Dorade met verse pasta en zeekraal
😍 10 Geweldig
😋 0 Lekker
😲 0 Verrassend
😕 0 Matig

Dorade met verse pasta en zeekraal

Dorade met verse pasta en zeekraal is een heerlijk warm tussengerecht, maar ook makkelijk in grotere porties als hoofdgerecht. Met boterzachte vis!

40 minuten
6 personen

Tip: Je kunt deze dorade serveren in kleinere porties als warm tussengerecht, gebruik dan een filet van 100 gram.

Voor een hoofdgerecht neem je een dorade filet van 150-160 gram. Verdubbel dan ook de hoeveelheid verse pasta en zeekraal.

Dorade met verse pasta en zeekraal ingrediënten

Recept dorade met verse pasta en zeekraal

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Recept dorade met verse pasta en zeekraal allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 15-12-2016, dit recept is voor 6 personen en duurt 40 minuten.

Bijgewerkt op: 04-09-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
30 minuten
Kooktijd
10 minuten
Totale tijd
40 minuten

Voorbereiding – 30 minuten

Verwarm de melk samen met room, eetlepel suiker, snuf zout, kaneelstokjes en kardamom peulen enkele minuten. Laat het vervolgens een beetje afkoelen en dek af. 

Je kunt het een nacht laten trekken voor nog meer smaak, maar dit is niet per se noodzakelijk. Minimaal een half uur is wel aan te raden. Je eigen pasta deeg maken is makkelijk en super lekker. 

Vul een grote pan met water en zout en breng deze aan de kook. Controleer of de dorade nog graten heeft en dep de filets droog met keukenpapier. 

Dorade met verse pasta en zeekraal
Dorade met verse pasta en zeekraal

Dorade met verse pasta en zeekraal afmaken – 10 minuten

Haal de kaneelstokken en kardamom peulen uit de melk en schenk deze in de slagroomspuit en draai er 2 patronen op. Je kunt ook een melkopschuimer of staafmixer gebruik om schuim te creëren, net wat je makkelijker vindt. 

Wrijf de dorade filets in met olijfolie, peper en zout en bak de vis op middelhoog vuur voor ongeveer 4 minuten. Draai de vis om en bak nog 2 minuten langer. Kook de tagliatelle enkele minuten, verse pasta heeft niet lang nodig. 

Verhit een scheutje olijfolie in een middelgrote bakpan en bak hierin de zeekraal ongeveer 2 minuten. Breng op smaak met peper, gebruik geen zout want de zeekraal is dit al van zichzelf. 

Verdeel de pasta in het midden van de borden, leg er een dorade filet op. Verdeel de kort gebakken zeekraal rondom en maak af met het kaneelschuim en eventueel een takje ter garnering. Eet smakelijk!

Wat vind je hiervan?

10 waarderingen
😍
10
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
Algemeen
Kcal
240.52 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
23.81 g
5.57 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
5.00 g
1.88 g
Eiwitten
23.98 g
Vezels
1.72 g
Natrium
382.88 mg
Toon vitamines & mineralen
Handig! Scroll deze tabel horizontaal om alle voedingswaarden per ingrediënt te zien
Hoeveelheid Ingrediënt Allergenen Kcal Koolhydraten Koolhydraten waarvan suikers Vet Vet waarvan verzadigd Eiwit Vezels Natrium Ijzer Calcium Magnesium Kalium Fosfor Koper Zink Jodium Seleen Vitamine C Vitamine D Vitamine A Vitamine B1 Vitamine B2 Vitamine B6 Vitamine B12 Vitamine B11 Vitamine E Vitamine K Vitamine K1
100 gram dorade filets vis 96.00 - - 2.00 g 0.50 g 18.50 g - 60.00 mg 0.60 mg 50.00 mg 50.00 mg 400.00 mg 200.00 mg 0.10 mg 0.50 mg 50.00 µg 30.00 µg - 10.00 mg 50.00 mg 0.10 mg 0.10 mg 0.30 mg 2.00 µg 10.00 µg 1.00 mg 0.10 µg -
25 gram gram verse tagliatelle gluten 89.75 16.75 g 0.93 g 0.75 g 0.17 g 3.38 g 0.85 g 5.00 mg 0.40 mg 7.50 mg 15.00 mg 40.00 mg 50.00 mg 0.04 mg 0.40 mg - - - - 0.02 mg 0.04 mg 0.02 mg 0.02 mg - 2.00 µg - - -
0.17 flinke hand zeekraal 3.75 0.76 g 0.05 g 0.06 g 0.01 g 0.26 g 0.04 g 72.50 mg 0.18 mg 12.50 mg 9.17 mg 4.17 mg 6.67 mg 0.02 mg 0.03 mg - - 0.25 mg - - - - - - - - - -
olijfolie 1.35 - - 0.15 g 0.02 g - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
41.67 ml melk melk 25.83 1.79 g 1.79 g 1.42 g 0.88 g 1.54 g - 18.33 mg - 50.00 mg 4.17 mg 66.67 mg 41.25 mg - 0.21 mg - - 0.83 mg 0.04 mg 0.01 mg 0.01 mg 0.07 mg 0.02 mg 0.17 µg 1.67 µg - - -
0.17 scheutje room melk 4.49 0.04 g 0.04 g 0.48 g 0.27 g 0.03 g - 0.47 mg - 1.00 mg 0.13 mg 1.27 mg 0.80 mg - - - - 0.01 mg 0.01 mg - - - - - 0.04 µg - - -
0.17 eetlepel suiker 10.05 2.48 g 2.48 g - - - - - - - 0.05 mg 0.10 mg - - - - - - - - - - - - - - - -
0.33 kaneelstokken 3.14 0.55 g - 0.03 g 0.01 g 0.04 g 0.25 g 0.30 mg 0.38 mg 12.00 mg 0.60 mg 5.00 mg 0.60 mg 0.01 mg 0.02 mg - - 0.30 mg - - 0.01 mg - - - - - - -
1 kardamom peulen 3.11 0.68 g 0.28 g 0.07 g 0.01 g 0.11 g 0.28 g 0.18 mg 0.14 mg 3.83 mg 2.29 mg 11.19 mg 1.78 mg - 0.08 mg - 0.28 µg 0.21 mg - - - - - - 0.10 µg 0.01 mg 1.55 µg -
peper en zout 2.93 0.76 g 0.01 g 0.04 g 0.02 g 0.12 g 0.30 g 226.09 mg 0.06 mg 2.67 mg 0.89 mg 7.39 mg 1.01 mg 0.01 mg 0.01 mg 0.34 µg 0.01 µg 0.89 mg - - - - - - 0.12 µg 0.05 mg 1.91 µg -
purper cress mosterd 0.11 0.01 g - - - 0.01 g - 0.01 mg 0.01 mg 0.27 mg 0.06 mg 1.46 mg 0.15 mg - - - - 0.23 mg - 0.99 mg - - - - 0.12 µg - 0.36 µg -
    240.52 23.81 g 5.57 g 5.00 g 1.88 g 23.98 g 1.72 g 382.88 mg 1.77 mg 139.77 mg 82.35 mg 537.24 mg 302.26 mg 0.18 mg 1.25 mg 50.34 µg 30.30 µg 2.73 mg 10.05 mg 51.03 mg 0.17 mg 0.20 mg 0.34 mg 2.17 µg 14.04 µg 1.06 mg 3.92 µg -
0 reacties op "Dorade met verse pasta en zeekraal"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recepten
Feestdagen
Diëten
Ingrediënten
Thema's
Seizoen
Keuken
Apparaat
Vlees, vis, vega(n)

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.