Vissoufflé
😍 10Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Vissoufflé

Deze heerlijk luchtige wijting soufflé is makkelijk om te maken, maar dient meteen geserveerd te worden omdat een soufflé snel inzakt. Extra lekker met een béchamelsaus.

50 minuten
6 personen
Vissoufflé ingrediënten
Recept vissoufflé

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 15-12-2020, dit recept is voor 6 personen en duurt 50 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
20 minuten
Kooktijd
30 minuten
Totale tijd
50 minuten

Voorbereiding – 20 minuten

Vul een pan met een laag water en zet hier een passend vergiet in. Controleer de vis op graten en leg de filets in het vergiet. 

Plaats een deksel op de pan met vergiet en stoom de vis gaar in ongeveer 10 minuten. De exacte stoomtijd is afhankelijk van de dikte van de visfilets.

Maak ondertussen een béchamelsaus. Smelt hiervoor 30 gram boter in een sauspan. Zodra de boter volledig gesmolten is voeg je 30 gram bloem in één keer toe en roer met een houten lepel.

Laat de roux, dat is het boter en bloem mengsel, enkele minuten garen op laag vuur zodat de bloemsmaak verdwijnt. Voeg dan geleidelijk 250 ml melk toe en blijf roeren met een garde voor een gladde saus. 

Je zult merken dat de saus na enkele minuten dik genoeg is geworden. Breng deze op smaak met peper, zout en een snuf nootmuskaat.

Verwarm de oven voor 200 graden Celsius en vet de mini of grotere soufflé ovenschaaltjes in met boter.

Vissoufflé
Vissoufflé

Vissoufflé afmaken – 30 minuten

Scheidt de eieren en roer de eidooiers glad samen met de béchamelsaus in een grote kom. Verdeel de vis in kleine stukjes en roer deze erdoor. Breng nogmaals op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

Ontvet een kom en garde van de elektrische mixer, dit kun je makkelijk doen met een paar druppels citroensap en keukenpapier. Klop de eiwitten tot deze stijve pieken vormen en roer deze dan door het vis mengsel.

Roer zo min mogelijk zodat het mengsel zo luchtig mogelijk zal blijven. Vul de soufflé schaaltjes tot de rand en bak deze mooi goudbruin in ongeveer 20 minuten. 

Ze zijn klaar als ze mooi hoog zijn geworden. Maak de oven voorzichtig open en serveer direct, want ze zakken snel in. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

10 waarderingen
😍
10
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
166.22 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
6.59 g
1.99 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
9.95 g
4.68 g
Eiwitten
12.74 g
Vezels
0.44 g
Natrium
315.14 mg
Mineralen
Ijzer
0.97 mg
Calcium
79.93 mg
Magnesium
18.49 mg
Kalium
18.49 mg
Fosfor
208.94 mg
Koper
0.06 mg
Zink
0.96 mg
Jodium
77.68 µg
Selenium
12.29 µg
Vitamines
Vitamine C
1.72 mg
Vitamine D
0.82 mg
Vitamine A
0.18 mg
Vitamine B1
0.1 mg
Vitamine B2
0.25 mg
Vitamine B6
0.14 mg
Vitamine B12
1.75 µg
Foliumzuur
30.2 µg
Vitamine E
0.49 mg
Vitamine K
2.01 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Vissoufflé"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.