Scroppino

(38)

Een scroppino is een heerlijke cocktail voor tijdens de feestdagen, in de zomer na een warme dag of gewoon zo maar eens. Heerlijk fris en licht, gemaakt met maar 4 ingrediënten!

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Drankjes Calorieën 280 calorieën p.p.
Scroppino

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 400 gram citroen sorbetijs
  • 200 ml prosecco
  • 60 ml wodka
  • 60 ml limoncello
  • optioneel: halve citroen
Scroppino Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Blender of keukenmixer
  • 4 champagneglazen
  • Eetlepel
  • Snijplank
  • Mes

Bereiding


Kooktijd 10 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Drankjes Calorieën 280 calorieën p.p.

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/scroppino


Voorbereiding – 5 minuten

Tip: voordat je deze lekkere scroppino gaat maken is het beter om de drank eerst in de vriezer te leggen. Leg de wodka samen met de limoncello tenminste een uur lang in de vriezer voordat je deze gaat gebruiken. De prosecco zet je in de koelkast koud.

Haal het citroen sorbetijs uit de vriezer en laat deze een aantal minuten staan zodat deze wat makkelijker te mengen is. Snijd eventueel 4 dunne plakjes van de citroen.

Klassieke Italiaanse scroppino
Klassieke Italiaanse scroppino

De scroppino afmaken – 5 minuten

Schep 400 gram citroen sorbetijs in de blender of keukenmixer. Pureer totdat het ijs wat luchtiger wordt. Voeg nu 200 ml prosecco toe, dan 60 ml wodka en 60 ml limoncello.

Meng tot een mooi geheel. Je kunt eventueel voordat je de cocktails in gaat schenken met behulp van een lepeltje of een rietje de cocktail proeven.

Wil je bijvoorbeeld de cocktail wat sterker maken, dan kun je meer wodka of limoncello toevoegen.

Schenk de scroppino nu in de 4 cocktailglazen, serveer met een plakje citroen op de rand van het glas. Geniet van deze heerlijke en simpele Italiaanse scroppino!

Scroppino: Veel gestelde vragen

Hoe wordt scroppino ook genoemd?

De Italianen noemen scroppino ook wel “sgroppino”. Het betekend “losmaken”, meestal wordt dit drankje tijdens of na een maaltijd genoten.

Waar komt scroppino vandaan?

Deze lekkere cocktail komt uit Venetië, Italië. Het is een cocktail op basis van sorbetijs met wodka, limoncello en prosecco.

Hoe serveer je een scroppino?

Met goed koude drank in een gekoeld glas. Zo blijft de scroppino (zeker op warmere dagen) lekker koel.

Wat vind jij van dit recept?
38 stemmen

Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

← Vorig recept
Tortellini spiesjes
Volgend recept →
Chocolade pepernoten

Zomer recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!