten lepel
  • kleine pan
  • vergiet
  • blender of staafmixer

Bloemkool broccoli soep Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Soep recepten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/bloemkool-broccoli-soep


Voorbereiding – 10 minuten

Verdeel een handvol broccoli en bloemkool in zeer kleine roosjes en zet opzij. Verdeel de rest van de bloemkool en broccoli in grove stukken. Schil de steel en snijd deze ook grof, het is namelijk zonde om deze weg te gooien.

Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze vrij grof. Schil de aardappel en snijd deze in stukken.

Bloemkool broccoli soep
Bloemkool broccoli soep

Bloemkool broccoli soep afmaken – 20 minuten

Verhit een scheutje olijfolie in een grote pan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg na enkele minuten de broccoli en bloemkool toe en bak nog ongeveer 5 minuten langer.

Voeg de aardappel toe samen met de groentebouillon en breng aan de kook. Zet het vuur laag zodra de soep kookt en laat deze met deksel ongeveer 15 minuten zachtjes garen.

Breng ondertussen een klein pannetje met water aan de kook en kook hierin de kleine broccoli- en bloemkoolroosjes beetgaar.

Pureer de soep met een blender of staafmixer en breng op smaak met peper, zout en een snuf nootmuskaat.

Serveer de soep met de kleine broccoli- en bloemkoolroosjes, een beetje room en extra nootmuskaat. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 01-12-2021, dit recept is voor 6 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 28-10-2023


Waardeer dit recept!
43 stemmen

Bloemkool broccoli soep: Veel gestelde vragen

Welke aardappel voor soep?

Je kunt het beste een kruimige aardappel gebruiken bij het maken van soep, maar een vastkokende aardappel kan eventueel ook. De aardappel zal de soep binden, waardoor deze iets dikker zal worden.

Kan ik de soep kruidiger maken?

Als je de bloemkool broccoli soep kruidiger wilt maken kun je behalve nootmuskaat, bijvoorbeeld ook nog kerrie en/of gerookte paprikapoeder toevoegen.

0 reacties op Bloemkool broccoli soep

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.