Ohmydish.nl


Dorade met verse pasta en zeekraal

Dorade met verse pasta en zeekraal is een heerlijk warm tussengerecht, maar ook makkelijk in grotere porties als hoofdgerecht. Boterzachte vis!

Dorade met verse pasta en zeekraal
40 minuten 6 personen Voorgerechten
Dorade met verse pasta en zeekraal

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 6 dorade filets (100 gram per filet - dit zijn kleinere porties als warm tussengerecht)
  • ongeveer 150 gram verse tagliatelle (kant-en-klaar of maak je eigen pasta deeg)
  • flinke hand zeekraal
  • olijfolie
  • 250 ml melk
  • scheutje room
  • 1 eetlepel suiker
  • 2 kaneelstokken
  • 6 kardamom peulen
  • peper en zout naar smaak
  • takje ter garnering (bijv. purper cress)
Dorade met verse pasta en zeekraal ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • grote bakpan
  • kleine sauspan
  • slagroomspuit met 2 slagroompatronen, een staafmixer of melkopschuimer om een schuimige saus te maken
  • middelgrote bakpan
  • grote pan
  • keukenpapier

Bereiden

40 minuten 6 personen Voorgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/dorade-met-verse-pasta-en-zeekraal


Voorbereiding -- 30 minuten

Verwarm de melk met room, eetlepel suiker, snuf zout, kaneelstokken en kardamom peulen enkele minuten. Laat het vervolgens een beetje afkoelen en dek af. Je kunt het een nacht laten trekken voor nog meer smaak, maar dit is niet persé noodzakelijk. Minimaal een half uur is wel aan te raden.

Je eigen pasta deeg maken is makkelijk en super lekker. Als je liever verse pasta bij de supermarkt koopt, kan dit natuurlijk ook en hoef je enkel een grote pan te vullen met water en zout en deze aan de kook te brengen.

Controleer of de dorade nog graten heeft en dep de filets droog met keukenpapier.

Dorade met verse pasta en zeekraal Dorade met verse pasta en zeekraal

Dorade met verse pasta en zeekraal afmaken -- 10 minuten

Haal de kaneelstokken en kardamom peulen uit de melk en schenk deze in de slagroomspuit en draai er 2 patronen op. Je kunt ook een melkopschuimer of staafmixer gebruik om schuim te creëren, net wat je makkelijker vindt.

Wrijf de dorade filets in met olijfolie, peper en zout en bak de vis op middelhoog vuur voor ongeveer 4 minuten. Draai de vis om op de velkant en bak nog 2 minuten langer. Kook de tagliatelle enkele minuten, verse pasta heeft niet lang nodig.

Verhit een scheutje olijfolie in de middelgrote bakpan en bak hierin de zeekraal ongeveer 2 minuten. Breng op smaak met peper, gebruik geen zout want de zeekraal is dit al van zichzelf.

Verdeel de pasta in het midden van de borden, leg er een dorade filet op. Verdeel de kort gebakken zeekraal rondom en maak af met het kaneelschuim en eventueel een takje ter garnering. Smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
1 stem
Volgend recept →
Kaki chutney

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.