Deze heerlijk luchtige wijting soufflé is makkelijk om te maken, maar dient meteen geserveerd te worden omdat een soufflé snel inzakt. Extra lekker met een béchamelsaus.
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/vissouffle
Vul een pan met een laag water en zet hier een passend vergiet in. Controleer de vis op graten en leg de filets in het vergiet.
Plaats een deksel op de pan met vergiet en stoom de vis gaar in ongeveer 10 minuten. De exacte stoomtijd is afhankelijk van de dikte van de visfilets.
Maak ondertussen een béchamelsaus. Smelt hiervoor 30 gram boter in een sauspan. Zodra de boter volledig gesmolten is voeg je 30 gram bloem in één keer toe en roer met een houten lepel.
Laat de roux, dat is het boter en bloem mengsel, enkele minuten garen op laag vuur zodat de bloemsmaak verdwijnt. Voeg dan geleidelijk 250 ml melk toe en blijf roeren met een garde voor een gladde saus. Je zult merken dat de saus na enkele minuten dik genoeg is geworden. Breng deze op smaak met peper, zout en een snuf nootmuskaat.
Verwarm de oven voor 200 graden Celsius en vet de mini of grotere soufflé ovenschaaltjes in met boter.
Scheidt de eieren en roer de eidooiers glad samen met de béchamelsaus in een grote kom. Verdeel de vis in kleine stukjes en roer deze erdoor. Breng nogmaals op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Ontvet een kom en garde van de elektrische mixer, dit kun je makkelijk doen met een paar druppels citroensap en keukenpapier. Klop de eiwitten tot deze stijve pieken vormen en roer deze dan door het vis mengsel.
Roer zo min mogelijk zodat het mengsel zo luchtig mogelijk zal blijven. Vul de soufflé schaaltjes tot de rand en bak deze mooi goudbruin in ongeveer 20 minuten.
Ze zijn klaar als ze mooi hoog zijn geworden. Maak de oven voorzichtig open en serveer direct, want ze zakken snel in.
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.