Tomaat pastinaak soep
😍 35Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Tomaat pastinaak soep veganistisch

Deze tomaat pastinaak soep zit bomvol groenten en een vleugje kruiden. Een vegetarische soep die heerlijk is op elk moment van de dag!

45 minuten
4 personen
Tomaat pastinaak soep ingrediënten
Recept tomaat pastinaak soep

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 09-02-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 45 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 03-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
30 minuten
Totale tijd
45 minuten

Voorbereiding – 15 minuten

Vul een middelgrote pan met water en breng aan de kook. Vul een middelgrote kom met ijskoud water en eventueel ijsblokjes. Verwijder de kroontjes van de tomaten en maak aan de onderkant een X met een scherp mesje.

Plaats de tomaten ongeveer 30 seconden in het kokende water en verplaats deze dan direct naar het koude water. Gebruik een klein mesje om de tomaten te ontvellen. Snijd de tomaten vervolgens in grove stukken.

Schil de pastinaken en snijd deze in stukken, niet al te groot. Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze grof. Schil de gemberwortel en snijd of rasp deze vrij fijn.

Tomaat pastinaak soep
Tomaat pastinaak soep

Tomaat pastinaak soep afmaken – 30 minuten

Verhit een scheut olijfolie in een grote pan. Fruit hier de ui, knoflook en gember enkele minuten in aan en bak dan ook de stukken pastinaak nog even mee.

Voeg paprikapoeder toe en bak nog kort. Voeg de stukken tomaat toe samen met groentebouillon en breng aan de kook. 

Zet het vuur laag en laat de soep zachtjes koken voor ongeveer 20 minuten. Pureer de soep, dit kun je met een staafmixer of blender doen.

Breng de soep op smaak met een theelepel zwarte peper en zout. Serveer eventueel met een beetje chili vlokken en verse peterselie, eet smakelijk!

Tips!

Welke tomaten voor tomatensoep?

Je kunt verschillende soorten tomaten gebruiken, gebruik smaakvolle en sappige tomaten zoals vleestomaten of trostomaten.

Kan ik ook tomaten uit blik gebruiken voor een tomaat pastinaak soep?

Je kunt eventueel ook tomaten uit blik gebruiken, deze zijn minder smaakvol dan verse tomaten.

Wat vind je van dit recept?

35 waarderingen
😍
35
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
258.56 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
43.73 g
7.74 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
3.35 g
0.99 g
Eiwitten
7.39 g
Vezels
13.25 g
Natrium
1750.1 mg
Mineralen
Ijzer
2.76 mg
Calcium
160.28 mg
Magnesium
31.08 mg
Kalium
31.08 mg
Fosfor
245.98 mg
Koper
0.14 mg
Zink
0.53 mg
Jodium
0.05 µg
Selenium
0 µg
Vitamines
Vitamine C
84.47 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
0.12 mg
Vitamine B1
0.27 mg
Vitamine B2
0.26 mg
Vitamine B6
0.44 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
19.67 µg
Vitamine E
1 mg
Vitamine K
15 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Tomaat pastinaak soep"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.