Vissoufflé

(10)

Deze heerlijk luchtige wijting soufflé is makkelijk om te maken, maar dient meteen geserveerd te worden omdat een soufflé snel inzakt. Extra lekker met een béchamelsaus.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 15-12-2020, dit recept is voor 6 personen en duurt 50 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 15-07-2023

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Voorgerechten
Vissoufflé

Ingrediënten


  • 200 gram wijting of andere witvis
  • 4 eieren
  • 30 gram boter + extra
  • 30 gram bloem
  • 250 ml volle melk
  • snuf gemalen nootmuskaat
  • peper en zout naar smaak
Vissoufflé Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig


  • middelgrote pan met passend vergiet
  • kleine sauspan
  • houten lepel
  • garde
  • oven
  • 6 kleine of 1 grote soufflé ovenschaal
  • siliconen kwast
  • elektrische mixer
  • keukenpapier met paar druppels citroensap

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Voorgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/vissouffle


Voorbereiding – 20 minuten

Vul een pan met een laag water en zet hier een passend vergiet in. Controleer de vis op graten en leg de filets in het vergiet. 

Plaats een deksel op de pan met vergiet en stoom de vis gaar in ongeveer 10 minuten. De exacte stoomtijd is afhankelijk van de dikte van de visfilets.

Maak ondertussen een béchamelsaus. Smelt hiervoor 30 gram boter in een sauspan. Zodra de boter volledig gesmolten is voeg je 30 gram bloem in één keer toe en roer met een houten lepel.

Laat de roux, dat is het boter en bloem mengsel, enkele minuten garen op laag vuur zodat de bloemsmaak verdwijnt. Voeg dan geleidelijk 250 ml melk toe en blijf roeren met een garde voor een gladde saus. 

Je zult merken dat de saus na enkele minuten dik genoeg is geworden. Breng deze op smaak met peper, zout en een snuf nootmuskaat.

Verwarm de oven voor 200 graden Celsius en vet de mini of grotere soufflé ovenschaaltjes in met boter.

Vissoufflé
Vissoufflé

Vissoufflé afmaken – 30 minuten

Scheidt de eieren en roer de eidooiers glad samen met de béchamelsaus in een grote kom. Verdeel de vis in kleine stukjes en roer deze erdoor. Breng nogmaals op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

Ontvet een kom en garde van de elektrische mixer, dit kun je makkelijk doen met een paar druppels citroensap en keukenpapier. Klop de eiwitten tot deze stijve pieken vormen en roer deze dan door het vis mengsel.

Roer zo min mogelijk zodat het mengsel zo luchtig mogelijk zal blijven. Vul de soufflé schaaltjes tot de rand en bak deze mooi goudbruin in ongeveer 20 minuten. 

Ze zijn klaar als ze mooi hoog zijn geworden. Maak de oven voorzichtig open en serveer direct, want ze zakken snel in. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 15-12-2020, dit recept is voor 6 personen en duurt 50 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 15-07-2023


Waardeer dit recept!
10 stemmen

0 reacties op Vissoufflé

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.