Ohmydish.nl


Vissoufflé

Deze heerlijk luchtige wijting soufflé is makkelijk om te maken, maar dient meteen geserveerd te worden omdat een soufflé snel inzakt. Extra lekker met een béchamelsaus.

50 minuten 6 personen Voorgerechten
Vissoufflé

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 200 gram wijting of andere witvis
  • 4 eieren
  • 30 gram boter + extra
  • 30 gram bloem
  • 250 ml volle melk
  • snuf gemalen nootmuskaat
  • peper en zout naar smaak
Vissoufflé ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • middelgrote pan met passend vergiet
  • kleine sauspan
  • houten lepel
  • garde
  • oven
  • 6 kleine of 1 grote soufflé ovenschaal
  • siliconen kwast
  • elektrische mixer
  • keukenpapier met paar druppels citroensap

Bereiden


50 minuten 6 personen Voorgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/vissouffle


Voorbereiding – 20 minuten

Vul een pan met een laag water en zet hier een passend vergiet in. Controleer de vis op graten en leg de filets in het vergiet. 

Plaats een deksel op de pan met vergiet en stoom de vis gaar in ongeveer 10 minuten. De exacte stoomtijd is afhankelijk van de dikte van de visfilets.

Maak ondertussen een béchamelsaus. Smelt hiervoor 30 gram boter in een sauspan. Zodra de boter volledig gesmolten is voeg je 30 gram bloem in één keer toe en roer met een houten lepel.

Laat de roux, dat is het boter en bloem mengsel, enkele minuten garen op laag vuur zodat de bloemsmaak verdwijnt. Voeg dan geleidelijk 250 ml melk toe en blijf roeren met een garde voor een gladde saus. 

Je zult merken dat de saus na enkele minuten dik genoeg is geworden. Breng deze op smaak met peper, zout en een snuf nootmuskaat.

Verwarm de oven voor 200 graden Celsius en vet de mini of grotere soufflé ovenschaaltjes in met boter.

Vissoufflé
Vissoufflé

Vissoufflé afmaken – 30 minuten

Scheidt de eieren en roer de eidooiers glad samen met de béchamelsaus in een grote kom. Verdeel de vis in kleine stukjes en roer deze erdoor. Breng nogmaals op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

Ontvet een kom en garde van de elektrische mixer, dit kun je makkelijk doen met een paar druppels citroensap en keukenpapier. Klop de eiwitten tot deze stijve pieken vormen en roer deze dan door het vis mengsel.

Roer zo min mogelijk zodat het mengsel zo luchtig mogelijk zal blijven. Vul de soufflé schaaltjes tot de rand en bak deze mooi goudbruin in ongeveer 20 minuten. 

Ze zijn klaar als ze mooi hoog zijn geworden. Maak de oven voorzichtig open en serveer direct, want ze zakken snel in. Eet smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
1 stem

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

← Vorig recept
Frambozen cheesecake

Zomer recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!