Bloemkool broccoli soep
😍 43Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Bloemkool broccoli soep vegetarisch

Deze vegetarische bloemkool broccoli soep is super makkelijk om te maken met weinig ingrediënten. Staat binnen een half uur op tafel.

30 minuten
6 personen
Bloemkool broccoli soep ingrediënten

Recept bloemkool broccoli soep

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 01-12-2021, dit recept is voor 6 personen en duurt 30 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
20 minuten
Totale tijd
30 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Verdeel een handvol broccoli en bloemkool in zeer kleine roosjes en zet opzij. Verdeel de rest van de bloemkool en broccoli in grove stukken. Schil de steel en snijd deze ook grof, het is namelijk zonde om deze weg te gooien.

Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze vrij grof. Schil de aardappel en snijd deze in stukken.

Bloemkool broccoli soep
Bloemkool broccoli soep

Bloemkool broccoli soep afmaken – 20 minuten

Verhit een scheutje olijfolie in een grote pan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg na enkele minuten de broccoli en bloemkool toe en bak nog ongeveer 5 minuten langer.

Voeg de aardappel toe samen met de groentebouillon en breng aan de kook. Zet het vuur laag zodra de soep kookt en laat deze met deksel ongeveer 15 minuten zachtjes garen.

Breng ondertussen een klein pannetje met water aan de kook en kook hierin de kleine broccoli- en bloemkoolroosjes beetgaar.

Pureer de soep met een blender of staafmixer en breng op smaak met peper, zout en een snuf nootmuskaat.

Serveer de soep met de kleine broccoli- en bloemkoolroosjes, een beetje room en extra nootmuskaat. Eet smakelijk!

Tips!

Welke aardappel voor soep?

Je kunt het beste een kruimige aardappel gebruiken bij het maken van soep, maar een vastkokende aardappel kan eventueel ook. De aardappel zal de soep binden, waardoor deze iets dikker zal worden.

Kan ik de soep kruidiger maken?

Als je de bloemkool broccoli soep kruidiger wilt maken kun je behalve nootmuskaat, bijvoorbeeld ook nog kerrie en/of gerookte paprikapoeder toevoegen.

Wat vind je van dit recept?

43 waarderingen
😍
43
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
96.16 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
12.05 g
5.3 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
1.84 g
0.94 g
Eiwitten
5.93 g
Vezels
5.88 g
Natrium
864.84 mg
Mineralen
Ijzer
1.87 mg
Calcium
87.08 mg
Magnesium
31.1 mg
Kalium
31.1 mg
Fosfor
105.81 mg
Koper
0.18 mg
Zink
1.2 mg
Jodium
0.38 µg
Selenium
0.01 µg
Vitamines
Vitamine C
158.76 mg
Vitamine D
0.02 mg
Vitamine A
0.17 mg
Vitamine B1
0.14 mg
Vitamine B2
0.19 mg
Vitamine B6
0.44 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
89.59 µg
Vitamine E
0.05 mg
Vitamine K
64.41 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Bloemkool broccoli soep"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.