Dorade met verse pasta en zeekraal is een heerlijk warm tussengerecht, maar ook makkelijk in grotere porties als hoofdgerecht. Met boterzachte vis!
Tip: Je kunt deze dorade serveren in kleinere porties als warm tussengerecht, gebruik dan een filet van 100 gram.
Voor een hoofdgerecht neem je een dorade filet van 150-160 gram. Verdubbel dan ook de hoeveelheid verse pasta en zeekraal.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 15-12-2016, dit recept is voor 6 personen en duurt 40 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 04-09-2024
Verwarm de melk samen met room, eetlepel suiker, snuf zout, kaneelstokjes en kardamom peulen enkele minuten. Laat het vervolgens een beetje afkoelen en dek af.
Je kunt het een nacht laten trekken voor nog meer smaak, maar dit is niet per se noodzakelijk. Minimaal een half uur is wel aan te raden. Je eigen pasta deeg maken is makkelijk en super lekker.
Vul een grote pan met water en zout en breng deze aan de kook. Controleer of de dorade nog graten heeft en dep de filets droog met keukenpapier.
Haal de kaneelstokken en kardamom peulen uit de melk en schenk deze in de slagroomspuit en draai er 2 patronen op. Je kunt ook een melkopschuimer of staafmixer gebruik om schuim te creëren, net wat je makkelijker vindt.
Wrijf de dorade filets in met olijfolie, peper en zout en bak de vis op middelhoog vuur voor ongeveer 4 minuten. Draai de vis om en bak nog 2 minuten langer. Kook de tagliatelle enkele minuten, verse pasta heeft niet lang nodig.
Verhit een scheutje olijfolie in een middelgrote bakpan en bak hierin de zeekraal ongeveer 2 minuten. Breng op smaak met peper, gebruik geen zout want de zeekraal is dit al van zichzelf.
Verdeel de pasta in het midden van de borden, leg er een dorade filet op. Verdeel de kort gebakken zeekraal rondom en maak af met het kaneelschuim en eventueel een takje ter garnering. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.