Ohmydish.nl


Dorade met verse pasta en zeekraal

Dorade met verse pasta en zeekraal is een heerlijk warm tussengerecht, maar ook makkelijk in grotere porties als hoofdgerecht. Boterzachte vis!

40 minuten 6 personen Voorgerechten
Dorade met verse pasta en zeekraal

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 6 dorade filets van 100 gram
  • 150 gram gram verse tagliatelle
  • flinke hand zeekraal
  • olijfolie
  • 250 ml melk
  • scheutje room
  • 1 eetlepel suiker
  • 2 kaneelstokken
  • 6 kardamom peulen
  • peper en zout naar smaak
  • takje ter garnering (bijv. purper cress)
Dorade met verse pasta en zeekraal ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • grote bakpan
  • kleine sauspan
  • slagroomspuit met 2 slagroompatronen, een staafmixer of melkopschuimer om een schuimige saus te maken
  • middelgrote bakpan
  • grote pan
  • keukenpapier

Bereiden


40 minuten 6 personen Voorgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/dorade-met-verse-pasta-en-zeekraal


Je kunt deze dorade serveren in kleinere porties als warm tussengerecht, gebruik dan een filet van 100 gram. Voor een hoofdgerecht neem je een dorade filet van 150-160 gram. Verdubbel dan ook de hoeveelheid verse pasta en zeekraal.

Voorbereiding -- 30 minuten

Verwarm de melk samen met room, eetlepel suiker, snuf zout, kaneelstokjes en kardamom peulen enkele minuten. Laat het vervolgens een beetje afkoelen en dek af. 

Je kunt het een nacht laten trekken voor nog meer smaak, maar dit is niet persé noodzakelijk. Minimaal een half uur is wel aan te raden. Je eigen pasta deeg maken is makkelijk en super lekker. 

Vul een grote pan met water en zout en breng deze aan de kook. Controleer of de dorade nog graten heeft en dep de filets droog met keukenpapier. 

Dorade met verse pasta en zeekraal
Dorade met verse pasta en zeekraal

Dorade met verse pasta en zeekraal afmaken -- 10 minuten

Haal de kaneelstokken en kardamom peulen uit de melk en schenk deze in de slagroomspuit en draai er 2 patronen op. Je kunt ook een melkopschuimer of staafmixer gebruik om schuim te creëren, net wat je makkelijker vindt. 

Wrijf de dorade filets in met olijfolie, peper en zout en bak de vis op middelhoog vuur voor ongeveer 4 minuten. Draai de vis om en bak nog 2 minuten langer. Kook de tagliatelle enkele minuten, verse pasta heeft niet lang nodig. 

Verhit een scheutje olijfolie in de middelgrote bakpan en bak hierin de zeekraal ongeveer 2 minuten. Breng op smaak met peper, gebruik geen zout want de zeekraal is dit al van zichzelf. 

Verdeel de pasta in het midden van de borden, leg er een dorade filet op. Verdeel de kort gebakken zeekraal rondom en maak af met het kaneelschuim en eventueel een takje ter garnering. Smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
1 stem
Volgend recept →
Kaki chutney

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.