Tomaat pastinaak soep

(34)

Deze tomaat pastinaak soep zit bomvol groenten en een vleugje kruiden. Een vegetarische soep die heerlijk is op elk moment van de dag!

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Soep recepten
Tomaat pastinaak soep

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 500 gram pastinaak
  • 800 gram tomaten
  • 1 ui
  • 2 knoflooktenen
  • 1,2 liter groentebouillon
  • ongeveer 2 cm verse gember
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 1 theelepel zout
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • olijfolie
  • optioneel: chilivlokken
  • optioneel: verse peterselie
  • optioneel: pastinaak chips
Tomaat pastinaak soep Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • middelgrote pan
  • middelgrote kom
  • schuimspaan
  • klein mesje
  • snijplank & koksmes
  • grote pan
  • blender of staafmixer

Bereiding


Kooktijd 45 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Soep recepten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/tomaat-pastinaak-soep


Voorbereiding – 15 minuten

Vul een middelgrote pan met water en breng aan de kook. Vul een middelgrote kom met ijskoud water en eventueel ijsblokjes. Verwijder de kroontjes van de tomaten en maak aan de onderkant een X met een scherp mesje.

Plaats de tomaten ongeveer 30 seconden in het kokende water en verplaats deze dan direct naar het koude water. Gebruik een klein mesje om de tomaten te ontvellen. Snijd de tomaten vervolgens in grove stukken.

Schil de pastinaken en snijd deze in stukken, niet al te groot. Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze grof. Schil de gemberwortel en snijd of rasp deze vrij fijn.

Tomaat pastinaak soep
Tomaat pastinaak soep

Tomaat pastinaak soep afmaken – 30 minuten

Verhit een scheut olijfolie in een grote pan. Fruit hier de ui, knoflook en gember enkele minuten in aan en bak dan ook de stukken pastinaak nog even mee.

Voeg paprikapoeder toe en bak nog kort. Voeg de stukken tomaat toe samen met groentebouillon en breng aan de kook. 

Zet het vuur laag en laat de soep zachtjes koken voor ongeveer 20 minuten. Pureer de soep, dit kun je met een staafmixer of blender doen.

Breng de soep op smaak met een theelepel zwarte peper en zout. Serveer eventueel met een beetje chili vlokken en verse peterselie, eet smakelijk!

Wat vind jij van dit recept?

34 stemmen

Tomaat pastinaak soep: Veel gestelde vragen

Welke tomaten voor tomatensoep?

Je kunt verschillende soorten tomaten gebruiken, gebruik smaakvolle en sappige tomaten zoals vleestomaten of trostomaten.

Kan ik ook tomaten uit blik gebruiken voor een tomaat pastinaak soep?

Je kunt eventueel ook tomaten uit blik gebruiken, deze zijn minder smaakvol dan verse tomaten.

Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.