Een scroppino is een heerlijke cocktail voor tijdens de feestdagen, in de zomer na een warme dag of gewoon zo maar eens. Heerlijk fris en licht, gemaakt met maar 4 ingrediënten!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 24-11-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 10 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 29-09-2024
Tip: voordat je deze lekkere scroppino gaat maken is het beter om de drank eerst in de vriezer te leggen. Leg de wodka samen met de limoncello tenminste een uur lang in de vriezer voordat je deze gaat gebruiken. De prosecco zet je in de koelkast koud.
Haal het citroen sorbetijs uit de vriezer en laat deze een aantal minuten staan zodat deze wat makkelijker te mengen is. Snijd eventueel 4 dunne plakjes van de citroen.
Schep 400 gram citroen sorbetijs in de blender of keukenmixer. Pureer totdat het ijs wat luchtiger wordt. Voeg nu 200 ml prosecco toe, dan 60 ml wodka en 60 ml limoncello.
Meng tot een mooi geheel. Je kunt eventueel voordat je de cocktails in gaat schenken met behulp van een lepeltje of een rietje de cocktail proeven.
Wil je bijvoorbeeld de cocktail wat sterker maken, dan kun je meer wodka of limoncello toevoegen.
Schenk de scroppino nu in de 4 cocktailglazen, serveer met een plakje citroen op de rand van het glas. Geniet van deze heerlijke en simpele Italiaanse scroppino!
Hoe wordt scroppino ook genoemd?
De Italianen noemen scroppino ook wel “sgroppino”. Het betekent “losmaken”, meestal wordt dit drankje tijdens of na een maaltijd genoten.
Waar komt scroppino vandaan?
Deze lekkere cocktail komt uit Venetië, Italië. Het is een cocktail op basis van sorbetijs met wodka, limoncello en prosecco.
Hoe serveer je een scroppino?
Met goed koude drank in een gekoeld glas. Zo blijft de scroppino (zeker op warmere dagen) lekker koel.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.