Deze rucolasoep ziet er niet alleen mooi uit maar heeft ook een geweldige smaak. Met stukjes oven-gebakken serranoham en parmezaanse kaas.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 20-10-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verwarm de oven voor tot een temperatuur van 180 graden Celsius. Zodra de oven op temperatuur gekomen is bak je 3 plakken serranoham mooi krokant. Dit zal ongeveer 5 tot 10 minuten, de exacte tijd is afhankelijk van de oven en de dikte van de plakken.
Let op: dit kan een beetje rook afgeven, schrik dus niet! Haal de serranoham na het drogen uit de oven en verwijder overtollig vet op een stuk keukenpapier en tik deze na het afkoelen met je vinger in kleine stukjes.
Snijd 2 sjalotjes en 3 teentjes knoflook fijn. Dit hoeft niet heel precies aangezien de soep met de staafmixer gepureerd gaat worden.
Bereid de groentebouillon voor, je gebruikt ongeveer 2 bouillonblokjes op een liter water. Schil 2 vastkokende aardappels en snijd deze in kleine stukken.
Verhit een scheut olijfolie in een grote pan op middel-hoog vuur. Fruit daar de sjalotjes en knoflook in aan.
Voeg nu 900 ml groentebouillon toe en roer goed door. Voeg nu de in stukken gesneden aardappels toe. Kook tot de aardappelen gaar zijn, dit kun je controleren door met een vork in de aardappels te prikken.
Zet het vuur dan uit. Leg een klein beetje rucola apart voor de garnering en voeg de rest van de rucola toe aan de pan. Kook de rucola verder niet door, want anders gaat deze snel verkleuren.
Pureer direct met een staafmixer (of een blender) en voeg 150 ml room toe en roer deze door de rucolasoep heen. Breng de soep op smaak met peper en zout.
Serveer de rucolasoep met geraspte parmezaanse kaas, een theelepel crème fraîche, een aantal takjes rucola en de serranoham stukjes. Eet smakelijk!
Wat kan ik bij de rucolasoep eten?
Bijvoorbeeld een lekker olijvenbrood of volkoren brood. Dit zorgt ervoor dat de rucolasoep ook als maaltijdsoep genuttigd kan worden.
Kan ik ook een andere soort kaas gebruiken?
Je kunt verschillende soorten kazen eten bij deze soep. Kies voor een redelijk zoute kaas, dit past namelijk goed bij het bittertje en de nootachtige smaak van de rucola.
Is deze rucolasoep vegetarisch?
Als je de serranoham achterwege laat wel, voeg dan wel meer kaas toe om het zoutgehalte te compenseren.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.